ᶻ 𝘇 𐰁 美利堅合眾國草飼牛扒 $198The United States Flat Iron Steak was a feast for the eyes, bursting with colorful corn, asparagus, and cherry tomatoes🎨 Juicy yet slightly chewy, it left me hungry for more😳😳ᶻ 𝘇 𐰁 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $158Crab Crab Crab Meat Crab Butter Linguine lived up to its name, brimming with crab meat🦀 The al dente linguine was perfectly coated in a rich, creamy sauce😋 I’ll definitely be back for more!!ᶻ 𝘇 𐰁 焙茶牛奶無咁澀 $52The Hojicha Latte, crafted with Shizuoka’s finest hojicha from Japan🇯
ᶻ 𝘇 𐰁 美利堅合眾國草飼牛扒 $198

ᶻ 𝘇 𐰁 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $158

ᶻ 𝘇 𐰁 焙茶牛奶無咁澀 $52
The Hojicha Latte, crafted with Shizuoka’s finest hojicha from Japan🇯🇵 was delightfully mild and smooth😍 Absolutely loved it!!💖

ᶻ 𝘇 𐰁 豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰 $58
The Tofu Tofu Sesame Frappe, blending a secret soy milk recipe with a luscious ice cream scoop and tofu base🍨 delivered an irresistibly creamy, unique delight🤩
—————————————————————————————
ZipZip (銅鑼灣)
銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈1樓
豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰
豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰
2025-05-18 1437 浏览
假日約了友人行下銅記順便食Lunch,今次去一間打卡餐廳,前身Mamaday,重開改名為ZipZip,以前幫過Mamaday都ok,置身銅記就去一轉。格局同以前差唔多,餐廳裝潢仍然玩味十足,我們坐近窗口的位置,配合暖色燈光,感覺輕鬆寫意。Memu,菜式名都好有趣。揀左Set Dinner好似幾抵。Tiramisu,跟餐+$20,賣相似Tiramisu的造型,個味都似都幾正。Yuzu Yakuit Frappe,跟餐+$20,友人的。是日餐湯,羅宋湯,個中式陶瓷飯好正呢。炸物拼盤,有炸芝士及魷魚圈,果日冇炸芝士變左做烤雞翼,正常味道。非常朱時的黑松露烤雞,$218,賣相普通,好大隻雞髀,似係冇左塊雞皮,有黑松露香氣,雞肉都幾滑,但就冇乜味,味道普通。大蝦鮮茄海鮮意大利飯,$208,大蝦爽口,意大利飯口感creamy。Dinner Set Cake-Tiramisu,蛋糕口感軟滑,有咖啡味及微微的酒味,味道普通。食物味道正常水準,玩味打卡Cafe。Yuzu Yakuit Frappe,跟餐+$20
Memu,菜式名都好有趣。
2087 浏览
揀左Set Dinner好似幾抵。
Tiramisu,跟餐+$20
Yuzu Yakuit Frappe,跟餐+$20
羅宋湯
是日餐湯,羅宋湯,個中式陶瓷飯好正呢。
炸物拼盤
非常朱時的黑松露烤雞
大蝦鮮茄海鮮意大利飯
Tiramisu

食物味道正常水準,玩味打卡Cafe。

Yuzu Yakuit Frappe,跟餐+$20
💐母親節就到,大家有冇諗去邊度食飯❓ 今日同個女去咗銅鑼灣呢間玩味十足嘅多國菜餐廳,由地下上樓梯到門口,每個角落都系打卡位。記得登記會員先可以入去呀! [ 👩🏻‍🦱 It’s Mother’s Day ] Special Menu for the one & only super Mum 🥣 MINESTRONE SOUP Starter : 🐟Smoked Salmon Tartare with Black Caviar ~煙三文魚他他配黑魚子🥑🥗Avocado Garden Salad ~牛油果田園沙律Main : 🌶️🍝 Coconut Tom Yum Linguine with Pan-seared Scallop $268~ 香煎帶子配椰香冬蔭功扁意粉,味道豐富而獨特。帶子外焦里嫩,鮮美的海味與微微的焦香完美結合。椰奶的絲滑與冬蔭功的酸辣味道交織,帶來濃郁的熱帶風情。椰香的甜味與冬蔭功的辛辣、酸味相得益彰。🐓Ancient Roasted Yummy Drunken Chicken $288~ 古法烤醉雞,味道鮮香撲鼻,外皮酥脆,肉質鮮嫩。醃制時的料酒

