2022-10-21 215 浏览
😩今日係我爸爸生日,佢晏晝無啦啦同我講話今晚要食乳豬🤔我喺心入邊諗到底喺邊度搵隻乳豬俾佢食😩之後即刻上OpenRice睇吓到底尖沙咀有冇地方可以食乳豬🤣而且仲要有其他嘢食就比我搵到呢一間西餐廳。店員見到我哋一家四口就安排咗我哋坐一個比較舒服嘅梳化位😚好細心呀,枱面清潔得好乾淨🥳疫情下真係要做好清潔🧹🍖香烤招牌乳豬🍖果然係招牌乳豬,冇令到我哋失望。我覺得最特別嘅係有菠蘿🍍伴碟中和返乳豬嘅肥膩感🤫乳豬皮烤成薄脆。同平時去飲宴食嘅乳豬有好大嘅分別,感覺上呢個冇咁肥膩😍🐟香煎嫩滑比目魚配檸檬刁草忌廉汁🐟我媽咪話呢個比目魚好吸引,一定要叫喎🥰,首先佢嘅擺盤非常精緻,條魚都算幾大條下面仲配埋檸檬刁草忌廉汁,酸酸地幾特別,能夠為條比目魚增加更多味道層次。

🍖香烤招牌乳豬🍖

🐟香煎嫩滑比目魚配檸檬刁草忌廉汁🐟

2022-10-20 136 浏览
💬令人回味無窮的是什麼?往往就是一間餐廳,美味的佳餚,有人情味的員工。今日家姐介紹我同老公去食嘅呢間餐廳真係好好食,果然冇改錯名。💬嘢食大件夾抵食?我可以用人格擔保佢啲嘢食真係好抵食📣,首先講吓佢地嘅威靈頓牛柳,要讚嘅係佢哋賣相好靚㗎 !而且牛肉味好濃。唔會話搞到啲酥皮淋哂同出水,食完呢個已經覺得有七成飽😆💬最愛嘅菜式係?我老公超級誇張,佢話呢度嘅西班牙豬肋排,暫時喺佢心目中排名Number one💯,送酒食一流,肉質唔會好鞋口,最鍾意係佢個醬汁配埋一齊食勁正。💬啤酒竟然有優惠?店員推介左我地期間限定嘅龜波氣功啤,龍珠迷必叫,有少少苦澀味,我自己平時好少飲酒都覺得幾易入口。另外仲有手工啤promotion,只係$38/一罐。
💬令人回味無窮的是什麼?

💬嘢食大件夾抵食?

💬最愛嘅菜式係?

💬啤酒竟然有優惠?
2022-10-20 111 浏览
第一次同班姊妹嚟呢一間餐廳覺得佢哋餐廳嘅服務質素都幾好(•̀ᴗ•́)و ̑̑,初頭我同閨蜜唔知食咩好餐廳職員都有介紹我哋,仲介紹咗我哋佢哋嘅特色飲品同埋酒精飲品🤫手工啤仲有promotion,只係$38/一罐💖-Day Dream💭我最鍾意發白日夢㗎啦,所以梗係要叫返一杯啦。入面有蜜瓜同荔枝,兩個味兩個夾埋一齊好新穎。Cocktail黎講佢都幾清新🍀-手作威靈頓牛柳🍖以傳統嘅威靈頓黎作比較,呢個威靈頓已經叫做好出色,外層嘅酥皮,香酥可口。嫩紅牛柳好似引誘緊我,我聽到舊牛肉同我講叫我快啲食左佢😆-西班牙伊比利亞豬肋排配秘製燒烤醬終於有一間餐廳嘅豬肋骨令我讚不絕口啦🤭首先佢哋嘅份量真係好大,我哋三個人每人都食到好飽。佢個秘製燒烤醬好香好邪惡🤤下面仲有巨量薯條,飽腹感十足🙌🏻💖評分(5/5):地里位置十分方便,好易就塭‼️

