2022-06-22 4 浏览
作為花痴,我常常買花佈置屋企,好朋友帶我White Hse🌺🌸🌼🌻🌹🌷💐🌿這間花花世界的餐廳,有鮮花、美食同埋可以打卡,充滿視覺味覺的享受😍 我們點了幾樣野食White Hse Birthday Burger 用華麗的鳥籠裝住健康的「漢堡」,改用了pancake、蕃茄、炒蛋、生菜,口感清新特別而且份量好犬!White Hse Cookie Cup太可愛了!我想講用餅乾做的杯都好好食,倒入鮮奶後仍然好脆🥛泰式香葉辣炒煙肉蝴蝶粉我地中意這道菜,夠曬香辣惹味,略嫌蝴蝶粉有點硬,能烹調長一點時間更好。蝶豆花綠茶一直以為蝶豆花味道會很濃烈,原來挺清新,有點像喝淡淡的蜜糖呢!

White Hse Birthday Burger

White Hse Cookie Cup
太可愛了!我想講用餅乾做的杯都好好食,倒入鮮奶後仍然好脆🥛

泰式香葉辣炒煙肉蝴蝶粉

2022-06-21 5 浏览
花牆🌹 又有一個靚景餐廳🍴一直都想去🔸🔷🔸🔷終於約到閨密一齊去打卡🟡🟠🟣影靚相🌸👭環境真心靚🌹窗邊High Chair係打卡的一個好位置,因為見到花牆,又可以影到高樓大廈的靚景,最緊要係可以有自然光投入☀️舒服🍹飲品蝶豆花綠茶顏色好靚,係我最鐘意嘅紫色🟣綠茶味好重~甜到剛剛好✳️非常吸引⚜️打卡無得頂玫瑰花釀紅茶玫瑰味道好清甜,配埋紅茶👍🏻係絕配組合🔹🔶一路望住個靚影一路嘆住玫瑰茶,好舒服😌🍽主菜泰式香葉煙肉辣炒蝴蝶粉味道好特別,好似去左一轉泰國咁~辣度岩岩好🌶香葉味好重👍🏻又惹味🔴夾埋蝴蝶粉一齊食真係好爽😄二重奏忌廉煙肉芝士短管麵芝士味極重🌼喜歡芝士朋友仔唔好錯過~配埋煙肉,好有飽肚感🥢勁creamy😋💰$200-250 per person
花牆🌹 又有一個靚景餐廳🍴
一直都想去🔸🔷🔸🔷
終於約到閨密一齊去打卡
🟡🟠🟣影靚相🌸👭

🍹飲品
蝶豆花綠茶
顏色好靚,係我最鐘意嘅紫色🟣
綠茶味好重~甜到剛剛好✳️非常吸引⚜️打卡無得頂

🍽主菜
泰式香葉煙肉辣炒蝴蝶粉

二重奏忌廉煙肉芝士短管麵

💰$200-250 per person

2022-06-21 15 浏览
每日係銅鑼灣行黎行去,都唔知原來有間咁靚咁多花花既 @whitehse.cwb 樓上食店🌸無論食物定飲品都一樣咁精緻,而且所有見到既都係食用花,影完相可以食曬成碟所有野🐷🥀來自地獄的意粉,好多我鐘意食既蜆啊!💰紫醉金迷真係出乎意料咁入味,每粒飯粒都好分明🐷蝶豆花綠茶🍵同cookie cup🥛都一樣咁少女心,食完飽到🫠🫠咩都縮唔到啦😂食完飯仲忍唔住喺餐廳嘅每個角落打卡,特別係最後嘅花牆真係好sharp啊!如果着白色衫去打卡應該更好睇🤩

🥀來自地獄的意粉,好多我鐘意食既蜆啊!