[ 👩🏻‍🦱 It’s Mother’s Day ]

🥣 MINESTRONE SOUP

Starter :
~煙三文魚他他配黑魚子

🥑🥗Avocado Garden Salad
~牛油果田園沙律

Main :

~ 古法烤醉雞,味道鮮香撲鼻,外皮酥脆,肉質鮮嫩。醃制時的料酒、生薑和蔥的香氣滲透到雞肉中,增添了豐富的層次感。蜂蜜的塗抹讓雞肉表面略帶甜味,成美麗的金黃色光澤。整體口感鮮美,帶有微微的酒香,非常誘人。

Dessert :
🍰 Mother’s Day Special
~ Tiramisu cake,恰到好處嘅咖啡味及酒香,不會太甜太膩。

Drink :
🍹HONEY BLACK TEA
🥂HOUSE WHITE WINE
2025-05-09
2025-04-13 852 浏览
終於揾到一間打卡又靚,食物味道又唔錯嘅Cafe! 一上到樓梯已經望到充滿玩味嘅裝修,餐廳入面勁多得意嘅玩具,裝飾真係好適合打卡啊,除咗環境靚之外,Menu都用心設計,見到即刻心心眼😍,因為主要同朋友食lunch,點咗兩個lunch set!佢哋嘅目標係「餵飽你」,一個餐入面已經有頭盤、前菜、煮食、飲品同甜品,真係超豐富喎,一定食到超飽!是日餐湯 - 蘑菇湯雞翼屬於單骨雞翼,炸到脆卜卜,仲有少少辣味冇得頂!JUICY吉列廣島蠔蛋包飯配明太子忌廉汁 $128Grillette Oyster Omurice with Rich Mentaiko Cream Sauce蠔最緊要係外脆內軟,夠juicy ,呢個明太子忌廉醬呈粉紅色🩷完全唔辣,入口仲有明太子嘅粒粒,類似日式沙律醬嘅風格,偏甜少少,所以小朋友都食得呢個美味蛋包飯!🍕大蝦墨魚汁咸蛋黃比薩Black Ink Shrimp Salted Egg Pizza $128Bite into the salted egg-infused crust with rich melted cheese推薦!平時食pizza最鍾意薄批 ,呢個批夠晒香脆!
終於揾到一間打卡又靚,食物味道又唔錯嘅Cafe!

是日餐湯 - 蘑菇湯

雞翼屬於單骨雞翼,炸到脆卜卜,仲有少少辣味冇得頂!

JUICY吉列廣島蠔蛋包飯配明太子忌廉汁 $128

🍕大蝦墨魚汁咸蛋黃比薩

推薦!平時食pizza最鍾意薄批 ,呢個批夠晒香脆!餡料方面充滿大蝦、芝士、醬汁就用上墨魚汁,灑上鹹蛋黃碎碎更惹味,呢個Pizza好好食!

☕️☕️AMERICANO
屬於一杯均衡風味嘅咖啡,前段偏向果香風,前段有果酸,尾段都有微苦,屬於精品咖啡質素!