💖
-Day Dream💭
-手作威靈頓牛柳🍖
-西班牙伊比利亞豬肋排配秘製燒烤醬
💖
評分(5/5):
地里位置十分方便,好易就塭‼️
2022-10-19 105 浏览
老公今日帶我黎呢間餐廳🍴佢話係啲同事介紹佢😚今日真係好多謝呢個同事,令我今日又一餐美味嘅晚餐🙏🏻手作威靈頓牛柳👉🏻好抵食,因為真係好大舊,外皮嘅酥皮充滿牛油香,脆而不膩。最鍾意佢係成舊上,唔會幫手切開,自己鍾意食幾大舊自己切😝馬德拉牛肝菌野菌扁意大利粉伴芝士及火箭菜👉🏻 帶有一陣橡木或松木嘅清香,唔會有苦味,成個汁好Creamy,每一條意大利粉都好掛汁,上面仲有芝士同埋火箭菜,未到層次感豐富🥳cold brew👉🏻其實呢一個我係第一次飲,冇一般咖啡嘅苦澀味,咖啡味香濃y show mong ye naai sik👉🏻哈哈大家估吓係咩嚟嘅?其實呢一杯係芒椰奶昔嘅粵語拼音,玩味十足🆒,面頭嘅奶泡飲落去鹹鹹香香,有少少似芝士奶蓋嗰種味道,個底就係芒果同埋椰子味mix嘅沙冰,真係好啱而家呢個天氣飲😌👍🏻讚~💯野食大件夾抵食位置容易揾店員好好禮貌環境好靚,好舒適下次再黎先至得‼️

👍🏻讚~💯
野食大件夾抵食
位置容易揾
店員好好禮貌
環境好靚,好舒適

下次再黎先至得‼️
2022-10-18 91 浏览
屋企人話想食海鮮,聽朋友介紹來咗呢間餐廳,真係唔錯-北海道帶子蟹肉龍蝦濃湯-成個湯整體都好香濃而不咸,蟹同龍蝦味好出,好鮮甜,足料-虎尾蝦蟹肉釀椎茸菇-虎蝦菇,蟹肉同蝦忌廉焗得好香,同埋椎茸味道好出,再撈埋酸酸甜甜嘅茄醬一齊食真係唔錯-醃製金槍魚及帶子配芒果莎莎醬-聽店員話金槍魚係佢哋自家製醃過,個魚係醃到熟嘅口感,所以可能味道比較重,但配埋個酸甜芒果莎莎醬一起食,成件事平衡晒,口感好夾-馬德拉牛肝菌野菌扁意大利粉伴芝士及火箭菜-呢個牛肝菌意粉,芝士片喺面,牛肝菌味同芝士都好香濃,加上火箭菜,成個意粉食落唔會好漏-法式普羅旺斯寶雲酥羊鞍架配燒肉汁-呢個寶雲酥羊架好出色,肉質厚實,羊味重,仲有油香,蘸燒肉汁一起食,好美味
屋企人話想食海鮮,聽朋友介紹來咗呢間餐廳,真係唔錯
-北海道帶子蟹肉龍蝦濃湯-
成個湯整體都好香濃而不咸,蟹同龍蝦味好出,好鮮甜,足料
-虎尾蝦蟹肉釀椎茸菇-
-醃製金槍魚及帶子配芒果莎莎醬-
-馬德拉牛肝菌野菌扁意大利粉伴芝士及火箭菜-
-法式普羅旺斯寶雲酥羊鞍架配燒肉汁-
2022-10-18 78 浏览
平時好少食海鮮西餐廳,今日放假同男朋友心血來潮去試下,果真不錯首先有傳統英式手作威靈頓牛柳,呢個牛柳牛味好夠,肉質厚實,食落唔係話好淋,亦都唔乾烈,好出色,絕對抵食之後仲有珍珠帶子蜆肉配海膽醬忌廉意大利飯$208平時食海膽意粉比較多,飯就少食,食落呢個飯好正,每一粒都充滿海膽香,海膽醬都好鮮甜,一啲都唔腥臭咁啱有手工啤promotion,只係$38/一罐,聽店員講每一期都會有唔同嘅promotion,因為而家開始播英超,所以出咗呢個promotion,好抵
2022-10-17 80 浏览
同男朋友行街,見到餐牌名被吸引咗🤣成個餐廳環境氛圍都唔錯,幾高質,餐廳內燈光微暗,好適合情侶係到飲兩杯談下心。傳統英式手作威靈頓牛柳由鴨肝醬,再用酥皮烤包裹並焗而成,製作方式複雜口感豐富。手作威靈頓牛柳,佢係原個上,份量十足,切開黎既時間牛柳係呈現粉紅色,生熟度控制得十分好,外脆內軟既口感令人食完一啖又一啖,仲有雜菜同薯條配,非常抵食。食落牛味好夠,傳統威靈頓來講,算係好好好出色,真係tasty🤣

