2018-03-08 1167 浏览
終於係尖沙咀搵到間好似又就腳既健康店!雖然係做gym入面既店 入到去完全無人打擾你! 可能係因為知我淨係食野!?而且好多位,環境寧靜!好relax~~~~😻仲可以睇下人跑步同踩單車~完全唔洗排隊等位同人逼!係尖沙咀有呢個地方我一定成日都黎!大家可以撞下我🤣小妹揀左Set 2 A 茶燻草飼鴨肉 250kcalB 蘋果香醋拌黑木耳 100kcalC 時令蔬菜三色藜麥 150kcal是日餐湯 50kcal好豐富好色彩繽紛!1. 湯好清甜!好似飲緊屋企湯咁 無味精唔會咸2. 鴨肉好好食 (皮有啲厚) 最緊要皮都唔好食 食埋皮可能就過250kcal 🤦🏼‍♀️3. 木耳好入味!食餐最濃味係木耳!有少少杞子同埋唔辣架~ 建議飲返多啲水😌4. 第一次食一碗藜麥 要咬咬咬咁細粒既野個咬有啲累🤣 好有趣!食完成餐都無喉嚨唔舒服好口渴既感覺對於大食小妹講2點食完剛剛好 唔會話飽到上口心 返到公司去到4點幾仲feel到消化緊😌放工就開始肚餓🙈😂 食完記得拎返個盤去落order既地方~餐牌寫埋每樣野食幾多kcal架~環境一流~可以黎食個健康沙律~放鬆一下~
終於係尖沙咀搵到間好似又就腳既健康店!

而且好多位,環境寧靜!好relax~~~~😻
仲可以睇下人跑步同踩單車~

小妹揀左Set 2
A 茶燻草飼鴨肉 250kcal
B 蘋果香醋拌黑木耳 100kcal
C 時令蔬菜三色藜麥 150kcal
是日餐湯 50kcal

好豐富好色彩繽紛!

1. 湯好清甜!好似飲緊屋企湯咁 無味精唔會咸
2. 鴨肉好好食 (皮有啲厚) 最緊要皮都唔好食
食埋皮可能就過250kcal 🤦🏼‍♀️

食完成餐都無喉嚨唔舒服好口渴既感覺

對於大食小妹講2點食完剛剛好
唔會話飽到上口心
返到公司去到4點幾仲feel到消化緊😌
放工就開始肚餓🙈😂

食完記得拎返個盤去落order既地方~

餐牌寫埋每樣野食幾多kcal架~

環境一流~可以黎食個健康沙律~放鬆一下~
2018-03-08
2018-02-25 813 浏览
做完運動成身都軟奶奶🤭🤭🤭知道有海南雞飯👍👍👍🤩🤩🤩😂忍唔住就留低喺度食埋個晏晝先離開😂😂😂我叫左個S1餐😋😋😋揀咗海南雞 配半熟最鴨蛋!真係唔可以唔提嗰醉鴨旦!係留心㗎👍淡淡的酒香味🤤完全唔會好肥膩!!!食完半隻有啲唔夠喉🤭🤭🤭好想再食多一粒😋😋😋另外海南雞你可以見到佢嘅雞皮都比較薄唔會好肥,肉質都比較嫩滑!有別一般餐廳嘅海南雞,相對健康!食完唔會有罪惡感😽😽😽另外我揀咗蕎麥冷麵清清地做完運動食就一流啦蕎麥冷麵清清地做完運動食就一流啦!🤤🤤🤤👍👍👍

2018-01-02 1073 浏览
年尾佳節多,聚餐也多,冬至加聖誕,吃了不少大餐。因此,我決定這天的午餐要來點清淡的上網搜尋了尖沙咀有素食供應的餐廳,看到這間主打健康有營的餐廳,有不少沙律和營養餐點選擇,便決定來這裡了經常來The One的來,從不察覺有這餐廳。來到後才知原來這是gym room內的餐廳,不是gym room的會員也可光顧可能我來得比較晚,有好幾款沙律已賣光。本來想吃無肉的沙律,但已賣光,最後選了牛排沙律。西冷牛排沙律($68):沒想到沙律會附上一碗熱湯,而且湯內有薑,在冬天飲特別舒服沙律分量幾大,有多款爽脆蔬菜但南瓜不夠軟稔。牛排還可以,有少許渣。至於沙律汁味道一般,只嚐到酸味。

西冷牛排沙律

沙律分量幾大,有多款爽脆蔬菜
2017-11-01 1576 浏览
之前一直想試Youni既餐飲,因為見到佢提供既每樣野食都有哂calories資料,岩哂減緊肥既朋友(即係我自己)!今次試焦糖洋蔥牛排黑麥包,個饀非常好食,唔太咸,調味亦非常好,唯獨係牛排真係比較瘦,未必個個都喜歡。但對於一個減緊肥既人黎講,已經非常滿足!
但對於一個減緊肥既人黎講,已經非常滿足!
焦糖洋蔥牛排黑麥包
外卖自取