• JUICY吉列廣島蠔蛋包飯配明太子忌廉汁
  • 大蝦墨魚汁咸蛋黃比薩
「Zipzip」在銅鑼灣頗有人氣,風格復古趣怪。Cafe門外有胡桃夾子士兵把守,一入門口,你會見到自己出現在懷舊大電視機裡,有點小驚喜⍢ 室內以懷舊吊燈、舊時趣緻玩具擺設、舊式校園儲物櫃等作佈置,很有特色,復古氛圍濃厚!當日星期五晚7點已全場滿位,yo建議提前預約座位,免得失望而回(¬‿¬)頭盤❞ʚ. 廚師發辦濃湯 ᶻⁱᵖᶻⁱᵖ ᶜʰᵉᶠ ˢᵒᵘᵖ椰菜花煙肉忌廉湯,濃稠奶香,煙肉碎粒增添輕微的嚼感,而且煙肉鹹香,瞬間喚醒味蕾。理解廚師製作的用心,但yo偏向喜歡順滑濃湯,煙肉碎粒的嚼感對yo而言,有點嚡口。前菜❞ʚ. 蕃茄羅勒意式烤法包 ᵀᵒᵐᵃᵗᵒ ᴮʳᵘˢᶜʰᵉᵗᵗᵃ特調蕃茄膏酸甜突出,配搭烤香脆口的法包,及少少黑醋汁、羅勒草本香,很清新開胃。主食❞ʚ. 秘製沙茶忌廉汁澳洲穀飼西冷扒配薯菜 $288ᴬᵘˢᵗʳᵃˡⁱᵃⁿ ᴳʳᵃⁱⁿ ᶠᵉᵈ ˢᵗʳⁱᵖˡᵒⁱⁿ ⁱⁿ ˢʰᵃᶜʰᵃ ᶜʳᵉᵃᵐ ˢᵃᵘᶜᵉ ʷⁱᵗʰ ᶠʳⁱᵉˢ ˢʰᵃᶜʰᵃ ˢᵃᵘᶜᵉ ⁱˢ ᵃ ˢᵃᵛᵒʳʸ, ˢˡⁱᵍʰᵗˡʸ ˢᵖⁱᶜʸ ᶜʰⁱⁿᵉˢᵉ ᶜᵒⁿᵈⁱᵐᵉⁿᵗ·西冷牛扒5成熟,表面微焦油潤,內裡粉嫩多汁,

頭盤❞
ʚ. 廚師發辦濃湯 ᶻⁱᵖᶻⁱᵖ ᶜʰᵉᶠ ˢᵒᵘᵖ

前菜❞

主食❞
ʚ. 秘製沙茶忌廉汁澳洲穀飼西冷扒配薯菜 $288

西冷牛扒5成熟,表面微焦油潤,內裡粉嫩多汁,帶有穀飼牛肉的濃郁香味,配搭沙茶忌廉汁的微辣和堅果香氣,令人更有食慾。伴碟的香滑薯蓉帶點薯肉,口感豐富,還有爽甜蔬菜。

ʚ. 烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子 $238
ᴸᵃᵏˢᵃ ᴳⁿᵒᶜᶜʰⁱ ʷⁱᵗʰ ᴳʳⁱˡˡᵉᵈ ᴾʳᵃʷⁿ ᵃⁿᵈ ᶜʳᵃᵇ ᴹᵉᵃᵗ
ᴳⁿᵒᶜᶜʰⁱ ᵃʳᵉ ᵃ ᵛᵃʳⁱᵉᵈ ᶠᵃᵐⁱˡʸ ᵒᶠ ᵈᵘᵐᵖˡⁱⁿᵍˢ ⁱⁿ ᴵᵗᵃˡⁱᵃⁿ ᶜᵘⁱˢⁱⁿᵉ·

Gnocchi是yo一直在學煮但煮不好的一道菜。而Zipzip的這一道gnocchi,口感煙韌,配搭香濃的蟹肉椰香喇沙,鮮香惹味,有點creamy~ 這美味重燃了yo對gnocchi的熱情!
還有2隻焦香彈牙的大蝦,令整體相賣更吸引。

