整體乳酪雪糕嘅乳酪味唔重,只有淡淡嘅乳酪味,比Heyyo更淡。配料配埋雪糕口感唔錯,薄脆片嘅香脆、芒果嘅酸甜同乳酪雪糕都幾和諧。以呢個價錢嚟講,同一層球裝嘅乳酪雪糕~$35乳酪味會更加濃郁,口感更加紮實,所以應該不會回購,不過偶爾都可以一試
午餐
早排同朋友久違地去葵廣掃街,見到呢間受到雪糕關注組追捧嘅乳酪雪糕,同朋友特登留肚要一人一杯食🍦 食完真心好抵quota🤤呢間除咗有自選嘅乳酪雪糕,仲有預設嘅組合,而且會平啲😝 揀咗A ($52),佢一拎上手個賣相真係好正🥰面頭淋咗嘅熱情果汁唔會太甜,同乳酪雪糕本身都幾夾~風乾菠蘿片都幾大塊,凍乾士多啤梨粒份量好多,加埋大量嘅薄脆片喺底增加口感,食完成杯都唔會好有罪惡感🤫之前食咗另一間滿足杯350ml但係食完一啲都唔滿足,今次對呢杯本身都冇乜期望,點知一拎上手超~大杯同埋好聚手,真心有滿足感!整體來講都好滿意,誠意推介俾大家🤍

• A
2023-08-28 155 浏览
😍🍦最近我發現了一間健康又美味的甜點小店,希臘乳酪雪糕不僅好吃,還低卡路里,非常適合追求健康生活方式的人。希臘乳酪雪糕有多種自選配料,讓你可以根據自己的喜好來搭配。乳酪味濃郁口感滑順,入口即溶化,感覺不像一般的雪糕那麼甜膩,而是帶有微酸的氣息😜我的推薦組合是阿華田x酷脆餅碎和穀物脆粒。阿華田和酷脆餅碎增添了甜點的香脆口感,而穀物脆粒則帶來了額外的營養價值。此外,凍乾士多啤梨乾🍓和蜜糖🍯是絕佳的搭配選項,它們為甜點增添了豐富的口味層次。無論是喜歡甜食還是追求健康的人,這款希臘乳酪大大杯乳酪雪糕絕對能滿足我的味蕾。😌它的低卡路里配方等我可享受到雪糕美味,希臘乳酪更是優點多多,我肯定每次經過都會一嚐大大杯希臘乳酪雪糕🍦喜歡這裡的口感和風味💕

