4天前 32 浏览
之前要喺佐敦附近醫肚,另一半就推薦食呢一間餐廳。呢間餐廳喺白加士街,位置都幾方便。至於服務同環境衛生都相當唔錯。我哋就嗌咗個二人套餐,每人都會有一個餐湯,可以選擇一份 starter,一份main course,同埋一份 pasta。我哋就選擇咗雞翼 as starters,味道就幾好,不過略嫌生咗少少。至於pasta就選擇咗蜆肉意粉,main course就選擇咗牛頰肉,兩者嘅味道都相當唔錯。最後我哋每人嗌咗一杯綠茶latte,水準好好。我哋兩個人最後食咗唔夠$700 , CP值幾高。

我哋兩個人最後食咗唔夠$700 , CP值幾高。
位於佐敦的樓上西餐廳 Wings Cafe & Bistro,我們最近在那裡慶祝生日,整體體驗有亮點也有一些不足。首先,食物質素相當不錯。我們點了兩個主菜,分別是極厚切牛頸脊牛魔王之選和加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥末醬。牛頸脊口感豐富,肉質鮮嫩,份量足夠,非常滿足。而豬鞍搭配的蜜糖芥末醬帶來清新口感,與蘋果蓉的酸甜味道非常契合,令整道菜更有層次。值得一提的是,因為當天是生日,店家特意在蛋糕的碟子上畫上祝福字句,讓慶祝氣氛更加濃厚,非常貼心。然而,餐廳的服務方面還有改善空間。侍應對餐飲操作似乎不太熟悉,給人感覺訓練不足。另外,餐廳的環境相對簡單,與定價的高端定位不太匹配,讓整體體驗稍有遺憾。總體來說,Wings Cafe & Bistro 的菜品出色,是值得一試的,但如果能提升服務質素和環境,將會是更理想的用餐選擇。

2024-10-21 1126 浏览
📍Wing’s cafe🐻👨🏽今日帶左我去佐敦食西餐,本來我對樓上Cafe冇乜好感,一來嘢食唔好食環境又唔系好好,不過呢間Wing’s cafe係有令我驚喜既,因為氣氛好好,亦都坐得好舒服,周圍都系貓嘅裝飾更加分😆🐻食物方面,小食我哋嗌咗洋蔥圈,好香脆,唔會太多,所以兩個人食完都唔會太滯🐻主菜方面就叫左:⭕️特級美國安格斯牛肉芝士漢堡,漢堡入面嘅牛肉都好鮮嫩多汁,包烤得好香口軟熟,薯條都係我鍾意食嗰啲好幼身脆嘅嗰一種⭕️另一個主菜叫咗極厚切牛頸脊,個牛頸脊都令我對呢間樓上Cafe好感增加嘅最大原因,因為佢煎得啱啱好一啲都唔柴,超粉嫩👍🏽🐻👨🏽叫左杯house wine, 佢地主打系有機葡萄酒,都係$48一杯,當埋happy hour都唔錯🫢📍 Wings Cafe & Bistro (佐敦)佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓
📍Wing’s cafe

🐻主菜方面就叫左:

📍 Wings Cafe & Bistro (佐敦)
佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓
2024-10-20 950 浏览
🐻家族又出城揾食,今日來到佐敦既Wings Cafe & Bistro食西餐,一出電梯就見到🐱🐱招牌,完全吸引到🐻👩🏻既目光。餐廳裝潢處處以酒樽同🐱做裝飾,給一種舒服悠閑的感覺。坐低左自然要落單,🐻👩🏻作為🐮魔王,當然要食牛,揀左極厚切牛頸脊牛魔王之選,餐湯轉左做龍蝦湯,未飲就聞到香濃龍蝦味,口感柔滑,食到一絲絲龍蝦肉作為點綴。極厚切牛頸脊牛名符其實好厚切,五成熟好粉嫩又相當有咬口,每嚼一下牛味就在口中爆發。配菜燒大蒜燒到入口即溶,搭配牛頸脊又有一番風味。🐻👨🏽就要左特級美國安格斯牛肉芝士漢堡,漢堡大小剛剛好,唔會食到好輪盡,蕃茄多汁,漢堡肉味濃份量夠,餐廳選用千島醬,食落添上甜味的層次,漢堡愛好者真係愛不釋手。另外追加左炸洋蔥圈,薄薄炸漿,洋蔥鮮甜,配上自家蒜香蛋黃醬食,口感添潤柔之餘,淡淡蒜香食落更惹味。食完成餐🐻👩🏻🐻👨🏽都好滿足,價錢又相宜,絕對係有性價比。