飲品❞
ʚ. 蜂蜜紅茶 ᴴᵒⁿᵉʸ ᴮˡᵃᶜᵏ ᵀᵉᵃ
ʚ. 柚子烏龍茶 ʸᵘᶻᵘ ᴼᵒˡᵒⁿᵍ ᵀᵉᵃ

甜品
ʚ. 甜品師今晚的心情 ᴼᵘʳ ᴾᵃˢᵗʳʸ ᶜʰᵉᶠ‘ˢ ᴹᵒᵒᵈ

是yo喜歡的意大利經典甜品Tiramisu。
口感輕盈綿密,咖啡浸泡過的鬆軟蛋糕有點濕潤,與香滑奶油對比出分明層次,咖啡、可可粉的微苦與奶油的甜膩互相中和,甜度適中,不錯!
2025-06-17 317 浏览
港式玩味十足又好吃😋很久之前就已經在ig book mark 的一家餐廳,然後今天跟朋友去吃這個慶祝生日! 果然沒有讓我失望,雖然這個地點同地鐵站距離有點遠!但是吃了之後覺得一切都值了!我們叫了一個晚餐同散叫這個虎蝦Pizza ,沒想到就是每一塊都有這個蝦!而且好甜心,蝦已經剝了皮,很方便吃,蝦很肥美,很新鮮,很好吃,推薦✨️🩷牛叫了七成熟,口感似五成,仍然有少少血水(怕血水的人建議再熟DTiramisu 好好吃!不會太苦,每層分明每一道菜從前菜到甜品飲料,每一個都很好吃推薦二刷
港式玩味十足又好吃😋

Tiramisu 好好吃!不會太苦,每層分明

每一道菜從前菜到甜品飲料,每一個都很好吃

推薦二刷

2025-06-17
庆祝纪念
生日
話說朋友食過話呢間好食,就約一約encore 食餐好🥳秘製沙茶忌廉汁澳洲穀飼西冷扒配薯菜🥩我哋叫咗五成熟,我哋切成一口西冷扒,點佢嘅秘製沙茶忌廉汁的確真係好好味,有提升到啲肉嘅味道👍🏻烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子🦐烤大蝦同埋配呢個喇沙嘅汁係幾好食,可惜薯仔丸子腍咗啲,就冇咁有咬感🥺蕃茄羅勒意式烤法色🍅叫餐有嘅前菜,呢個個汁整得好啱啱好,而且擺盤都好靚😍鹹蛋蟹肉牛油果pizza🍕我哋幾鍾意食個薄餅,鹹蛋帶出嘅鹹味同牛油果好配合,嘅口感同埋味道都超濃郁,但係唔會話好鹹😋大薯條配芝士粉🍟估唔到呢度係要叫埋佢哋嘅大薯條,佢哋用上嘅芝士粉超級夾薯條,係食到停唔到口🤣套餐配嘅甜品係Tiramisu,口感算係軟滑,好味,食到淡淡嘅酒香,咖啡唔會太出,味道啱啱好😎豆漿豆腐豆腐雪糕芝麻沙冰🥤牛油果奶昔100%純天然真青提子果肉製成梳打飲品算係好多選擇,價錢都合理,我哋覺得味道都唔差環境呢度算係舒服,而且好歡迎毛孩可以上嚟同主人一齊食嘢,樓上鋪嚟講油煙全部都控制得好好,唔會話好明顯有一陣味👏🏻
話說朋友食過話呢間好食,就約一約encore 食餐好🥳