2022-10-17 61 浏览
*傳統英式手作威靈頓牛柳*呢個手作威靈頓牛柳係原個上 ,聞同食落牛味都好夠,食落唔會話好淋亦都唔乾,質感鮮嫩,十分值*馬德拉牛肝菌野菌扁意大利粉伴芝士及火箭菜*牛肝菌意粉,有芝士片喺面,牛肝菌味同芝士都好香濃,不過上面有啲火箭菜,未必人人第一次食都會習慣,有一陣芝麻既味道*手工啤*見到佢哋手工啤做緊promotion,$38一罐,好抵!整體飲落清爽嘅,尾韻有啲苦澀,唔錯。信唔到罐裝啤酒都有生啤既口感
*傳統英式手作威靈頓牛柳*
*馬德拉牛肝菌野菌扁意大利粉伴芝士及火箭菜*
*手工啤*
2022-10-14 86 浏览
難得放假,帶屋企人來食豪啲,來到呢間餐廳,係物有所指~~~醃製金槍魚及帶子配芒果莎莎醬金槍魚帶子味道比較重,但個汁好特別,係芒果味,食落酸酸甜甜嘅感覺,一起食口感都好夾。~~~黑松露野菌忌廉湯黑松露好濃郁!入口滿滿黑松露味,好足料。~~~法式普羅旺斯寶雲酥羊鞍架配燒肉汁 $238我哋全家人都好鍾意食羊,呢個好有羊味,一啲都唔膻,肉汁鮮嫩,仲好有油香,外層寶雲酥焗法都出色,側邊有南瓜蓉,非常幼滑。~~~馬德拉牛肝菌野菌扁意大利粉伴芝士及火箭菜呢道菜令我好滿足!用牛肝菌去炒意粉,牛肝菌味好濃味,加上我好鐘意食火箭菜,讚👍🏻
難得放假,帶屋企人來食豪啲,來到呢間餐廳,係物有所指

~~~醃製金槍魚及帶子配芒果莎莎醬

~~~黑松露野菌忌廉湯

黑松露好濃郁!入口滿滿黑松露味,好足料。

~~~法式普羅旺斯寶雲酥羊鞍架配燒肉汁 $238

~~~馬德拉牛肝菌野菌扁意大利粉伴芝士及火箭菜

2022-10-14 83 浏览
今日放工同男朋友搵嘢食,見到呢間裝潢設計優雅高級,就去試下食,發現很不錯,推薦俾大家(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-西班牙伊比利亞豬肋排配秘製燒烤醬$298呢個西班牙豬肋排份量十足,我啲兩個人食都剩低少少,食落肉質好嫩滑,個燒烤醬味都香濃,整體食落唔會話好乾。薯條🍟炸的幾脆,仲係出鍋係熱嘅🤣-香烤招牌乳豬 $328個乳豬佢哋係原隻上,真係眼前一亮🤪🤩食落個皮似片皮鴨嗰種薄脆🤤 我覺得仲有唔錯嘅位係有菠蘿係側邊,佢中和返乳豬嘅肥膩感,食咁多都唔覺得好滯。-另外,我哋今日咁啱撞正佢哋有手工啤promotion,只係$38/一罐,飲落幾清爽,簡直係食肉嘅佳配🍻我哋今日叫咗太多肉了,個個份量都好足,下次帶埋屋企人再來食。🤣

-西班牙伊比利亞豬肋排配秘製燒烤醬$298

-香烤招牌乳豬 $328

2022-10-14 78 浏览
同朋友行尖沙咀,想食西餐廳,見到呢間嘢食好特別,結果意想不到好食😋香烤招牌乳豬 $328平時好少可會食乳豬,偶然間就發現呢到有!佢哋會原隻上,份量大,個乳豬皮係薄脆,唔係中式嗰種硬,仲有菠蘿係側邊,中和返乳豬嘅肥膩感,完全滿足到我對食乳豬嘅慾望😍香煎嫩滑比目魚配檸檬刁草忌廉汁呢個比目魚聞落重魚味,齋睇都覺好鮮味。食落條魚真係滑,油香十足,再加上個汁,十分鮮美。虎尾蝦蟹肉釀椎茸菇極力推薦鍾意食蟹肉同蝦嘅人來食 ,佢哋焗得好香,個菇🍄嘅椎茸味道好香,個底仲有酸甜嘅茄醬伴碟。

香烤招牌乳豬 $328

香煎嫩滑比目魚配檸檬刁草忌廉汁

虎尾蝦蟹肉釀椎茸菇

2022-10-14 44 浏览
今日放假,一個人出街搵嘢食,被呢間餐廳嘢食吸引了,平時其實好小自己一個人去食西餐,但佢地既環境好舒服,令我都唔介意得自己一個坐同食!🤤 西班牙伊比利亞豬肋排配秘製燒烤醬🤤 呢一個西班牙豬肋排,食落肉質一啲都唔乾,個醬汁甜甜咸咸,十分惹味🤤 🤤 ,一口接一口,配埋雜菜同薯條🍟,份量十足。🤤 手工啤🤤 嗌咗杯手工啤,係店員推介期間限定,話係龜波氣功,口感好豐富🤤 ,飲落最尾有少少苦澀味,但令人一啲都唔抗拒,配肉飲,簡直一流🤤 。店員果然冇介紹錯🤤