2024-10-14 802 浏览
同朋友聚會嚟講,去cafe坐下chil下都係一個唔錯嘅選擇,貪佢靜靜地,傾句偈都舒服啲,仲可以打吓卡,影啲IGable嘅相,好容易就過左一晚。呢間喺佐敦嘅樓上Cafe,位置相當闊落,牆上嘅一啲字句真係引人內心微笑。打完卡就係時候食野啦,先嚟個《黑松露薯條》,薯條炸得香脆,配埋黑松露醬食真係好過癮,啱哂邊食邊傾。 再然後《狂野酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬》,入口十分酥脆香口,同時間肉質仍然保持嫩滑。然最特別嘅係佢嘅水牛城蛋黃醬,除左有蛋黃醬嘅味,味蕾仲感受到水牛城汁嘅辣,真係十分有創意,夠哂開胃。到主角出場啦,呢個《極厚切牛頸脊》,我敢講呢個真係可以媲美五星級大酒店嘅質素,生熟程度控制得剛剛好,而且唔會有血水流出,肉質鮮嫩牛肉味重,整個擺盤仲十分之靚。《黑松露牛肝菌雜菇意粉》,每一條意粉都吸滿汁,菇味十分濃郁,然而意粉能保持口感,唔會軟淋淋。最後緊係要食返個甜品啦,《水果天堂窩夫配焦糖香蕉》大大份夠幾個人分,窩夫香脆,Cream幼滑,配埋朱古力醬同無糖雪糕真係為呢餐畫個完美句號。

2024-10-14 664 浏览
爸爸同事介紹佐敦一間樓上Cafe話啲嘢都幾好食所以今日就上咗去試吓想到去佢個環境都幾舒服我哋就order咗一個二人餐食⭐️是日餐湯係南瓜湯都幾滑幾香濃⭐️雞胸凱撒沙律雞好滑,菜亦很新鮮作為一個前菜好開胃⭐️狂野酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬雞翼炸得好酥脆但入面仲好juice配埋個特色醬好夾⭐️龍蝦汁意大利飯好好食,啲海鮮都好鮮甜配埋個汁真係一流⭐️勁厚切牛頸脊呢個真係好有驚喜我哋叫五成熟整得啱啱好唔好過熟總括嚟講呢度都坐得舒服同朋友聚會都岩晒
爸爸同事介紹佐敦一間樓上Cafe

雞翼炸得好酥脆
但入面仲好juice
配埋個特色醬好夾

⭐️龍蝦汁意大利飯
好好食,啲海鮮都好鮮甜
配埋個汁真係一流

總括嚟講
呢度都坐得舒服
同朋友聚會都岩晒
2024-10-10 770 浏览
約咗朋友食飯聚會揀咗呢間西餐,無諗過意外發掘到寶藏餐廳!😳一入門店員好好禮貌,中途都幫手換碟執嘢十分貼心!👍🏻👍🏻食物種類都好多。前菜、小食、意粉、主菜、甜品應有盡有!😃叫咗個2人餐加啲小食,最後仲叫埋甜品,飽到捧住個肚走🙈🙈餐湯係南瓜湯,打得夠滑不過不失~雞胸凱撒沙律沙律撈得好均勻,雞胸係意想不到咁滑,無諗過沙律已經咁出色!😚😚狂野酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬雞翼炸得好脆之餘仲保留到肉汁,個醬好特別咸酸辣齊備晒🤣真係人生百味呀!😆龍蝦汁意大利飯超級足料,有好多海鮮(青口、蝦、魷魚、蜆),味道十分之濃,大推要試呢個飯!😛😋極厚切牛頸脊叫咗5成真係做到,仲好粉嫩!😍😍肉味香濃,又唔會好韌,鍾意食牛嘅不能錯過🤪黑松露薯條係幼身薯條我最愛☺️☺️而且份量超多,黑松露醬又夠香!水果天堂窩夫配焦糖香蕉+焦糖脆脆雪糕窩夫充滿空氣感,仲有淡淡蛋香,配上忌廉十分夾!😍生果配搭得好靚,影相打卡一流,雪糕雖然要加錢但味道好好😋😋呢間西餐真係好岩同朋友嚟聚會,份量夠一齊開心share~地方好坐,十級推薦!👍🏻👍🏻