秘製沙茶忌廉汁澳洲穀飼西冷扒配薯菜🥩

烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子🦐

蕃茄羅勒意式烤法色🍅
叫餐有嘅前菜,呢個個汁整得好啱啱好,而且擺盤都好靚😍

鹹蛋蟹肉牛油果pizza🍕

大薯條配芝士粉🍟

豆漿豆腐豆腐雪糕芝麻沙冰🥤
牛油果奶昔
100%純天然真青提子果肉製成梳打
飲品算係好多選擇,價錢都合理,我哋覺得味道都唔差

2025-06-13 444 浏览
第三次回訪的銅鑼灣Cafe環境充滿玩味又坐得舒服今次朋友生日來一齊慶祝🎉原來Cafe又有新晚市套餐Menu😲頭盤🥣蘑菇忌廉湯前菜🥖🍅蕃茄羅勒意式烤法包🥩秘製沙茶忌廉汁澳洲穀飼西冷扒配薯菜西冷扒上桌時已對半切好、肉質粉嫩、五成熟嘅口感就啱啱好😝🦐烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子椰香喇沙好香濃,咁東南亞feel嘅醬汁搭配意式薯仔丸子又出奇地夾👏🏻不過意式薯仔丸子口感比較淋,如果煙韌啲就好甜品🍰提拉米蘇當日跟餐甜品係Tiramisu🤎朋友生日 可以提前叫餐廳安排寫碟圖嘅Tiramisu為兩人甜品份~放埋一齊啱好可以做個迷你生日蛋糕呀🎂
第三次回訪的銅鑼灣Cafe
環境充滿玩味又坐得舒服

今次朋友生日來一齊慶祝🎉
原來Cafe又有新晚市套餐Menu😲

頭盤🥣蘑菇忌廉湯
前菜🥖🍅蕃茄羅勒意式烤法包

🥩秘製沙茶忌廉汁澳洲穀飼西冷扒配薯菜
西冷扒上桌時已對半切好、肉質粉嫩、五成熟嘅口感就啱啱好😝

🦐烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子

甜品🍰提拉米蘇
當日跟餐甜品係Tiramisu🤎
朋友生日 可以提前叫餐廳安排寫碟
圖嘅Tiramisu為兩人甜品份~
放埋一齊啱好可以做個迷你生日蛋糕呀🎂

今日係驚喜慶生嘅一次聚會,揀咗一間可以無限時坐嘅餐廳。環境地理位置又好嘅銅鑼灣,食物質素唔差,仲好有驚喜添🤩建議大家book咗先,如果唔係真係食唔到呢間餐廳。🔹Dinner Set $238廚師發辦濃湯蕃茄羅勒意式烤法包烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子牛油果奶昔 (選其他飲品半價)Tiramisu (選其他甜品半價)廚師發辦嘅湯完全唔知係咩嚟,有啲酸🥴所以我哋每人飲咗一啖就放低咗。蕃茄羅勒法包冇乜特別,都係切碎嘅生蕃茄放喺法包上面。反而有驚喜嘅竟然係主菜😍薯仔丸子唔同出面嘅貓耳朵咁咬口,佢係淰得嚟又唔會好粉,口感幾特別🤩配埋佢勁重椰香味嘅喇沙汁,辣辣地幾好食😋烤大蝦爽口彈牙好新鮮,蟹肉嘅份量亦都唔少,值得推介😝牛油果奶昔超濃牛油果味,我諗有成個牛油果放咗入去。奶昔好滑,好Creamy,值得推介。另外Tiramisu都幾好食,咖啡味好重亦都好Cream,我諗喺香港嚟講都算數一數二嘅好食🤤我哋加大左,份量啱啱好夠三個人😍利申 支蠟燭係朋友自己帶入嚟嘅😆🔹今日咩心情pizza $126我哋叫嘅時候連店員都唔知係咩Pizza,點知送到嚟勁有驚喜🤩佢用咗薯仔蓉代替蕃茄醬做底,面料有雞肉、金針菇、紅

🔹Dinner Set $238
廚師發辦濃湯
烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子
牛油果奶昔 (選其他飲品半價)
Tiramisu (選其他甜品半價)

🔹今日咩心情pizza $126
我哋叫嘅時候連店員都唔知係咩Pizza,點知送到嚟勁有驚喜🤩佢用咗薯仔蓉代替蕃茄醬做底,面料有雞肉、金針菇、紅椒、火箭菜,醬料用咗明太子醬。夾埋一齊就好特別,出奇地夾,完全勁有驚喜😍

