2023-03-24 59 浏览
入到餐廳,完全能感到比貓圍的感覺,實在太幸福了~小食拼盤~有齊薯角、唐揚雞塊及雞軟骨餃子,每樣也炸得很香脆,特別是雞軟骨餃子,餃子內有很多雞軟骨碎骨,很有口感~煙肉野菌溫泉蛋卡邦尼扁意粉~意粉軟硬度適中,醬汁也很足夠,能拌勻所有意粉吃完,中間還有一隻流心的溫泉蛋,味道很creamy~金沙雞翼~雞翼大大隻,炸後再曬上超多鹹蛋黃碎,雞肉炸後嫩滑,仍能保持水份感~青檸薄荷蜂蜜綠茶~很清新,酸酸甜甜,喝後很順喉~薰衣草鮮奶~超愛喝這個,微微甜,超香薰衣草味,令人很放鬆的飲品~
入到餐廳,完全能感到比貓圍的感覺,實在太幸福了~

青檸薄荷蜂蜜綠茶~很清新,酸酸甜甜,喝後很順喉~

2023-03-22 93 浏览
朋友好鐘意貓🐱 以前讀書時我哋好鐘意去貓café 摸貓今次特登帶咗佢去旺角一間樓上嘅貓café 估唔到呢度地方細細 竟然有咁多貓貓🐈‍⬛🐈貓貓會喺餐廳度行嚟行去 又會擺唔同嘅pose而且仲好為食 每當有人餵零食時 一定會比貓圍🤣 我哋都幫貓model們影咗好多相呀💕雖然主角係貓貓sss 但呢度嘅食物質素都一樣唔錯㗎******************************食物s:✨Set for two ($388+10%)🥣餐湯蘑菇湯飲落都幾creamy 咸咸哋 味道好夠濃有好多煙肉片同蘑菇 仲有粟米肉碎同洋蔥🥗沙律沙律菜爽脆新鮮 仲有車厘茄同粟米配上沙律醬酸酸甜甜咁 🍝青醬忌廉海蜆野菌扁意粉 意粉有香濃嘅香草忌廉汁 入口感覺好creamy 意粉軟硬度適中 每一條都好掛汁💕而且面頭有滿滿嘅蜆肉 份量好多以café 質素嚟講 都頗有驚喜 值得推薦🍕意式辣肉腸薄餅Pizza批邊焗完後好香脆 入口有淡淡嘅番茄醬汁味道香濃芝士配搭辣肉腸同粟米粒 香口而唔會膩Pizza幾厚身 好有質感 食完好飽肚🥤香草薄荷朱古力(凍 少甜)薄荷朱古力味道都幾濃 朋友話稍甜咗少少 唔好甜野嘅朋友建議揀返少甜🥛
朋友好鐘意貓🐱
而且仲好為食 每當有人餵零食時 一定會比貓圍🤣
我哋都幫貓model們影咗好多相呀💕

雖然主角係貓貓sss 但呢度嘅食物質素都一樣唔錯㗎

食物s:

✨Set for two ($388+10%)