約咗朋友食飯聚會揀咗呢間西餐,無諗過意外發掘到寶藏餐廳!😳

一入門店員好好禮貌,中途都幫手換碟執嘢十分貼心!👍🏻👍🏻

食物種類都好多。前菜、小食、意粉、主菜、甜品應有盡有!😃

叫咗個2人餐加啲小食,最後仲叫埋甜品,飽到捧住個肚走🙈🙈

餐湯係南瓜湯,打得夠滑不過不失~

雞胸凱撒沙律

狂野酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬

龍蝦汁意大利飯

極厚切牛頸脊

黑松露薯條
係幼身薯條我最愛☺️☺️而且份量超多,黑松露醬又夠香!

水果天堂窩夫配焦糖香蕉+焦糖脆脆雪糕
窩夫充滿空氣感,仲有淡淡蛋香,配上忌廉十分夾!😍

生果配搭得好靚,影相打卡一流,雪糕雖然要加錢但味道好好😋😋

2024-10-10 801 浏览
好耐無出九龍喇!今次朋友帶我黎左佐敦呢間cafe度食野❤️呢間餐廳係工廈入邊既一樓一出𨋢就見到大大個招牌 非常岩打卡呢😂😂入到去都幾寬敞 而且燈光唔會太暗我哋有四個人 所以可以嗌多啲嘢食試吓😋嗌咗個二人餐 🌸餐湯南瓜湯都幾香濃雞胸凱撒沙律出奇地唔鞋 份量都幾多主菜我哋揀咗牛頸脊🐮同龍蝦汁意大利飯🍛牛肉煎得熟成度啱啱好 牛肉味重 唔使點醬汁已經好夠味而意大利飯好多海鮮 每啖飯都充滿龍蝦汁一啖接一啖🤤🤤雞翼有兩款🐥分別係柚子味同水牛城蛋黃醬雞翼炸到外脆內Juicy 好出色😋甜品我哋就嗌水果窩夫窩夫好香蛋味 配埋忌廉食真係冇得輸一路食野一路同朋友傾偈呢種感覺真好❤️❤️❤️呢間Cafe真係好適合而且味道好食份量又夠我哋個個都捧住個肚走
好耐無出九龍喇!
今次朋友帶我黎左佐敦呢間cafe度食野❤️

呢種感覺真好❤️❤️❤️
呢間Cafe真係好適合
而且味道好食份量又夠
我哋個個都捧住個肚走
🍝番茄海鲜扁意粉有花蛤、鱿鱼圈、青口..配料很丰富,番茄酱很香很浓郁挂满面条🐂红酒烩牛脸颊肉超级嫩滑入味,和薯蓉就是天选搭配,没吃过的有难了!!必点🥚炸物拼盘搭配蒜香蛋黄酱 好味不多说!🍤西班牙香辣车厘茄蒜片虾份量足,虾肉q弹脆爽,搭配小番茄清爽开胃yeye
🍝番茄海鲜扁意粉