2023-08-23
希臘乳酪
相信有睇開史努比OpenRice嘅都知道史努比系個雪糕狂迷🤪一掃親街就算飽都不忘食雪糕其實早排都食過呢間froyo 今次試下其他配料 打卡仲靚過上次🤭今次嘅review就唔寫太detail啦想知多啲可以睇返之前個post😛-👍🏿自選2配料乳酪雪糕 $48雪糕當然同上次系一樣架啦~質感好smooth以froyo嚟講佢甜度算中高但又唔會過甜甜中帶酸帶嚟一種好fresh嘅感覺所以如果怕酸嘅朋友都可以try try🤪今次史努比揀咗藍莓同風乾菠蘿片藍莓有大概6-7粒不過佢嘅味道比froyo嘅甜味蓋過咗🤣菠蘿片真心好靚好啱打卡🤭食落幾有咬口 少少痴牙😂酸酸甜甜咁幾過癮🙈另外仲會送一款sauce我哋揀嘅系蜜糖 有啲似麥芽糖味道唔錯😆夏天食杯froyo真系一流😎味道: 9/10性價比: 8/10回頭率: 8.5/10-想睇更多關於史努比嘅food diary 歡迎follow IG😚♥️👉🏿 @snoopy._.eating 🙌🏿🙌🏿
一掃親街就算飽都不忘食雪糕
其實早排都食過呢間froyo
今次試下其他配料
打卡仲靚過上次🤭
今次嘅review就唔寫太detail啦
想知多啲可以睇返之前個post😛
👍🏿自選2配料乳酪雪糕 $48
雪糕當然同上次系一樣架啦~
質感好smooth
味道: 9/10
性價比: 8/10
回頭率: 8.5/10
2023-08-08 140 浏览
@whats_yogurt 📍葵芳廣場.#希臘式乳酪 #🍦$48 2個配料$58 4個配料😆我揀左 4個😆.✨#薄碎片✨#朱古力班尼斯✨#綠茶糯米糍✨#菠蘿醬汁 @芒果汁.汁 同 水果 都系新鮮製架👍🏻
@whats_yogurt
乳酪雪糕  4款配料
  • 綠茶糯米糍
  • 朱古力班尼斯
  • 薄碎片
2023.6.12 星期一 4:30pm當日店鋪還未正式開張。看到不同款式的賣相很吸引,不過就想試一下自選配料。••••••••••••••••••••| 乳酪雪糕自選配料 | $58 (4配料, 送1 sauce) - 芒果, 士多啤梨, 薄脆片, 風乾菠蘿片, 熱情果汁 -🥭🍓🍪🍍🍦足料大杯,配料夾層比例不錯。乳酪雪糕就是正常的好味,夠凍不會太快溶。芒果和士多啤梨都好鮮甜,分量多,夠冰又夠水份。加了薄脆片多點脆脆口感,風乾菠蘿片夠香脆清甜。熱情果汁很濃厚,整體感覺酸酸甜甜,很消暑,好抵食!
2023.6.12 星期一 4:30pm

••••••••••••••••••••
🥭🍓🍪🍍🍦
熱情果汁很濃厚,整體感覺酸酸甜甜,很消暑,好抵食!
2023-06-12
2023-07-24 108 浏览
成日都去葵廣掃街,見到最近新開咗一間自選配料乳酪雪糕店🍦啱晒依家熱辣辣嘅天氣☀️ 配料選擇唔算太多,不過對於有選擇困難症嘅我,都諗咗好耐先揀到😂▪️4配料 + 1醬 (Lotus Biscoff、Chocolate Brownie、Green Tea Mochi、Fruits Granola with Passion Fruit sauce)整體配料分量都算幾多,Brownie唔會太甜,Mochi軟糯又香綠茶味,Lotus餅同Granola就正常發揮啦😂乳酪雪糕配埋熱情果醬,酸酸甜甜好freshWhat’s Yogurt and Drink📍葵涌葵富路7-11號葵涌廣場3樓303C號舖