🥣餐湯

入口有淡淡嘅番茄醬汁味道
香濃芝士配搭辣肉腸同粟米粒 香口而唔會膩
Pizza幾厚身 好有質感 食完好飽肚

意式辣肉腸薄餅

🥤香草薄荷朱古力(凍 少甜)
薄荷朱古力味道都幾濃 朋友話稍甜咗少少
唔好甜野嘅朋友建議揀返少甜

🥛薰衣草鮮奶(熱 少甜)
比較少見嘅飲品 面上有薰衣草碎同濃密嘅奶泡

餐湯
意式辣肉腸薄餅
雪山心太軟(朱古力)配雪糕
2023-03-21 71 浏览
今日同朋友去咗旺角嘅貓Cafe為咗避免腳污糟同保持衛生入去Cafe前要先着腳套不過嚟到呢度既人明顯醉翁之意不在酒🔸四份精選餐湯-南瓜湯好飲,重食到粒粒既南瓜茸🔸四份精選沙律🔸滋味四人小食拼盤 (薯角, 唐揚雞塊, 雞軟骨餃子, 酥炸雞翼)超大份😂😂😂幾鐘意雞軟骨餃子🔸煙肉野菌溫泉蛋卡邦尼扁意粉🔸鹽燒牛舌蕃茄羅勒芝士闊條麵牛舌幾淋 闊條麵重有d香草味🔸西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨(闊條麵)黑毛豬肋骨夠冧,一切就分到開🔸煙三文魚千島薄餅 (千島醬, 水牛芝士, 車打芝士, 煙三文魚, 菠蘿, 粟米), 芝士味🔸飲品-菠蘿乳酪沙冰, -Oreo脆脆特濃朱古力 (凍), -青檸薄荷蜜糖梳打, -藍花皇家伯爵荔枝紅茶(加配 蜜糖)花茶用個靚靚花壺加住熱拎出黎 茶中有淡淡既荔枝玫瑰味🍀總結鍾意貓既人一定鍾意呢度,呢度係全港唯一貓cafe無入場費同無計時收費,同貓打卡既時間應重多過食野🤣

今日同朋友去咗旺角嘅貓Cafe
為咗避免腳污糟同保持衛生
入去Cafe前要先着腳套
不過嚟到呢度既人
明顯醉翁之意不在酒

🔸四份精選餐湯
-南瓜湯好飲,重食到粒粒既南瓜茸

🔸四份精選沙律

超大份😂😂😂幾鐘意雞軟骨餃子

🔸煙肉野菌溫泉蛋卡邦尼扁意粉

🔸鹽燒牛舌蕃茄羅勒芝士闊條麵
牛舌幾淋 闊條麵重有d香草味

🔸西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨(闊條麵)
黑毛豬肋骨夠冧,一切就分到開

芝士味

🔸飲品
-菠蘿乳酪沙冰,
-Oreo脆脆特濃朱古力 (凍),
-青檸薄荷蜜糖梳打,
-藍花皇家伯爵荔枝紅茶(加配 蜜糖)
花茶用個靚靚花壺加住熱拎出黎
茶中有淡淡既荔枝玫瑰味

🍀總結
2023-03-20 64 浏览
💛好味指數:4.3/5💛💜回頭指數:4.5/5💜一向都好中意貓🐈可惜屋企人唔俾養😭唯有去貓貓Cafe填補心靈🥶呢度啲貓貓完全唔怕驚人,間唔中仲會得到主子嘅寵幸🤭✅四人套餐🔸精選餐湯、精選沙律南瓜湯幾好飲,好Creamy🎃沙律竟然有菠蘿😍勁甜🔸滋味四人小食拼盤:薯角、唐揚雞塊、雞軟骨餃子、酥炸雞翼小食拼盤食物款式好多,最啱一班朋友一齊share食☺️🔸煙肉野菌溫泉蛋卡邦尼扁意粉口感Creamy充滿溫泉蛋蛋香,味道不過不失🔸鹽燒牛舌蕃茄羅勒芝士闊條麵呢款嘅番茄唔會好酸,酸酸甜甜好開胃🍝🔸西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨(配闊條麵)黑毛豬肋骨兜幾大份,配燒烤醬味道鹹香,仲配咗闊條麵可以撈埋燒烤醬一齊食😋隔離啲配菜西蘭花好好食🥦🔸煙三文魚千島薄餅材料包括:千島醬、水牛芝士、車打芝士、煙三文魚、菠蘿、粟米🍕薄餅好足料,趁熱食仲可以拉絲,千島醬配菠蘿Pizza 簡單又好味🔸藍花皇家伯爵荔枝紅茶花茶好足料🌸而且好大壺👍🏻估唔到伯爵茶mix荔枝紅茶都夾到🐻總結如果中意貓嘅朋友,不妨過黎食嘢配主子玩🐈🐈🐈納豆好可愛🐱📍URBAN Cafe (彌敦道) (旺角)旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
💛好味指數:4.3/5💛
💜回頭指數:4.5/5💜

