好难得去北角𠮶头,特登去试一直念念不忘既治愈菓子😍。由于之前摸过门钉,所以今次汲取教训特登check下@healing_bakery ig几点出炉😂。见到半个钟左右前出左炉所以抱住希望去试下,好好彩4只味仲有🤤,不过海盐我就麻麻所以无买。拎住4只puff搭左一个钟左右车去埋买野返屋企都无溶,不过俾我fing到有啲样衰🤣。🔅脏脏比利时朱古力麻糬 ($28)Puff皮真系好脆,同chateraise既完全唔同!虽然脏脏朱古力🍫比人感觉系好甜,但我食落又唔觉,应该系因为用左低糖低油配方😎。整体唔会好甜好腻,麻糬就无咩味,胜在够烟韧👍🏻。同埋如果麻糬系有好浓既朱古力味,成个puff就会过甜👀,所以依家既combination就成个味道都好balance。🔅日本焙茶小仓红豆麻糬 ($28)Cream好甘香味道啱啱好,食得出焙茶味🥰!配埋少少红豆蓉同麻糬唔错😍。呢个适合怕甜人士👍🏻。🔅阿华田脆脆麻糬 ($28)阿华田味主要来自脆脆,所以唔算好浓,但几钟意个口感。麻糬就加左可可粉,要小心吸气会吸到啲粉😂。有麻糬既软糯同埋puff皮加阿华田脆脆,cream偏结实少少似雪糕,好钟意个口感😍。💬3只味都好

脏脏比利时朱古力麻糬
🔅脏脏比利时朱古力麻糬 ($28)

日本焙茶小仓红豆麻糬
🔅日本焙茶小仓红豆麻糬 ($28)

阿华田脆脆麻糬
🔅阿华田脆脆麻糬 ($28)

💬3只味都好钟意,各有特色😍。Puff既馅料同口感都配合得好好,cream唔腻真系好加分!同同事分享完都打算即刻开团一齐订😂,咁就唔使mon住几时出炉😝。
外卖自取
脏脏比利时朱古力麻糬