今次去嘅Lee间日式甜品店听讲又系Ak有份开嘅☺️餐厅装修系日本京都风格,超靓,好似飞左去日本旅行咁✈️完全系视觉享受,餐厅入面仲有d榻榻米嘅和风内室🤩超适合一大班朋友去,够晒空间同私隐度👍🏻仲有唔少得嘅当然系AK嘅爱猫「芝麻」同埋「咪咪」嘅靓靓和服造型摆设啦👘 💕💕真系生粉必去嘅打卡位啊💕💕甜品方面我地叫左◽️《清水》 $110红梅酱麻糬和菓子伴梅酒味乳沫 🍶🍡𝓒𝓻𝓪𝓷𝓫𝓮𝓻𝓻𝔂 𝓜𝓸𝓬𝓱𝓲 𝓦𝓪𝓰𝓪𝓼𝓱𝓲 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓤𝓶𝓮𝓼𝓱𝓾 𝓕𝓸𝓪𝓶 Lee个个人认为系必食,超好食🤤红梅酱有少少酸酸甜甜嘅味道,口感系黏黏地嘅麻糬,好有咬口,完全无其他店卖嘅麻糬个种好厚粉嘅感觉,系整个麻糬和菓子都好软,好黏但有咬口👍🏻连埋乳沫食仲会有淡淡嘅梅酒香🤤最惊喜嘅系,底层仲有个好松脆嘅饼底,全部夹埋食个味道真系一流💕💕👍🏻极推荐,但如果想试嘅朋友就要早d去试啦,因为好似系每日限量30份ga炸🫶🏻◽️《岚山 》$90焙茶心太软伴柚子味薄脆🍊𝓐𝓻𝓪𝓼𝓱𝓲𝔂𝓪𝓶𝓪 · 𝓗𝓸𝓳𝓲𝓬𝓱𝓪 𝓜𝓸𝓵𝓽𝓮𝓷 𝓛𝓪𝓿𝓪 𝓒𝓪𝓴𝓮 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓨𝓾𝔃𝓾 𝓣𝓾𝓲𝓵𝓮心太软食落清甜不腻,口感黏滑,唔会觉得口干,焙茶香味浓郁👍🏻,加埋柚子

甜品方面我地叫左

◽️《清水》 $110
红梅酱麻糬和菓子伴梅酒味乳沫 🍶🍡

◽️《岚山 》$90
焙茶心太软伴柚子味薄脆🍊
心太软食落清甜不腻,口感黏滑,唔会觉得口干,焙茶香味浓郁👍🏻,加埋柚子味薄脆一齐食个感觉就更清新🤩另外伴碟仲有个雪糕,系猫猫脚印造型ga🐾Lee个都系每日限量30份🫶🏻

◽️《渡月》 $90
柠檬柚子抹茶慕斯杏仁蛋糕🍋
Lee个超级开胃,喜欢食酸味嘅朋友就岩晒啦💕柠檬柚子抹茶慕斯食落好滑 ,成个组合好match好清新🌱特别一提,柠檬味嘅慕斯好香,酸得黎有淡淡甘甜味🍋真系好出色💕Lee个都系每日限量30份🫶🏻

◽️羽衣抹茶刨冰 $98
𝓣𝓼𝓾𝔂𝓾 𝓜𝓪𝓽𝓬𝓱𝓪 𝓢𝓱𝓪𝓿𝓮𝓭 𝓘𝓬𝓮
超大座抹茶刨冰山啊🍧 顶层加左奶盖同红豆,旁边加左猫掌型嘅糖脆,望落真系好靓啊,好似座富士山咁🗻刨冰食落个味道一d都唔淡,抹茶好香浓,带点甘甜味,店主话系用左福岗八女羽衣抹茶🍵难怪味道咁香😌👍🏻食嘅时候仲充满惊喜,用羹刮刮下就会发现冰山入面系有宝物🤭想知系乜就去试下啦💕💕

◽️抹茶猫猫卷蛋$88
𝓜𝓪𝓽𝓬𝓱𝓪 𝓒𝓪𝓴𝓮 𝓡𝓸𝓵𝓵
个样好可爱🐱卷蛋蛋糕都系好香而且食落都系好黏滑,特别留意卷蛋cream入面系会有旧麻糬系入面,所以食落又会有另外一种口感👍🏻

整体黎讲,真系食得又睇得😽一定会二访🫶🏻
抹茶猫猫卷蛋 𝓜𝓪𝓽𝓬𝓱𝓪 𝓒𝓪𝓴𝓮 𝓡𝓸𝓵𝓵
《清水》 红梅酱麻糬和菓子伴梅酒味乳沫 🍶🍡 𝓒𝓻𝓪𝓷𝓫𝓮𝓻𝓻𝔂 𝓜𝓸𝓬𝓱𝓲 𝓦𝓪𝓰𝓪𝓼𝓱𝓲 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓤𝓶𝓮𝓼𝓱𝓾 𝓕𝓸𝓪𝓶
《渡月》 柠檬柚子抹茶慕斯杏仁蛋糕🍋 𝓣𝓸𝓰𝓮𝓽𝓼𝓾𝓴𝔂𝓸 • 𝓐𝓵𝓶𝓸𝓷𝓭 𝓒𝓪𝓴𝓮 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓛𝓮𝓶𝓸𝓷-𝓨𝓾𝔃𝓾 𝓪𝓷𝓭 𝓶𝓪𝓽𝓬𝓱𝓪 𝓜𝓸𝓼𝓼𝓮𝓼
《岚山 》焙茶心太软伴柚子味薄脆🍊 𝓐𝓻𝓪𝓼𝓱𝓲𝔂𝓪𝓶𝓪 · 𝓗𝓸𝓳𝓲𝓬𝓱𝓪 𝓜𝓸𝓵𝓽𝓮𝓷 𝓛𝓪𝓿𝓪 𝓒𝓪𝓴𝓮 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓨𝓾𝔃𝓾 𝓣𝓾𝓲𝓵𝓮
羽衣抹茶刨冰 𝓣𝓼𝓾𝔂𝓾 𝓜𝓪𝓽𝓬𝓱𝓪 𝓢𝓱𝓪𝓿𝓮𝓭 𝓘𝓬𝓮
抹茶猫猫卷蛋 𝓜𝓪𝓽𝓬𝓱𝓪 𝓒𝓪𝓴𝓮 𝓡𝓸𝓵𝓵
  • 《清水》