✅四人套餐
🔸精選餐湯、精選沙律
南瓜湯幾好飲,好Creamy🎃沙律竟然有菠蘿😍勁甜
🔸滋味四人小食拼盤:薯角、唐揚雞塊、雞軟骨餃子、酥炸雞
小食拼盤食物款式好多,最啱一班朋友一齊share食☺️
🔸煙肉野菌溫泉蛋卡邦尼扁意粉
口感Creamy充滿溫泉蛋蛋香,味道不過不失
🔸鹽燒牛舌蕃茄羅勒芝士闊條麵
呢款嘅番茄唔會好酸,酸酸甜甜好開胃🍝

🔸西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨(配闊條麵)
🔸煙三文魚千島薄餅
🔸藍花皇家伯爵荔枝紅茶
花茶好足料🌸而且好大壺👍🏻估唔到伯爵茶mix荔枝紅茶都夾到
🐻總結
如果中意貓嘅朋友,不妨過黎食嘢配主子玩🐈🐈🐈納豆好可愛🐱
📍URBAN Cafe (彌敦道) (旺角)
旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
2023-03-20 122 浏览
本身好鍾意貓貓, 但屋企唔比養, 所以去貓貓café又可以玩貓又可以食野就最岩我。朋友都鍾意貓, 甘啱佢搵左呢間旺角貓貓café, 就可以去玩下!大廈入口有D 舊, 本身都驚驚地, 但上到去個場好乾淨, 入去之前已經準備好鞋套同消毒酒精。一入去就見到好多貓貓走泥走去, 勁開心, 同埋佢地勁親人, 仲會跳去人嘅大腿到休息。雖然重點係玩貓, 但餐廳嘅野食一D 都唔差, 價錢唔算太貴, 我同朋友2個人叫左2個小食, 2個主菜同甜品, 再每人一杯野飲。Menu:凍飲叫左Oreo 脆脆朱古力同特濃鮮奶朱古力, 仲要用貓耳杯蓋, 超可愛小食叫左黑松露拉絲芝士薯角: 黑松露汁好香, 仲拉到絲同金沙雞翼: 呢個真係要勁力推薦!! 雞翼勁好食又熱辣辣, 隔離台隻貓勁想食主食叫左美國豬胺扒: 好juicy, 配埋個蘋果醬好開胃菲力牛柳: 牛柳無諗過咁大, 呢個價錢絕對係高性價比, 切開裹面仲係紅紅地, 肉煮得超嫩甜品叫左心太軟配雪糕: 心太軟同雪糕一凍一熱真係好正同埋雙層朱古力吐司配雪糕: 勁脆好好食, 配埋雪糕食一流總括泥講, 雖然價錢唔算好平, 但野食好好食, 貓貓都好活躍任玩唔嬲, 下次想玩貓都會再

Menu:

