2023-11-03
呢次去开油麻地拎野,路过呢间刀削面店发现性价比几高,仲有麻辣拌面😍,上网一揾见到咁多间分店简直系信心既保证😎。去到时间偏早,所以唔使等位就入得~店内环境几干净又够光猛,坐得舒服👍🏻。刀削面有汤、热拌、冷拌拣,仲有多款麻辣小食🌶️,钟意食辣既我梗系唔会错过🥺。🔅热拌猪颈肉拼香茅炸鸡翼刀削面 ($65+$10双拼)刀削面好有咬口好弹牙,够粗挂汁🤤。面份量超多,大胃王如我都食唔晒…有麻酱辣酱辣辣地好惹味💮,唔够辣可以自己再加~鸡翼炸到黄金色好靓好香脆,入面仲好嫩😋。🔅热拌猪软骨刀削面 ($65)猪软骨好大旧,煮到好入味👍🏻,软骨仲有少少咬口唔错~🔅麻辣手撕鸡拼凉拌猪耳($47+$10双拼)唔钟意吮骨所以拣左手撕鸡,份量好多,肉都唔鞋口,配埋大量蒜粒先系精髓😎。猪耳够爽口,加辣仲正😋。🔅支装豆浆💬平平地2个人每人$100已经食到好饱🤤,每人一个面加小食饮品超满足既平民小店👍🏻。
🔅热拌猪颈肉拼香茅 炸鸡翼刀削面 ($65+$10双拼)
🔅热拌猪软骨刀削面 ($65)
猪软骨好大旧,煮到好入味👍🏻,软骨仲有少少咬口唔错~
🔅麻辣手撕鸡拼凉拌猪耳($47+$10双拼)
🔅支装豆浆