💰紫醉金迷真係出乎意料咁入味,每粒飯粒都好分明🐷

最近發現銅鑼灣有間以花花為主題嘅樓上Cafe 白房子🌹粉粉嫩嫩嘅花花佈置好有心思,真係好靚丫!唔同corner嘅佈置睇見都開心又舒服,感覺好優雅浪漫。食物加上食用鮮花嘅裝飾點綴🌼,不論視覺味覺都雙重享受🥰 食物的設計亦都配合花花主題泰式香葉辣炒煙肉蝴蝶粉🦋 $138 上枱聞到好香香辛料味,香料份量調得剛剛好,微微辣,配搭煙肉一齊炒都幾惹味😍食得辣嘅朋友可以一試,味道唔錯👍🏻二重奏忌廉煙肉芝士短管麵🧀$143芝士味非常香濃,和忌廉完美融合好creamy,加埋煙肉令咸香味更出,短管麵口感都幾煙韌。蝶豆花綠茶$45清新,可以解油膩感,配合埋花花牆有夠夢幻~復活節限定版🐰餅乾杯子Easter Cookie Cup$68 Pinkpink朱古力曲奇杯🍫自己倒上牛奶,打卡之選!猶如置身於花海中,激發起大家的少女心,也可以購買鮮花唷!好relax的下午🌸

食物的設計亦都配合花花主題

蝶豆花綠茶$45清新,可以解油膩感,配合埋花花牆有夠夢幻~

2022-06-20 7 浏览
花花世界之花花Cafe🌸🌼除左佈置有滿滿既花花仲延伸到飲品同食物當之中🌻鍾意花既我又點可以錯過🌺完全滿足曬少女心🌹來自地獄的意粉 🍝 $135辣味意粉 仲食愈想食❤️意粉偏硬身 好有口感 配料仲有煙肉二重奏忌廉煙肉芝士短管面 🍝$143充滿芝士同埋奶油味 好creamy 短管面好有咬口🧀芝士同忌簾永遠都係最佳配搭蝶豆花綠茶☕ $40碟豆花青檸梳打🍹 $45兩杯飲品都有花去點綴襯埋個環境 🌸 有好多花花
花花世界之花花Cafe🌸

襯埋個環境 🌸 有好多花花

2022-06-19
  • 二重奏忌廉煙肉芝士短管麵
2022-06-20 8 浏览
呢一間喺銅鑼灣嘅樓上Cafe☕️最出名一定係佢哋嘅花花環境 真係好有少女心💕食物都好精緻 賣相好吸引!佢哋個二重奏忌廉煙肉芝士長管麵 真係好正😋長管麵超級掛汁 索滿晒鹹香十足嘅芝士忌廉汁
2022-06-20 4 浏览
呢一間咖啡店☕️除咗環境好靚 佈滿晒花花之外🌸佢哋嘅嘢食都好啱打卡🌟佢哋個灰姑娘的南瓜車🎃真係好靚好精緻!係用原個南瓜 入面再裝住海鮮🦞同意粉🍝 賣相真係好吸引 仲好好食🥰
2022-06-18 18 浏览
打咭一族唔好錯過呢個花花主題 cafe。花花佈置有心思,入到去唔係一個打咭位就走咁hea,不同的花花佈置睇見都開心又舒服。食物的設計亦都配合花花主題。白房子生日漢堡為花花世界而設既生日漢堡。花花鳥籠,再班戟加蠟燭,合照一定唔少得。班戟夾住煙肉,蛋,生菜厚到好似漢堡咁,中間加咗沙律醬,有別於一般食開既甜點班戟,整體都幾好食。除咗賣相一流既生日漢堡,想食飽肚嘢都可以選擇蝴蝶粉。口感帶點煙韌,炒得夠香,一樣有花花靚靚仔仔。打咭點少得飲品。蝶豆花青檸梳打令人愛不釋手,配合埋花花牆有夠夢幻。要玩味可以揀Easter Cookie Cup,曲奇杯自己倒牛奶,再食埋隻杯,過癮。
打咭一族唔好錯過呢個花花主題 cafe。