🔹蟹GO蟹肉意大利扁面 $158
呢個係好濃蟹味嘅意大利粉,對比起dinner set個主菜同個Pizza就冇咁突出,普通正常嘢👍🏻

🔹你今日飲咗益力多柚子沙冰未啊?
呢個係益力多柚子沙冰,益力多味好重,佢帶有淡淡的柚子味。兩樣夾埋一齊好fresh,值得推介😋
庆祝纪念
生日
  • Tiramisu
  • 今日咩心情pizza
2025-05-08 330 浏览
上次去咗銅鑼灣間ZIPZIP食嘢,餐廳喺必發商業大廈樓上,都幾方便😙成個晚市套餐均都只不過係$200左右,非常抵食!😍👌🏼而套餐包包括咗 餐湯 前菜 主菜同埋甜品 仲有嘢飲 非常豐富😆南瓜湯 暖暖地幾creamy,幾好飲😌蕃茄羅勒意式烤法包個包烘得幾脆,蕃茄醬酸酸甜甜🥰都幾開胃🤤白酒牛油汁蜆肉扁意粉份量都都幾多又足料😍個蜆都幾新鮮,用白酒調味味道更加出😋烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子呢個幾特別,薯仔再加上丸子,口感好得意,煙煙韌韌😁喇沙醬香香辣辣非常惹味😉仲有大蝦同埋蟹肉嘅海鮮添~Tiramisu都幾香咖啡味,仲要超大嚿添😛非常Creamy🥹如果想同朋友輕鬆食個飯,吹下水嘅,都可以考慮吓啊😋

南瓜湯
暖暖地幾creamy,幾好飲😌

蕃茄羅勒意式烤法包
個包烘得幾脆,蕃茄醬酸酸甜甜🥰都幾開胃🤤

白酒牛油汁蜆肉扁意粉
份量都都幾多又足料😍個蜆都幾新鮮,用白酒調味味道更加出😋

烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子

Tiramisu
都幾香咖啡味,仲要超大嚿添😛非常Creamy🥹

如果想同朋友輕鬆食個飯,吹下水嘅,都可以考慮吓啊😋
2025-05-06 249 浏览
原來銅鑼灣都有間懷舊美式風嘅寵物友善餐廳 ,可以同毛孩一齊享受美食chill下🍕❤️餐廳有提供寵物鮮食pizza,餐單專為毛孩設計,睇下薑餅食得幾又開心🥳所有材料都係新鮮健康✨龍蝦汁魷魚薄片意粉意粉掛滿濃郁嘅龍蝦汁,意粉煮得岩岩好軟硬適中,超好味😋軟殻蟹比薩軟殼蟹鮮脆嘅口感,搭配香脆嘅底餅,再撒上香草同濃郁嘅起司,食落好豐富🤩油炸鬼與煉奶搭多個斑斕醬油炸鬼外脆內軟,搭配豐富嘅斑斕醬,口感令人驚喜,而煉奶嘅甜香更係增添左個層次😍蜜糖薑汁鮮奶咖啡估唔到咖啡加薑汁都咁好飲,蜜糖嘅甜味平衡左薑嘅辛辣,飲落好暖心❤️香蕉朱古力奶昔朱古力味濃郁,而且飲落唔甜又有香蕉味,唔錯👍🏻