小食叫左黑松露拉絲芝士薯角: 黑松露汁好香, 仲拉到絲
黑松露拉絲芝士薯角

金沙雞翼

主食叫左美國豬胺扒: 好juicy, 配埋個蘋果醬好開胃
美國豬胺扒伴檸檬蘋果醬

菲力牛柳配黑松露燒汁

甜品叫左心太軟配雪糕: 心太軟同雪糕一凍一熱真係好正
雪山心太軟配雪糕

同埋雙層朱古力吐司配雪糕: 勁脆好好食, 配埋雪糕食一流
雙層朱古力蜜糖吐司配雪糕

總括泥講, 雖然價錢唔算好平, 但野食好好食, 貓貓都好活躍任玩唔嬲, 下次想玩貓都會再泥!!
2023-03-13
黑松露拉絲芝士薯角
金沙雞翼
美國豬胺扒伴檸檬蘋果醬
菲力牛柳配黑松露燒汁
雪山心太軟配雪糕
雙層朱古力蜜糖吐司配雪糕
好耐之前去過Urban Cafe 同啲貓貓玩🐱🐨話想去見下啲貓貓 次次同佢地玩到唔捨得走啲貓貓好可愛好活潑 另外 仲有好多嘢食嘢飲可以揀Dinner set for 2 $328呢個set先有兩份精選餐湯同埋沙律滋味二人小食拼盤 +$28呢個小食拼盤都幾滿足嫁✨有炸得好香脆嘅薯角😋件件都咁多似脆皮嘅唐揚雞塊同埋外皮脆脆地🤤入面爽口多肉嘅雞軟骨餃子❤️青醬忌廉海蜆野菌扁意粉啲海蜆排得好靚呀😍拎黎打卡一流蜆肉都幾新鮮✨加埋香香嘅青醬忌廉意粉 味道好香好夠味扁意粉好彈牙😋 再加埋野菌食落口感好豐富😎安格斯牛肉手工漢堡配薯角大大個安格斯牛肉手工漢堡😍安格斯牛肉都好大塊❤️配埋生菜同蕃茄 食落冇咁膩 配埋沙律菜 同埋 薯角夠飽得黎 沙律菜更解膩😋雪山心太軟(朱古力) +$25心太軟入面嘅朱古力醬好香滑😍再加埋心太軟嘅外皮都好正😋配埋雪糕一齊食真係好滿足✨飲品就轉左兩杯特飲😎特濃鮮奶朱古力 +$14真係好香好特濃嫁✨鮮奶味好香 飲落真係超香滑😋而且朱古力味好香好濃白桃蘋果醋梳打 +$5酸酸甜甜😋飲落好開胃
好耐之前去過Urban Cafe 同啲貓貓玩🐱

鮮奶味好香 飲落真係超香滑😋
而且朱古力味好香好濃

白桃蘋果醋梳打 +$5
酸酸甜甜😋飲落好開胃
有次去咗觀塘呢間urban walk in 食唔到,今次約左一樣鍾意貓仔嘅朋友book 定更加就腳嘅旺角嘅分店玩下😆一上到去要著鞋套同埋消毒雙手先,見到好多貓走嚟走去已經好治癒好開心🫶🏻 好多唔同品種又任你摸🫠 真係乖到想抱隻番屋企🙈🍟黑松露拉絲芝士薯角 $78真係好拉絲😳芝士味幾濃郁,個汁有少少忌廉感覺,食落唔會乾,黑松露味亦都突出,如果可以再熱少少就仲好😋🍗金沙雞翼 $78熱辣辣炸到金黃色脆卜卜上枱,第一啖差啲比d 雞油焫親個咀😆 蛋黃味鹹鹹地好香,雞翼好大隻入邊有肉汁唔會柴👍🏻外脆內軟🥩菲力牛柳配黑松露燒汁薯菜 $188朋友嗌嘅牛柳一上枱「嘩」咗一聲🤭 好大舊牛柳,開頭佢仲驚咁大舊咁厚會韌🫠點知佢切完食第一夠佢話好林又冇根,食落就唔似牛扒嘅味道,似係食緊炆林左好入味牛肉,切開入邊仲有啲肉汁🐖美國豬胺扒伴檸檬蘋果醬 薯菜 $168豬胺半肥瘦,都幾Juicy🤤 同個蘋果醬一齊食好fresh又夠濕,煎到外面仲有少少焦香🍞雙層朱古力蜜糖吐司 配雪糕 $88好大份,要兩個人share😆 多士上邊搽咗啲朱古力,加埋個Cookies味嘅雪糕🍨喺上面,又濕又乾咁好夾,個多士有啲似台灣嘅朱古力奶酥

🍟黑松露拉絲芝士薯角 $78

🍗金沙雞翼 $78

🥩菲力牛柳配黑松露燒汁薯菜 $188

🐖美國豬胺扒伴檸檬蘋果醬 薯菜 $168

🍞雙層朱古力蜜糖吐司 配雪糕 $88
好大份,要兩個人share😆 多士上邊搽咗啲朱古力,加埋個Cookies味嘅雪糕🍨喺上面,又濕又乾咁好夾,個多士有啲似台灣嘅朱古力奶酥吐司,好好味好香脆