🐂红酒烩牛脸颊肉
超级嫩滑入味,和薯蓉就是天选搭配,没吃过的有难了!!必点
🥚炸物拼盘搭配蒜香蛋黄酱
好味不多说!
🍤西班牙香辣车厘茄蒜片虾
份量足,虾肉q弹脆爽,搭配小番茄清爽开胃yeye
2024-09-25 1444 浏览
最近,我們一行七人到了一間餐廳慶祝朋友的生日,但這次用餐的經歷卻讓我們感到非常失望。以下是我們遇到的幾個問題:首先,我們在打電話預約的時候,並沒有被告知到場下單時必須選擇套餐,包括三個二人餐,和一個一人餐。由於人數較多,我們原本希望能有更多的選擇,例如單點更多菜式。然而,當我們到達餐廳時,卻發現只提供了二人餐的選擇和一人餐的選擇,這對我們來說並不合適。其次,二人餐的份量極少,連女生也覺得不夠飽。雖然我們知道這是一家主打精緻餐點的餐廳,但這樣的份量實在難以滿足七個人的需求。大家吃完後都感到意猶未盡,甚至有些失望。在用餐過程中,我們坐下來聊天,氣氛還算愉快。然而,服務員卻兩次詢問我們是否需要叫甜品。這讓我們感到困惑,因為我們已經告訴他們,我們的朋友過生日,我們準備了蛋糕,亦打算在餐廳裡慶祝。這樣的詢問似乎顯得不太合時宜。最後,當我們準備叫服務員上蛋糕時,他再次詢問我們需不需要叫甜品。還補充一句「我們的甜品也很不錯,我純粹提供建議給你們,你們可不必下單。」這讓我們感到非常不悅,似乎他對我們的需求並不真正關心,反而顯得有些敷衍。這次用餐經歷讓我們對這家餐廳感到失望。尤其是在特殊的慶祝場合。食物

這次用餐經歷讓我們對這家餐廳感到失望。

尤其是在特殊的慶祝場合。食物味道是不錯的,但服務上的經歷,令我不會想再次光顧,希望未來能看到他們在服務和菜品上有所改進。
2024-09-15
庆祝纪念
生日
2024-09-22 1430 浏览
平時去佐敦都係食開澳牛 今次同朋友食dinner想坐好D 去左呢間係澳牛對面既樓上café! 好彩有book位 星期五晚勁full! 😳餐廳係用貓貓做logo 佢既杯同好多餐具都印左貓貓圖案 好得意 有緣既話仲會見到貓貓真人行來行去🤣 個個都好想同佢玩!極厚切牛頸脊 (牛魔王之選) ($285)牛頸脊牛味濃郁 (但我都接受到! 朋友覺得好正🤣) 咬落去無咩筋 配埋薯蓉食好快就清哂!茄香肉腸海鮮雜燴意粉 ($148 )海鮮既份量好慷慨 夠哂2個人分! 有青口 蜆肉 蝦 魷魚等等 蕃茄醬汁酸酸甜甜令人好開胃! 意粉唔係太硬 亦都好掛汁 好滿意! 🥰朋友叫左啤酒 我就試芝麻豆腐花奶昔 ($68)!上面有層cream 好香芝麻味但唔會太濃 濃到好快飽個隻 配埋豆腐花感覺好light好健康 (自欺欺人)🤣

極厚切牛頸脊 (牛魔王之選) ($285)

茄香肉腸海鮮雜燴意粉 ($148 )

朋友叫左啤酒 我就試芝麻豆腐花奶昔 ($68)!

#mochicouple_hk佐敦搵食團下午茶超抵😘😘😘1️⃣ 白汁煙肉蛋黃忌廉扁意粉($72)🤍意粉外觀誘人,淋上濃郁的白汁,表面灑上超多香脆的煙肉碎,扁意粉的口感滑順,煮得啱啱好,既不過軟也不生硬, 每根意粉都被白汁包裹好味指數:🍡🍡🍡2️⃣柚子雞翼($54)金黃色的雞翼表面光滑,搭配柚子的橙黃色醬汁,雞翼外皮香脆,肉質鮮嫩多汁,唔會乾柴,再加上秘製的柚子醬汁,非常清新開胃好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡3️⃣是日蛋糕(開心果巴斯克蛋糕)巴斯克芝士蛋糕的質地滑順,入口即化,奶香濃郁,但開心果果偏淡,雖然唔係半流心狀態,但反而有驚喜!都超級smooth!!!好好味🥳如果可以加啲開心果碎或者開心果醬更好好味指數:🍡🍡🍡🍡📍 白加士街56號凱豪商業大廈1樓🚇 港鐵佐敦C2出口,步行約2分鐘🕒 Mon-Fri : 12:00-22:00 Sat-Sun : 12:00-22:30

#mochicouple_hk佐敦搵食團

下午茶超抵😘😘😘

1️⃣ 白汁煙肉蛋黃忌廉扁意粉($72)🤍

好味指數:🍡🍡🍡

2️⃣柚子雞翼($54)