龍蝦汁魷魚薄片意粉
意粉掛滿濃郁嘅龍蝦汁,意粉煮得岩岩好軟硬適中,超好味😋

軟殻蟹比薩

油炸鬼與煉奶搭多個斑斕醬

蜜糖薑汁鮮奶咖啡

香蕉朱古力奶昔
朱古力味濃郁,而且飲落唔甜又有香蕉味,唔錯👍🏻

2025-05-04
午餐
2025-05-01 188 浏览
環境裝修玩味風格好多得意嘅裝飾🤤餐牌啲名好特別 好搞笑😂但係落單唔敢嗌全名😂我哋叫咗帶子沙嗲蝦子撈麵麵質加埋d蟹籽好爽口 辣辣地嘅醬汁撈埋好食!仲有三粒大帶子😋😋推介👍🏻另外仲叫咗豬頸肉泰式肉碎蛋包飯醬汁酸酸辣辣 好開胃 豬頸肉好腍😋😋份量多 豬頸肉都好多舊😂結合泰式肉碎日式蛋包飯 幾fusion特別🤪小食就叫咗蜜糖芥末雞翼 上菜嗰陣出晒煙 夠哂熱 味道就普通 冇話好好食嘢飲方面叫咗牛油果奶昔同香蕉朱古力奶昔香蕉朱古力奶昔比牛油果更香濃 更出色牛油果味唔夠重🤔呢間餐廳好適合打卡同埋慶祝節日 食物質素都唔錯不過位置就比較難搵🙂‍↔️
環境裝修玩味風格
食物質素都唔錯
不過位置就比較難搵🙂‍↔️
2025-04-30
2025-04-30 239 浏览
來到4月最尾一日,約咗幾位舊同學補祝生日,為咗大家放工方便,揀咗銅鑼灣呢間想試好耐嘅型格Cafe。本身對Cafe嘅食物expectation都唔會太高,但睇落menu啲嘢又唔錯喎,選擇算多,而且都有加fusion創意,唔係一般西餐。坐低即刻嗌杯青提梳打解渴,標榜用新鮮提子製作,冇假甜味。鍾意食辣嘅我揀咗泰式打拋豬撈烏冬,都幾惹味,不過有個朋友就略嫌蒜味重,視乎個人口味啦。小食叫咗個芝士薯條,芝味超超超濃,食唔停口呀,佢仲有明太子味,如果下次再嚟都想試試。麻醬豆腐沙律同晚餐set menu入面嘅白酒蜆意大利粉就正正常常,另一個set dinner揀咗牛扒,佢配個沙嗲汁又幾特別,加埋薯蓉,超飽。泰式打拋豬撈烏冬芝士薯條白酒蜆意粉麻醬豆腐沙律青提梳打

坐低即刻嗌杯青提梳打解渴,標榜用新鮮提子製作,冇假甜味。

泰式打拋豬撈烏冬

芝士薯條

白酒蜆意粉

麻醬豆腐沙律

青提梳打

2025-04-30
2025-04-22 197 浏览
長假期同朋友去左位於銅鑼灣玩味十足既打卡𝐂𝐚𝐟𝐞😍𝐌𝐞𝐧𝐮用心設計之餘食物款式都好特別*⸜( •ᴗ•一個價錢包哂前菜、餐湯、𝐌𝐚𝐢𝐧同埋甜品一定 <餵飽你> (餐廳宗旨🤣) 𝐌𝐚𝐢𝐧試左西冷牛扒肉味香濃、配埋秘製嘅沙茶醬好夾😌 大蝦薯仔丸子我同朋友都係第一次試😗 口感特別好掛汁🤪 窩夫雪糕好打卡𝐚𝐛𝐥𝐞🥰 ❥ 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝蕃茄羅勒意式烤法包秘製沙茶忌廉汁澳洲穀飼西冷扒配薯菜 ($𝟐𝟖𝟖)烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子 ($𝟐𝟑𝟖)開心果窩夫配開心果雪糕 ($𝟏𝟎𝟖)蜂蜜紅茶美式咖啡

❥ 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝
蕃茄羅勒意式烤法包
秘製沙茶忌廉汁澳洲穀飼西冷扒配薯菜 ($𝟐𝟖𝟖)
烤大蝦蟹肉椰香喇沙意式薯仔丸子 ($𝟐𝟑𝟖)
開心果窩夫配開心果雪糕 ($𝟏𝟎𝟖)
蜂蜜紅茶
美式咖啡
2025-04-18 149 浏览
冇幫襯兩年竟然轉咗名 但裝修冇分別, 可能擺設改咗少少嘢我叫咗個蟹肉意粉同埋軟殼蟹 pizza, 個意粉幾好食, 個pizza如果唔係甜的話效果會更佳, 佢哋啲嘢飲整得好靚好好飲
冇幫襯兩年竟然轉咗名 但裝修冇分別, 可能擺設改咗少少嘢