🍫雪山心太軟(朱古力)配雪糕 $68
朱古力較甜既心太軟, 流心做得幾好, 仲有球雪糕一凍一熱一齊食

🥛Oreo脆脆特濃朱古力(凍)$59
🍹特濃鮮奶朱古力(凍)$52
兩杯其實差唔多味道, Oreo果杯係餅碎同有cream topping, 好有咬口, 朱古力奶夠rich 唔會死甜
  • Oreo脆脆特濃朱古力
  • oreo脆脆朱古力冰沙
  • 特濃鮮奶朱古力
2023-03-16 85 浏览
講起貓貓Cafe,一定離唔開旺角同觀塘都有舖嘅Urban Cafe🥰 呢排返工有啲辛苦,想搵貓貓療癒一下,Urban Cafe就啱晒我🥹旺角店勝在夠就腳,觀塘店就勝在地方大,兩間都有好多貓咪仔一齊玩!而喺尖沙咀收工嘅我,今次就去咗旺角店!去之前最好要book枱,咁上咗樓就即刻可以有店員安排你著返鞋套然後就入座。一入去就會見到唔同嘅貓貓喺度四圍行,店員帶我入去張枱,就有隻貓仔喺張櫈度歡迎我🥰基本上由你入去間舖至到你離開,中間任何時間都可以去撩貓仔玩,有啲好痴人,有啲就好高竇🤣黎得除咗玩貓,其實佢啲嘢食都整得好好,如果兩個人去,佢有二人餐,有兩個前菜、一個意大利飯或者意粉、一個肉食主食同埋兩杯嘢飲,不過我地想食二人餐以外嘅嘢,就冇叫餐lu🤣我哋嗌咗三重芝士肉醬闊條麵、美國豬鞍伴檸檬蘋果醬、黑松露拉絲芝士薯角!三重芝士肉醬闊條麵真係聽都已經邪惡滿滿,黎到時真身都係由外到內都充滿芝士🤤意粉軟硬度亦都十分適中,差啲食到碟都舔埋🤭美國豬鞍伴檸檬蘋果醬黎到時好似平平無奇,食落口就知原來呢幾樣嘢嘅組合係有加乘嘅作用,豬鞍本身帶少少肥邊,就咁食通常都少少膩,但係配搭埋檸檬蘋果醬,帶有少少蘋果蓉,成件事即

美國豬鞍伴檸檬蘋果醬黎到時好似平平無奇,食落口就知原來呢幾樣嘢嘅組合係有加乘嘅作用,豬鞍本身帶少少肥邊,就咁食通常都少少膩,但係配搭埋檸檬蘋果醬,帶有少少蘋果蓉,成件事即刻清新咗100倍,好好食🥰

至於黑松露拉絲芝士薯角就當然係邪惡地好食啦😌充滿住黑松露嘅香氣,配搭埋芝士嘅味道,同埋啱啱炸起嘅脆身薯角,係一上枱就即刻好想食亦都即劇食🤣但同時個心炸到好熱🥹要小心

食完晒嘢仲可以買罐濕糧餵貓貓,貓咪們都會好期待又好興奮咁聚集喺你身邊,好療癒好開心架🤤
呢度勁多貓貓,佢地非常痴人又活潑,任摸唔嬲!仲會陪座陪食飯🤪食完飯只要買個貓小食(+$18) 仲可以比貓圍添呀,勁哄動呀😻呢度唔止貓盟,食物質素都相當高,係我食過最好食嘅貓cafe😋 環境衛生做得非常好,乾淨無臭味無限時,又唔洗比入場費,價錢又抵 最鐘意食呢度個溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉好好味,好creamy 味道啱啱好,意粉仲要彈牙架😋 呢度嘅餐湯 好滑 好creamy 另外呢度嘅手搖飲品都好有水準蜜瓜果杯又香又滑,好好飲甜品叫咗心太軟🍫熱辣辣嘅流心配冰凍cookie 雪糕,果種冷暖之間嘅口感,正呀食完野我急不及待,加左18蚊買小食比meow meow 務求畀貓圍😍想親近一下貓咪集多d郵🤪Urban Café(旺角)旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓

環境衛生做得非常好,乾淨無臭味
無限時,又唔洗比入場費,價錢又抵

2086 浏览

溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼 扁意粉

呢度嘅餐湯 好滑 好creamy

另外呢度嘅手搖飲品都好有水準
蜜瓜果杯又香又滑,好好飲

Urban Café(旺角)
旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼 扁意粉
  • 黃金炸蒜卡邦尼煙肉扁意粉
  • 雪山心太軟
2023-03-15 58 浏览
好耐無黎貓 cafe, 今次約左朋友黎食 dinner, 順便同 d 貓貓玩下。叫左幾款食物,有温泉蛋芝士卡邦尼意粉, 黑松露薯角同埋牛排,另外飲品叫左薄荷咖啡同埋Oreo 脆脆特濃朱古力。個人覺得呢間cafe食物質素唔錯同份量足夠,温泉蛋芝士卡邦尼意粉好濃郁creamy,黑松露薯角炸得脆口,黑松露醬味道好出。牛排煎得岩岩好,入口嫩滑無筋,配薯角食夠哂滿足。

2023-03-15 58 浏览
又到週末好去處,一家人去了旺角貓咪餐廳探店,入去之前每個人都要穿著鞋套,以確保乾淨~職員安排了窗邊位置,好開揚,好多貓貓係身邊行過坐低就用二維碼落單好方便。我地叫了一set二人套餐和單點少少野,套餐包左沙律餐湯🥣兩份主食(燒豬肋骨和火腿卡邦尼意粉)另外仲單點一份蜆肉意粉,兩個小朋友有貓相伴吃得好開心😀食完所有野後,職員會用酒精清潔張枱,之後會比一個湯匙和罐頭可以餵貓貓,一群貓圍住好搞笑仲意貓的朋友千奇唔好錯過!
仲意貓的朋友千奇唔好錯過!
2023-03-12
  • 黃金炸蒜卡邦尼煙肉扁意粉
  • 西班牙黑毛豬肋骨
  • 溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉
2023-03-14 57 浏览
-再訪呢一間位於旺角嘅貓Cafe🐱食物質素都幾穩定⋯同幾年前來都差唔多雖然貓狗主題cafe既主食⋯永遠都系貓狗本身🤭😂入座前客人必須先消毒雙手 套好鞋套先可以入場餐廳環境衛生好好 無臭味 不過就比較上細咗啲⋯下次一於去佢哋荔枝角新店⋯環境大好多🔥入座後用QR code落單 我哋兩個人叫咗個二人套餐 ✅是日餐湯 - 南瓜忌廉湯✅是日沙律 - 雜菜粟米沙律✅溫泉蛋煙肉野菌黄金芝士卡邦尼扁意粉意粉唔會煮到淋晒 仲好煙韌😋撈勻隻溫泉蛋後更 creamy味道更好✅西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨(配 薯菜)用刀叉好輕易就將骨肉分離 份量都好多燒烤醬無得輸 🤗唔會過咸配菜緊系揀薯角啦 仲配多幾舊西蘭花伴碟添🥦✅抹茶拿鐵✅百香果檸檬菠蘿紅茶✅抹茶雪山心太軟 配雪糕

再訪呢一間位於旺角嘅貓Cafe🐱

✅是日沙律 - 雜菜粟米沙律

✅溫泉蛋煙肉野菌黄金芝士卡邦尼扁意粉
意粉唔會煮到淋晒 仲好煙韌😋
撈勻隻溫泉蛋後更 creamy味道更好

✅西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨(配 薯菜)
用刀叉好輕易就將骨肉分離 份量都好多
燒烤醬無得輸 🤗唔會過咸
配菜緊系揀薯角啦 仲配多幾舊西蘭花伴碟添🥦