食物的設計亦都配合花花主題。

白房子生日漢堡
為花花世界而設既生日漢堡。
花花鳥籠,再班戟加蠟燭,合照一定唔少得。

除咗賣相一流既生日漢堡,想食飽肚嘢都可以選擇蝴蝶粉。
口感帶點煙韌,炒得夠香,一樣有花花靚靚仔仔。

打咭點少得飲品。

蝶豆花青檸梳打令人愛不釋手,配合埋花花牆有夠夢幻。

2022-06-17
下午茶
⊹🌺 𝑊ℎ𝑖𝑡𝑒 𝐻𝑜𝑢𝑠𝑒°゚・ᴄᴀᴜsᴇᴡᴀʏ ʙᴀʏ//被滿滿乾花鮮花包圍的一間樓上ᴄᴀꜰᴇ 近來天氣不好 真的都去室內為主雖然係室內 但採光都不錯! 是個跟朋友聚會好地方❤️// 二重忌廉煙肉芝士短管麵 $143忌廉芝士味濃 短管麵煮得剛好係我喜歡的口感 紫醉金迷 $208ᴘʀᴇsᴇɴᴛᴀᴛɪᴏɴ 真係無得輸用新鮮紫椰菜打碎加忌廉煮的意大利飯加青口大蝦🍤還有不惜工本的金箔好有纖維得來又飽肚 仲好靚碟豆花綠茶 $45消暑一流 而且顏色好靚ᴇᴀsᴛᴇʀ ᴄᴏᴏᴋɪᴇ ᴄᴜᴘ $68非常打卡的飲品 重點都在可愛的曲奇杯小朋友都會好鐘意!゚・*:.。. .。.:*・゚・:,。゚・:,。・:,。゚・:,。・*:.。. .。.:*➪#kafehoppinginhk2022➪#kafehopping_causewaybay

🌺 𝑊ℎ𝑖𝑡𝑒 𝐻𝑜𝑢𝑠𝑒°゚・ᴄᴀᴜsᴇᴡᴀʏ ʙᴀʏ

被滿滿乾花鮮花包圍的一間樓上ᴄᴀꜰᴇ
近來天氣不好 真的都去室內為主
雖然係室內 但採光都不錯!
是個跟朋友聚會好地方❤️

消暑一流 而且顏色好靚

ᴇᴀsᴛᴇʀ ᴄᴏᴏᴋɪᴇ ᴄᴜᴘ $68

非常打卡的飲品
重點都在可愛的曲奇杯
小朋友都會好鐘意!

➪#kafehoppinginhk2022
➪#kafehopping_causewaybay

2022-06-16 33 浏览
想忙裏偷閒,揾個地方放鬆吓心情。平時鍾意影吓花花,估唔到呢度可以與花為鄰之餘 、仲可以食到唔同嘅花。玫瑰、三色堇、香堇菜⋯我同一齊去嘅朋友真係有每種花都試吓食😂食物方面唔淨係樣靚,味道方面都唔錯。以花入饌,食嘅係浪漫,朝飲蘭露、夕餐秋菊,好似特別文青。想影靚相日間去比較好,尤其午後陽光柔和,襯托返花花嘅靜好。
紙醉金迷

食物方面唔淨係樣靚,味道方面都唔錯。

蝶豆花綠茶
以花入饌,食嘅係浪漫,朝飲蘭露、夕餐秋菊,好似特別文青。

想影靚相日間去比較好,尤其午後陽光柔和,襯托返花花嘅靜好。
金箔黑松露雜菌蝴蝶粉
White  House  Signature  Birthday  Burgers
紙醉金迷
  • 生日漢堡
2022-06-16 16 浏览
来到之后真系觉得好惊艳 工作日来真系唔多人 尤其系下昼嘅时候环境变阔🌝 亦可以坐得更耐😙😙有较多时间同啲frd影相👫👩🏾‍🤝‍👩🏼👫超级适合来打卡啊假日同夜晚来就多人咗小小👩‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👧‍👧👩‍👩‍👦‍👦唔好以为剩系得假花🌺真花都有噶🌹🌼食完饭可以欣赏環境 可以在周圍環境影相📸️冇来过嘅真系建议来试一次啊食物都好靓 每款食物都有小花花装饰来之前都可以提前book咗位先 来嗰阵先会方便啲
来到之后真系觉得好惊艳

