2023-03-09
朋友介绍过呢间烤鱼工房,主打正宗重庆口味烤鱼,今日终于黎试下😋。不过今次就无试烤鱼,主要为左食串烧同田鸡干锅☺️。去到8点啱啱好第一轮差唔多离座,所以唔使等好耐就有位。入到去先知餐厅原来好大,座位间都唔逼,坐得舒服,用qr code落单好方便👍🏻。🔅串烧组合 ($169)呢个set有48串超抵食!猪牛羊鸡有齐晒: 羊肉、牛肚、鸡肾、鸡脆骨、鱼豆腐、五花肉、鱿鱼同粟米粒,8款各6小串。叫左bb辣,不过食落似小辣多啲,但辣啲更惹味😋。一串少少地方便食,又满足到我咩都想试既愿望😎。🔅串烤猪颈肉(2串) ($29)🔅烤娃娃菜 ($15)好香孜然味,辣辣地唔错🤤。🔅烤馒头 ($15)馒头切半炸得好香,原本已经有少少蜜糖,所以食落都甜甜地😋,加埋炼奶极邪恶😈。🔅铁板包浆豆腐 ($39)豆腐微微煎香,加上满满既蒜蓉😚,配上垫底既生洋葱无咁油,perfect!🔅厚烧牛舌串(2串) ($36)同日式烧牛舌口感唔一样,呢到够晒大条,食落偏软腍。🔅干锅紫苏田鸡 ($139)好耐无食过田鸡所以一见到即刻叫左😂。干锅落左好多配料炒,闻到落好香😌。田鸡份量都唔少👍🏻,先炸过再去炒,所以食落份外惹味😋。🔅红糖糍粑 (
🔅串烧组合 ($169)
🔅串烤猪颈肉(2串) ($29)
🔅烤娃娃菜 ($15)
好香孜然味,辣辣地唔错🤤。
🔅烤馒头 ($15)
🔅铁板包浆豆腐 ($39)
🔅厚烧牛舌串(2串) ($36)
同日式烧牛舌口感唔一样,呢到够晒大条,食落偏软腍。
🔅干锅紫苏田鸡 ($139)
🔅红糖糍粑 ($42)
刚炸起热辣辣,外脆内软,几烟韧😍。
🔅至尊水果茶 ($43)
水果茶够大杯又超多料👍🏻,唔错。
💬整体都几抵食,虽然限时90min但上菜快所以唔会好赶。值得一赞柜桶有提供纸巾、围裙同一次性手套,如果有埋湿纸巾就更好🤣。