2020-08-26 1945 浏览
📍Tsim Sha Tsui📍 wildfire ...上個星期六同一個超有要求的foodie去了發掘K11 musea 😯😯😯 其實呢個商場真係好似澳門賭場, 樓底超高的👼🏻👼🏻呢個foodie 好煩 好少爺仔 🤔😦😦😦 個日都食左好多新野 🐟🐟🐟 超飽的!星光大道裝飾過後好似阿凡達, 好cyber 好靚好中意呀🌞🌞🌞✔️...📍水牛城雞翼💰忘了, within HKD 90.00📌 7.2 / 10For 我黎講, m記既脆香雞翼係無得輸😂😂水牛雞翼食過好幾間, 我好驚個個酸既味道其實, 不過呢到既水牛雞翼唔同wor @@ 佢係醬同雞翼分開, 你可以只係食炸既雞翼唔食醬, even 食醬, 佢既醬唔係得個酸字, 甜甜地好易入口的🌞🌞🌞 有兩個醬的, 一個水牛城酸may may醬一個沙拉醬😯😯😯我反意仲中意佢白色個醬 (沙拉嗎?😯)...墨西哥脆片💰忘了, within HKD 90.00📌味道 7 / 10分正常水準, 唔算大份唔算醬份, 兩個人岩岩好, 佢黑色個堆係牛肉, 如果多d醬再邪惡d就正了, 醬可以俾多點會更正喇🌞✔️ ( 應該食完又要絕食幾日😖😖😖😖)...至薄pizza
📍Tsim Sha Tsui📍 wildfire
📌味道 7 / 10分
至薄pizza
💰within HKD 140.00
📌味道 7 / 10分
我成日叫絕食減肥, 但我心入面其實係好中意食肥仔野, 特別係超多芝士, 超肥超多肉個d東西🥺🥺🥺🥺 呢個pizza 熱辣辣出煙, 但肉食獸既我覺得唔夠多肉同芝士🐟🐟🐟 佢好食但未到印象深刻! 我記得之前係西環個邊都係食呢間, 不過點其他野食, 水準係比一般西餐好食的 @@不過暫時現家我覺得真係好食既西餐係金鐘間brick Lane @@!!
———————————————————————
📌環境:7 / 10分 ( 我厚粉, 溶妝變怪物🐟🐟🐟, 好熱==)
📌Outdoor area is available
📌不可帶寵物黎餐廳🐶
📌忘了要否加1🐟
———————————————————————
- 高水平
- 中上水平
- 正常和中上水平之間✔️
- 正常水平, 路過可試
- 我好爭扎 ><“
- 唔使試
2020-03-21 1702 浏览
今天天氣不錯,坐在露天非常不錯!梅艷芳就站在我們後面耶~~小哥基非常激動!哈哈!我們點了小食拼盤餐連飲品!下午茶蠻抵吃的~~ 雞翼超好吃的~那個芒果沙律非常出色。在這裡和小狗們享受了一個不錯的下午!
2019-09-26 1437 浏览
好鐘意對住個靚海景食野, 就同朋友揀左呢度吹吹風嘆pizza, 可惜餐廳前面唔知整緊咩有d 圍板遮左個景 😭但好彩佢門口地方好大任你坐邊都得,我地叫左個辛肉腸pizza, 都算係薄批, 個邊有少少厚度外脆內軟, 辛肉腸都幾多, 啖啖有, 上面仲滿布香濃芝士, 好好味,我地兩個人都可以食哂全個另外仲叫左個墨西哥脆片, 上面都好多sour cream 同仙人掌醬, d 脆片脆卜卜, 好好食, 仙人掌醬好香夜晚仲有happy hour , 啤酒只雖$48都算抵, 我地仲坐到佢close 都冇人叫你地走, 基本上係任坐, 同朋友搵地方傾計, 一定會再黎呢度
好鐘意對住個靚海景食野,
但好彩佢門口地方好大任你坐邊都得,
我地叫左個辛肉腸pizza,
我地兩個人都可以食哂全個

夜晚仲有happy hour , 啤酒只雖$48

2019-09-25
2019-07-07 1435 浏览
放假去左尖沙咀行街,見天氣好去左星光大道,行到攰攰哋又好熱又想食下午茶,見到wildfire就去睇menu想試UFO飛碟,不過只限外賣,我想休息下坐喺餐廳食,而且諗起之前食過山頂嗰間都幾好食,就入座lu,户外都有20個坐位左右,有些遊客都坐在户外飲酒閒談,由於天氣好熱所以我決定坐裹面,大概有12個坐位左右,不過始終完全開哂門都熱熱哋,食左個至尊pizza,當然係即叫即製,15分鐘就有得食,配料充足,香脆好味。食完行出去仍然好好天,忍唔住影多張藍天白雲。
2019-06-29
下午茶
2019-03-21 1610 浏览
今日相約幾個朋友去海旁的『Wildfire』之前無食過呢間,不過成日經過見到個環境好似唔錯,於是決定試試佢!Wildfire 同Starbucks 相連,兩間舖共用上、下兩層空間嘅座位,開頭唔知,仲想book位添😅😅我地坐左樓上,坐位都算多,望住海景俾人好舒爽,好relax嘅感覺!食物價錢都偏高,不過整體味道都好好特別係啲小吃,好香口好惹味!其中點左「fish & chips」份量多,炸魚外層香脆,肉質細嫩另外仲有「chilli beef nachos 」面頭鋪左好多配料,份量好足不過因為啲配料有部份係濕嘅,所以要盡快食用,如果唔係會淋曬~
今日相約幾個朋友去海旁的『Wildfire』
之前無食過呢間,
不過成日經過見到個環境好似唔錯,
於是決定試試佢!

Wildfire 同Starbucks 相連,
兩間舖共用上、下兩層空間嘅座位,
開頭唔知,仲想book位添😅😅
我地坐左樓上,坐位都算多,
望住海景俾人好舒爽,好relax嘅感覺!

食物價錢都偏高,不過整體味道都好好
特別係啲小吃,
好香口好惹味!
其中點左「fish & chips」
份量多,炸魚外層香脆,肉質細嫩

另外仲有「chilli beef nachos 」
面頭鋪左好多配料,
份量好足
不過因為啲配料有部份係濕嘅,
所以要盡快食用,如果唔係會淋曬~