2022-08-19
平时好少去观塘,难得去梗系揾定有咩好食😎。见 @drbeans2012 2间分店都开晒喺观塘就知有几受欢迎😝,所以就去试一试。呢次去左富利工业大厦(近A2出口)既分店,mtr行去都系5min左右,非常方便🖖🏻。🔅丰盛台湾牛肉汤面 ($78)食台湾野点少得牛肉面😝。有牛肉、贡丸、花枝丸,配关庙面。汤几香浓,丸够晒弹牙,牛肉都颇嫩😋。🔅鲜梅佐猪排卤肉饭 ($68)主角既炸猪扒炸得好酥脆,沾埋特调既酸甜梅汁,好开胃好啱送饭。同典型台式餐厅一样,配有少量腌菜,仲有腌酸瓜、红萝卜同斋卤味,好丰富😍。🔅黑冰河畔温泉 ($98)见到呢个台式刨冰咁吸引,梗系叫返个消下暑🥺!最顶既香芋雪糕好浓好香滑,加埋花生奶盖同芋圆真系好正😍。🔅逢甲咸酥鸡 ($48)盐酥鸡外层炸得好酥脆,几juicy😘。🔅阿华田豆浆 ($32)店员介绍呢个特色饮品系先分开上雪条同豆浆。先饮几啖豆浆,然后将阿华田雪条浸落去,咁样就饮到2种口味,加埋少少胚芽饮落更丰富。🔅哈豆鲜果茶 ($42)朋友伪养生想饮冻野但又要戒口,叫左去冰🤣。呢间好贴心,冰可以后上😝。一路饮一路食啲手切鲜果好健康🤣,份量都几多。💬整体都唔算好贵,满足左我想食台湾
盐酥鸡外层炸得好酥脆,几juicy😘。
🔅哈豆鲜果茶 ($42)
💬整体都唔算好贵,满足左我想食台湾野既愿望🤤。