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

3️⃣是日蛋糕(開心果巴斯克蛋糕)

好味指數:🍡🍡🍡🍡

📍 白加士街56號凱豪商業大廈1樓
🚇 港鐵佐敦C2出口,步行約2分鐘
🕒 Mon-Fri : 12:00-22:00
Sat-Sun : 12:00-22:30
  • 柚子雞翼
Wings Cafe & Bistro 雖然是樓上舖,星期五晚到訪仍然全場滿座,人氣甚高!皆因他們定價親民,食物質素高,絕對是性價比之選😆.極厚切牛頸脊牛魔王之選 $285五成熟的牛頸脊顏色呈粉嫩,牛肉味道濃郁、有咬口,而且非常厚切!🥩 .茄香肉腸雜海鮮扁意粉 $148意粉上有滿滿的海鮮,包括青口、蜆和蝦,份量充滿誠意!配上蕃茄醬汁鮮甜開胃🍝餐廳飲品選擇甚多,有茶、奶昔及多款酒精飲品🍸 他們的杯上都有貓貓圖案,超級可愛🐱.Machine Men Pale Ale $68一款帶香蕉和焦糖香氣的手工啤,很不錯呢🍺.芝麻豆腐花奶昔 $68芝麻迷必點!滿滿芝麻香又不會太甜或太膩,喝完都不會感到內疚喔🖤🤣

.極厚切牛頸脊牛魔王之選 $285

.茄香肉腸雜海鮮扁意粉 $148

.Machine Men Pale Ale $68
一款帶香蕉和焦糖香氣的手工啤,很不錯呢🍺

.芝麻豆腐花奶昔 $68
2077 浏览
2024-08-25 1912 浏览
朋友帶我嚟呢間cafe,話之前幫襯過好好食,一出𨋢已經見到好靚嘅貓貓圖案,星期二嘅晚上估唔到都好多人,好好生意。餐牌好吸引,有啲仲圖文並茂,我哋都叫咗幾款必食嘅推介😋牛魔王之選-極厚切牛頸脊 $285一上枱已經覺得個賣相非常吸引,餐廳推介七成熟,生熟程度果然好適中,牛頸脊牛味濃郁,咬落去冇筋,好快已食晒成碟😅黑松露牛肝菌雜菇意粉 $128 份量好大,黑松露味好濃郁,同牛肝菌好夾,食曬成碟都唔會覺得膩🤩狂野酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬 $72 新鮮炸起好酥脆,香噴噴😍配埋水牛城蛋黃醬,超好味食到停唔到口😋香蕉朱古力奶昔$68香蕉味濃郁,同朱古力係絕配,亦都唔會好甜,感覺上好健康,飲曬成杯都冇罪疚感😂另外仲食咗兩個甜品,開心果巴斯克蛋糕,賣相好靚 ,開心果味好濃;焦糖味布丁蛋味超香,雖然已經好飽都忍唔住食曬全部甜品😅食完之後終於明白點解佢咁好生意,因為服務好,性價比又高就自然好多忠實擁躉同回頭客,見到好多人都有叫酒飲,可以慢慢傾下偈慢慢食,下次等我都再嚟飲嘢慢慢坐先😍評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺Wings Cafe & Bistro

牛魔王之選-極厚切牛頸脊 $285

📍佐敦港鐵站C2出口2分鐘路程

1916 浏览

2024-08-21
2024-08-23 1364 浏览
~Wings Cafe & Bistro 😍佐敦隱藏高質素西餐餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~極厚切牛頸脊牛魔王之選牛頸脊非常有肉味☺️估計係用美國prime 級牛肉😍雖然未去到入口即溶 但係都非常之正😍😗👍~黑松露牛肝菌菇扁意粉極重黑松露忌廉味😘意粉質感亦都好正☺️爽口彈牙👍~酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬雞翼好大隻☺️肉質嫩滑👍亦都炸得非常鬆脆😍諗返起都流晒口水呀😛~朱古力香蕉奶昔非常濃郁嘅奶味😍配上真材實料嘅香蕉朱古力😬😍~自家製開心果蛋糕自家製果然唔同啲☺️蛋糕質感非常好😍食落香過出面嗰啲好多👍👍

餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍

~極厚切牛頸脊牛魔王之選