🤤 西班牙伊比利亞豬肋排配秘製燒烤醬🤤

🤤 手工啤🤤

🤤
2022-10-12 61 浏览
今日收工,同同事們經過厚福街發現呢間Y so Tasty 餐廳,覺得個名好有趣就去試下,結果真係名副其實🤣啲嘢食真係Tasty1. 香煎嫩滑比目魚配檸檬刁草忌廉汁比目魚聞落幾重魚味🐟,亦都十分滑,個醬汁覆蓋咗魚嘅腥味,口感出到來好清新2. 虎尾蝦蟹肉釀椎茸菇肉很厚生,椎茸味好濃,再加上茄醬酸酸甜甜,撈埋一齊食,好正😋3. 醃製金槍魚及帶子配芒果莎莎醬金槍魚帶子係佢哋自家製醃過,有少少半熟狀態,比較重口味,但係側邊有芒果莎莎醬,中和返成個口味👍🏻4. 黑松露野菌忌廉湯我超鐘意食黑松露!呢個湯極推,足料濃湯,黑松露同忌廉味好濃🤤👍🏻

1. 香煎嫩滑比目魚配檸檬刁草忌廉汁

2. 虎尾蝦蟹肉釀椎茸菇

3. 醃製金槍魚及帶子配芒果莎莎醬

4. 黑松露野菌忌廉湯

2022-10-12 61 浏览
我同男朋友都好鍾意食海鮮~咁啱上網發現呢間舖,嗌嘅海鮮都好足料美味😋💯-虎尾蝦蟹肉釀椎茸菇🍤🍄口感豐富😋 佢嘅蟹肉同蝦忌廉焗得好香,菇嘅椎茸味好出,佢底下仲會有啲茄醬,撈埋一齊食估唔到原來好夾👍🏻-北海道帶子蟹肉龍蝦濃湯🍤🫕呢個湯整整合我同男朋友意🉑️😜 龍蝦味好出,成個湯整體都好香濃,很足料🤞🏻🤤-香煎嫩滑比目魚配檸檬刁草忌廉汁🐟🍋之前食過啲比目魚通常都有啲腥,但我哋呢次食嘅一啲都唔腥,好驚喜🤤 比目魚十分滑,油香十足,配埋個汁,個口感十分清新-cold brew 🥃 因為我唔太鍾意咖啡嗰種苦澀嘅感覺,平時就少飲,但今日又想試下,好驚奇發現杯cold brew 🥃 ,佢冇普通咖啡咁苦澀,杯咖啡嘅香味偏多,有種令人清新舒服嘅感覺-手工啤🍺呢度手工啤好特別!最尾韻味有少少苦澀味,但都令我覺得清爽可口。

-虎尾蝦蟹肉釀椎茸菇🍤🍄

口感豐富😋 佢嘅蟹肉同蝦忌廉焗得好香,

-北海道帶子蟹肉龍蝦濃湯🍤🫕

-香煎嫩滑比目魚配檸檬刁草忌廉汁🐟🍋

-cold brew 🥃

-手工啤🍺

2022-10-11 69 浏览
💭今日同老公慶祝結婚10周年紀念日,估唔到佢一早已經book咗呢間位於尖沙咀厚福街嘅Y So Tasty🤭 算佢啦~ 入到餐廳座位都好寬躺,枱面仲有一個小蠟燭,幾浪漫。😍💓💓💬我哋一共嗌左兩碟主食,同埋我嗌左杯白杯,老公嗌咗杯紅酒,兩杯酒都好襯啲餸菜嘅味道。🍝馬德拉牛肝菌野菌扁意大利粉伴芝士及火箭菜一嚟到即刻嘩左一聲,好大碟好足料🤤火箭菜同牛肝菌之間夾左塊芝士,撈埋落啲扁意粉度,又有牛肝菌既香濃味,又有芝士嘅啲嘢未,一個字正!🍖法式普羅旺斯寶雲酥羊鞍架配燒肉汁羊架好有驚喜好出色,連平時麻麻哋羊嘅我,都覺得好正🤤個羊好重羊味,但一啲都唔so,仲好有油香,外層寶雲酥焗法都正!開埋個燒肉汁成件事升華晒😍😍
💭
🍝馬德拉牛肝菌野菌扁意大利粉伴芝士及火箭菜