2023-04-01
冇諗過除咗蘭桂坊之外,香港地原來仲有一間餐廳, 氣氛咁好。因為朋友住喺奧運站, 佢話附近有兩條街好多新酒吧, 今晚我哋就揀咗呢一間新開嘅酒吧, 因為行過門口深深被好香嘅招串燒味吸引, 門口也站著很多客人, 輕輕鬆鬆拿著酒杯傾計, 氣氛似乎不錯。入到酒吧有服務員親切招待, 我哋坐咗喺餐廳裏面中間的位置, 叫咗三支酒, 兩支紅酒,一支白酒, 你還可以在隔離的酒莊,隨意選擇自己喜歡的。 然後我們叫了很多款不同的串燒和小食, 最喜歡的就是燒白鱔, 燒雞翼, 燒雞皮, 燒魚頭, 櫻花蝦炒飯, 一口芝士, 雜錦天婦羅, 全部都好好味, 即叫即整, 熱辣辣的 , 價錢也很實惠 ,一邊飲酒,一邊食嘢,不知不覺坐了四、五小時, 服務員週不時過來看看招呼我們, 也不時把用完的餐具收走, 我對他們的服務是十分滿意的。另外一提, 這小店其實除了賣酒之外, 也有果汁供應的, 雖然不是鮮榨果汁, 所以我們有朋友不喜歡飲酒的也可以叫果汁, 我們一行幾個朋友都很喜歡這間小店, 確信我們會再來哦。