食物都好靓 每款食物都有小花花装饰

来之前都可以提前book咗位先 来嗰阵先会方便啲
2022-06-16
2022-06-16 39 浏览
花店➕餐厅的结合一家梦幻少女风格的餐厅,流行着花花🌹🌼主题进去之後还可以买鲜花问了一下 买鲜花还会帮手 把花包好💐💐环境优美 地理位置⛰️不错可以看到海景去的时候有看到一些网红来拍照📷打卡食物真的超级精致的说 感觉不论哪一道菜都很好看 都很好吃用食用花草🌱🌺點綴而且也都很好吃超级推荐「蝶豆花青柠苏打」颜值爆表 又好喝 當然其他的食物也好吃 顏值也很高当然最出名的是那里的环境 除了门口 内里四面八方都有花裝飾襯托去了一定要📷📷拍照!!!
花店➕餐厅的结合
用食用花草🌱🌺點綴而且也都很好吃
超级推荐
「蝶豆花青柠苏打」颜值爆表 又好喝
當然其他的食物也好吃 顏值也很高
去了一定要📷📷拍照!!!
2022-05-31
庆祝纪念
纪念日
銅鑼灣一間以花花為主題的Cafe🌹🌹【White Hse 白房子】由門口位置開始到全間店內環境佈置都被花花包圍,每一個角落都可以影靚相打卡,食物、飲品都用花朵擺盤有心思好精緻,像藝術品一樣充滿視覺享受 💐🌸 二重奏忌廉煙肉芝士短管麵香濃芝士味好香濃,芝士配忌廉完美配搭好Creamy,短管面口感好彈牙 🌸 金箔黑松露雜菌蝴蝶粉煙煙韌韌的蝴蝶粉以金箔點綴,每一啖都有濃郁黑松露香 🌸 蝶豆花綠茶紫色漸變層次好靚,夢幻色彩賣相吸引,微微甜好冰爽清涼🍹🌸 玫瑰花釀紅茶 清香玫瑰花味配上微甜的蜂蜜 粉色珍珠茶杯好靚 ☕ 可以慢慢享受一個下午 🌸🌸
銅鑼灣一間以花花為主題的Cafe🌹🌹
【White Hse 白房子】

二重奏忌廉煙肉芝士短管麵

🌸 二重奏忌廉煙肉芝士短管麵

🌸 金箔黑松露雜菌蝴蝶粉
煙煙韌韌的蝴蝶粉以金箔點綴,每一啖都有濃郁黑松露香

🌸 蝶豆花綠茶
紫色漸變層次好靚,夢幻色彩賣相吸引,微微甜好冰爽清涼🍹

🌸 玫瑰花釀紅茶
清香玫瑰花味配上微甜的蜂蜜 粉色珍珠茶杯好靚 ☕

可以慢慢享受一個下午 🌸🌸
用餐优惠
試食活動
  • 二重奏忌廉煙肉芝士短管麵
銅鑼灣呢間花花cafe勁靚🌸每個角落都有打卡位ʕ→ᴥ←ʔ食左個lunch 每樣野都有花花喺上面😍 好靚🍝 二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 $143🍝泰式香葉煙肉辣炒蝴蝶粉 $138🍹蝶豆花綠茶$45🍵玫瑰𦮝釀紅茶 $ 40每樣嘢都好好食 尤其係二重奏忌廉煙肉芝士短管麵🍝 芝士味好重 短管麵都好煙韌 😍呢度啱晒打卡🌸🌺🌼 地點都好方便近地鐵站🚉📍White Hse銅鑼灣謝斐道 508號聯成商業中心15樓1501室
銅鑼灣呢間花花cafe勁靚🌸