乳酪雪糕配埋熱情果醬,酸酸甜甜好fresh

What’s Yogurt and Drink
📍葵涌葵富路7-11號葵涌廣場3樓303C號舖
2023-07-22 110 浏览
黎到今年試第3款froyo,早前買左9折開飯50元優惠券,使左45元再補差額8元,食到4配料1醬汁的大杯froyo,店家賣Greek froyo底所以吸引我,呢杯係蜜糖脆脆,阿華田脆碎,朱古力brownies和芒果,加埋熱情果醬汁,份量好足及配料都落得足夠,好在留肚食佢,性價比不錯,味道方面froyo底我滿意,brownies我覺得太漏,除非好鍾意食朱古力既朋友應該喜歡,阿華田脆碎好好味,芒果夠甜,熱情果醬成為繼蜜糖脆脆後,我另一喜愛,買完仲有張印花卡比我,鼓勵我再次食。
2023-07-22 89 浏览
最近Froyo熱潮回歸 史努比亦都跟上潮流去唔同店舖打卡朝聖結果慢慢愛上咗froyo😛呢間what’s yogurt喺葵廣開咗冇耐唔知大家有冇食過呢🤪-👍🏿乳酪雪糕 自選2配料 $48本身想揀士多啤梨架不過嗰日咁啱冇🥹最後史努比揀咗lotus餅同蜜糖脆脆另外會送一款sauce我哋揀咗芒果汁睇住店員吱嘅時候有啲shocked份量好足 超級大杯😳雪糕嘅texture好smooth甜中帶少少yogurt嘅酸食落冇普通雪糕咁漏反而有種小清新嘅感覺😆配上酸酸甜甜嘅芒果汁令成件事更開胃🤤原塊Lotus餅插上去打卡真系一流蜜糖脆脆同樣比得好慷慨 非常之多🤣不過史努比就覺得甜咗啲同埋略嫌有少少痴牙~但同酸酸地嘅Froyo一齊食絕對系perfect match😆以$48有咁大杯嘅froyo都算幾抵食 值得再幫襯😚味道: 9/10性價比: 8/10回頭率: 8.5/10-
最近Froyo熱潮回歸
配上酸酸甜甜嘅芒果汁令成件事更開胃🤤
原塊Lotus餅插上去打卡真系一流
蜜糖脆脆同樣比得好慷慨 非常之多🤣
不過史努比就覺得甜咗啲
同埋略嫌有少少痴牙~
以$48有咁大杯嘅froyo都算幾抵食
值得再幫襯😚
味道: 9/10
性價比: 8/10
回頭率: 8.5/10
自選配料乳酪雪糕
自選配料乳酪雪糕
2023-07-18 72 浏览
去葵廣習慣食又一戟,ɪɢ 見到三樓開咗新店,即刻去試試~○ 𝐅𝐫𝐨𝐲𝐨 // $58{ 蝴 蝶 酥 | 熱 情 果 汁 | 藍 莓 | 抹 茶 𝑚𝑜𝑐ℎ𝑖 | 𝑔𝑟𝑎𝑛𝑜𝑙𝑎 }整體餡料都算幾多,但配料選擇比較少。Mochi 煙韌,都食到抹茶味。乳酪雪糕質感係偏冰感,唔算好 ᴄʀᴇᴀᴍʏ,融得好快。個人都係比較中意小滿定律重奶但輕盈嘅質感。
去葵廣習慣食又一戟,ɪɢ 見到三樓開咗新店,即刻去試試~

○ 𝐅𝐫𝐨𝐲𝐨 // $58
整體餡料都算幾多,但配料選擇比較少。
Mochi 煙韌,都食到抹茶味。
乳酪雪糕質感係偏冰感,唔算好 ᴄʀᴇᴀᴍʏ,融得好快。
個人都係比較中意小滿定律重奶但輕盈嘅質感。
2023-06-21 146 浏览
可以自選配料同醬今次揀左綠茶糯米糍同藍莓,醬汁就朱古力,佢朱古力醬係脆皮既上面仲加左可可脆米,食落口感非常豐富,要讚佢個綠茶糯米糍,綠茶粉有茶香味,非常軟糯,藍莓新鮮爽甜,下次會再試其他口味
可以自選配料同醬
今次揀左綠茶糯米糍同藍莓,醬汁就朱古力,
佢朱古力醬係脆皮既上面仲加左可可脆米,
食落口感非常豐富,要讚佢個綠茶糯米糍,
綠茶粉有茶香味,非常軟糯,藍莓新鮮爽甜,
下次會再試其他口味
2023-05-23 231 浏览
咁啱經過葵廣,見到呢間新開嘅乳酪雪糕店,作為乳酪雪糕迷,即刻忍唔住買返杯試吓🫣-今次叫咗個芒果蜜糖脆脆配熱情果汁乳酪雪糕✨蜜糖脆脆,真係好重蜜糖味(講緊廢話xd),開頭仲以為係會有少少焦糖味,點知佢係完全好似食緊一舊蜜糖咁🤩乳酪雪糕本體好重乳酪味,雪糕都好滑🫣-整體來講我覺得都唔錯✨價錢又唔算貴,唯一就係太多選擇,搞到選擇困難症嘅我諗好耐先落到order🫣✨-Revisit? : YES🥰🫶🏾
整體來講我覺得都唔錯✨價錢又唔算貴,唯一就係
太多選擇,搞到選擇困難症嘅我諗好耐先落到order🫣✨
Revisit? : YES🥰🫶🏾