✅抹茶拿鐵
✅百香果檸檬菠蘿紅茶

✅抹茶雪山心太軟 配雪糕
家人安排了同我慶祝生日, 特別選了一間有小動物的餐廳, 等啲小朋友可以邊玩邊食, 本來滿心期待, 因為弟婦有去開觀塘那間, 所以強烈推薦, 咁我哋訂位時可能無留意, 原來星期六有限時, 得一個小時零三十分鐘用餐間, 不過都唔緊要啦, 諗住都試下, 一行十二人, 小朋友見到貓貓好開心, 我們叫了都幾多嘢食, 有部份嘢食出得好快, 但很加的餐, 就出得慢, 差唔多係夠鐘前 15-20 分鐘先到, 都唔緊要, 我哋都加速食, 餐廳有三個服務員, 兩女一男, 其中一個女服務員的態度很差, 語氣很不好之餘, 收拾台面上的餐具時, 好用力, 還很粗暴地對待我們帶去的蛋糕, 送出來時, 是直接掟係枱面... 那蛋糕是我細佬一家整了兩個小時的蛋糕, 差啲比佢掟散, 我都明白多人在等候, 但我們都無話唔配合, 唔明點解比錢開開心心食個飯, 要遇到咁的情況... 因為到後期都食得好急, 有啲食唔晒的, 那女待應趕緊收走之餘, 都無問我們是否需要包走, 無形中浪費食物!   我想講, 一家人出來都只是想開開心心食個飯, 就算食物再好, 這樣的態度, 都好難令人接受.
2023-03-12
庆祝纪念
生日
  • 墨魚汁海鮮野菌意大利飯
2023-03-10 61 浏览
URBAN Cafe是一家位於香港彌敦道的貓咪咖啡店,是一個讓貓咪和人們相聚的場所。進入店內,首先映入眼簾的是一隻隻可愛的貓咪,牠們在店內自由自在地遊走,讓整個空間充滿了輕鬆和愉悅的氛圍。店內的裝潢非常有特色,設計風格結合了現代和經典元素。白色的沙發和綠色的植物相得益彰,讓人感到很舒服和放鬆。此外,店內的佈置也非常細心,每一個角落都有擺放貓咪的床和玩具,為貓咪提供了一個舒適的生活環境。除了貓咪之外,URBAN Cafe還提供了美味的飲品和小吃。他們的飲品種類繁多,包括咖啡、茶、果汁和特飲等,還有多款正餐和甜點,如牛油蛋糕和巧克力蛋糕等,可供顧客選擇。此外,店內的價格也非常合理,價格不高,讓人可以輕鬆地享受貓咪咖啡店的體驗。在這裡,你可以看著貓咪玩耍,也可以和貓咪進行互動,例如摸摸牠們或者玩牠們的玩具,讓人感到很愉悅。總體來說,URBAN Cafe是一個很好的貓咪咖啡店,不僅提供了舒適的環境和美味的食品,還讓人們可以和可愛的貓咪們進行互動,讓整個體驗更加難忘。如果你是一個貓奴,那麼一定要來這裡體驗一下。
2023-03-06 182 浏览
依間餐廳可以話全港價錢最平嘅貓貓cafe而且佢無限時任你摸貓入到去店員都會安排消毒雙手同著鞋套餐廳入面住左四十幾隻貓貓一坐底檯面已經有隻躺係到黎到依d主題cafe最怕係無得同佢地交流同埋今日我1:30黎岩岩好佢未訓晏教或者可以向餐廳買飼料餵主子雖然依到咁多貓佢地又周圍走但環境都算乾淨唔會貓毛四飛店員都有定時吸毛保持環境整潔食物方面餐牌都好豐富午市套餐仲有沙律餐湯包含南瓜湯味道好濃好甜肉醬闊條麵入面有少少蕃茄仔 蘑菇係到佢地嘅pizza必食之選 新鮮出爐 芝士好多仲可以拉絲另外見到餐牌有杯係店鋪精選特調嘅咖啡果然好出色 咖啡好滑偏甜好似雪糕味同埋佢地嘅膠杯蓋都有貓耳好打耳餐廳好有心思連依d細節上甜品方面窩夫外脆內軟有藍莓草莓配果醬酸酸甜甜除左貓吸引外 餐廳食物都好高質素講個秘密你知 荔枝角準備開分店

依間餐廳可以話全港價錢最平嘅貓貓cafe
而且佢無限時任你摸貓