🍵玫瑰𦮝釀紅茶 $ 40

呢度啱晒打卡🌸🌺🌼 地點都好方便近地鐵站🚉

📍White Hse
銅鑼灣謝斐道 508號聯成商業中心15樓1501室

今次去左一間成個環境佈滿左花花的一間小店💐除左環境充滿花花 連野食都以花入饌見到擺盤同餐具都充滿少女心✨抬頭你會發現已經準備好聖誕節啦🎄食野既時候仲可以一路聽住迪士尼既歌𝙝𝙖𝙝𝙖𝙝𝙖𝙒𝙚𝙡𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙩𝙤 𝘿𝙞𝙨𝙣𝙚𝙮𝙡𝙖𝙣𝙙~~~🔯紫醉金迷 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟳𝟴飯如其名 以花入饌意大利飯再襯埋金箔✨拿 我真係食曬啲花🌸!!!其實啲花花配埋𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤一啖咁食都幾香~紫色唔係色素 係用紫椰菜𝙢𝙞𝙭忌廉煮到變紫色另外仲有芝士大蝦🍤、青口同魷魚調味🦑成個𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤都好入味 而且份量都好足夠🍚飯既口感都係我鍾意既 有咬口食到粒粒分明✴️二重奏忌廉煙肉芝士長管粉 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟭𝟴忌廉芝士味🧀一上碟已經聞到好香濃🍲長管粉索曬啲𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚而且口感煙煙韌韌幾正💟蝶豆花綠茶 𝗛𝗞𝗗𝟰𝟱 (+𝗛𝗞𝗗𝟭𝟱 𝗦𝗲𝘁 𝗨𝗽𝗴𝗿𝗮𝗱𝗲)蝶豆花係最美好既天然色素而且本身係無咩味道的有淡淡既綠茶味🍵 少少甜甜地 食左兩個濃味既主菜配綠茶都幾夾👍🏻🟫香草朱古力☕️𝗛𝗞𝗗𝟰𝟮無論點都好都一定要有花花係上面!朱古力味都幾濃 唔知係咪擺左花花🤣男友居然話飲到有花既香味𝙓𝘿𝘿臨走既時候餐廳同我地講~遲啲會係銅鑼灣百樂中心開
今次去左一間成個環境佈滿左花花的一間小店💐
除左環境充滿花花 連野食都以花入饌
見到擺盤同餐具都充滿少女心✨
抬頭你會發現已經準備好聖誕節啦🎄
食野既時候仲可以一路聽住迪士尼既歌𝙝𝙖𝙝𝙖𝙝𝙖
𝙒𝙚𝙡𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙩𝙤 𝘿𝙞𝙨𝙣𝙚𝙮𝙡𝙖𝙣𝙙~~~

🔯紫醉金迷 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟳𝟴
飯如其名 以花入饌意大利飯再襯埋金箔✨
拿 我真係食曬啲花🌸!!!
其實啲花花配埋𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤一啖咁食都幾香~
紫色唔係色素 係用紫椰菜𝙢𝙞𝙭忌廉煮到變紫色
另外仲有芝士大蝦🍤、青口同魷魚調味🦑
成個𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤都好入味 而且份量都好足夠
🍚飯既口感都係我鍾意既 有咬口食到粒粒分明

✴️二重奏忌廉煙肉芝士長管粉 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟭𝟴
忌廉芝士味🧀一上碟已經聞到好香濃🍲
長管粉索曬啲𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚而且口感煙煙韌韌幾正

蝶豆花係最美好既天然色素而且本身係無咩味道的

🟫香草朱古力☕️𝗛𝗞𝗗𝟰𝟮
無論點都好都一定要有花花係上面!
朱古力味都幾濃 唔知係咪擺左花花🤣
男友居然話飲到有花既香味𝙓𝘿𝘿

臨走既時候餐廳同我地講~
遲啲會係銅鑼灣百樂中心開多間分店 - 𝙎𝙣𝙤𝙬 𝙗𝙮 𝙬𝙝𝙞𝙩𝙚 𝙝𝙨𝙚
有興趣可以留意下~ 大家記得最好預約左先去食啊
2022-05-22