2023-05-20 203 浏览
天氣開始熱,食雪糕又怕肥,食乳酪雪糕就可以邊食邊變靚。🍦位於葵涌廣場3樓有一間叫what's yogurt & drink,菜單上有各種配料選項,價錢$48 2個配料加一個醬汁🍨或者$58 4個配料加一個醬汁。🍧我選擇左蝴蝶酥,穀物,藍莓,蜂蜜酥同蜜糖。蝴蝶酥好香脆,鬆化🦋穀物好飽肚藍莓好新鮮🫐蜂蜜酥好甜蜜糖配乳酪好夾🍯整體感覺職員好有禮貌,食物好新鮮,職員在每層舖料再加雪糕,好細心,好有心思雪糕香滑,而且職員把乳酪雪糕拼得好靚😊
天氣開始熱,食雪糕又怕肥,食乳酪雪糕就可以邊食邊變靚。🍦
菜單上有各種配料選項,
價錢$48 2個配料加一個醬汁🍨
或者$58 4個配料加一個醬汁。🍧

我選擇左蝴蝶酥,穀物,藍莓,蜂蜜酥同蜜糖。
蝴蝶酥好香脆,鬆化🦋
穀物好飽肚
藍莓好新鮮🫐
蜂蜜酥好甜
蜜糖配乳酪好夾🍯

整體感覺
職員好有禮貌,食物好新鮮,
職員在每層舖料再加雪糕,好細心,好有心思
雪糕香滑,而且職員把乳酪雪糕拼得好靚😊
2023-05-20
  • 穀物
  • 蝴蝶酥
  • 藍莓
去開葵廣掃街經過見到呢間新開嘅乳酪雪糕店,記得見過有foodie介紹,就買嚟試下好唔好食!▫️乳酪雪糕配兩種配料($48) 3/5雪糕可以揀兩種或四種配料再加一款醬汁,今次揀咗綠茶糯米糍同蜜糖脆脆配蜜糖。乳酪雪糕幾大杯,同之前介紹過嘅小滿定律差唔多size。蜜糖脆脆有兩大塊,食落去好脆口好甜,綠茶糯米糍都幾香綠茶味,但係囗感比較淋,唔算煙韌,有啲失望。乳酪雪糕口感軟滑但味道偏甜,酸味唔明顯,配埋蜜糖就會甜上加甜,食咗大半杯就放棄咗😬個人都係鍾意西貢嘅小滿定律多啲,但係如果經過葵廣又想食乳酪雪糕嘅都可以一試,不過就建議唔好揀蜜糖啦!Overall rating (5粒⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️✨想睇更多食評就記得follow - hk holidaydiary

▫️乳酪雪糕配兩種配料($48) 3/5

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️

睇社交平台有人介紹葵廣新開嘅乳酪雪糕店,轉成走去朝聖乳酪雪糕係底,可以加兩種配料$48或者四種配料$58(都跟一個醬汁)。我揀咗兩種配料:綠茶糯米糍,,芒果,熱情果汁🍦雪糕個底我睇到係老闆娘自加調配(等雪糕時見到老闆娘係咁一兜一兜咁搞搞下倒入雪糕機)。味度酸甜,甜度岩岩好。雪糕質地都香滑,但好快溶。配料方面都幾多選擇,有生果類(芒果,士多啤梨,藍莓),乾果類(菠蘿),曲奇類(lotus 餅,蝴蝶酥,蜜糖脆脆,穀物),仲有綠茶糯米糍。綠茶糯米糍口感比較林,我諗佢係專登嘅,因為雪糕會令佢慢慢變硬,有淡淡的綠茶味好食。芒果份量好多,大大嚿。熱情果汁酸酸甜甜size 真係大杯好抵食呢間值得一試!不過你預啲時間等(參考:我等咗20-30分鐘左右)。
睇社交平台有人介紹葵廣新開嘅乳酪雪糕店,轉成走去朝聖

乳酪雪糕+兩種配料

size 真係大杯好抵食