2016-05-15
难得佛诞放假,相约了朋友去拜访相片咖啡,谁知离远见到关门大吉,心知不妙,幸好知道Leo在附近,而且佛诞都照开,二话二说,直接过去。餐厅好开扬,位处九贸Tower2,自成一角。因为商场内的楼底好高,而且阳光充足,感觉十分光猛阔落。餐厅座位都几多,设计简约,用了店主Leo的唛头做生招牌,还好假日仍然十分宁静。套餐优惠价可以用$30换手工咖啡拉花一杯,但公仔就店主定,而加$40蚊就可以拉布甸狗,我地拣左布甸狗,贪佢颜色靓啲。餐就拣左all day breakfast,再另加左杯焦糖latte。杯布甸狗好快就拉好,好立体咁上枱,仲要Leo亲自送过黎,造型好得意呀,而且个样好神似,唔会走晒样。我地影相影左好耐,都keep到唔变形。无耐杯焦糖都到左,上面是心心样,大大杯,甜度刚好,是我喜欢的味道。相比下,布甸狗咖啡味道就无咁甜,但都好香咖啡味。All day breakfast 最迟上,但全部食物排得好整齐好靓,配合埋一齐影相,真系几呃like。薯角炸得好香脆,中间的是茄汁豆代替左茄汁。有蛋有粟米有火腿有肠仔有生菜,绝不欺场。但我都系钟意茄汁点薯角多啲。食下影下不经不觉坐左成个半钟,好悠闲,唔似得
杯布甸狗好快就拉好,好立体咁上枱,仲要Leo亲自送过黎,造型好得意呀,而且个样好神似,唔会走晒样。我地影相影左好耐,都keep到唔变形。无耐杯焦糖都到左,上面是心心样,大大杯,甜度刚好,是我喜欢的味道。相比下,布甸狗咖啡味道就无咁甜,但都好香咖啡味。 All day breakfast 最迟上,但全部食物排得好整齐好靓,配合埋一齐影相,真系几呃like。薯角炸得好香脆,中间的是茄汁豆代替左茄汁。有蛋有粟米有火腿有肠仔有生菜,绝不欺场。但我都系钟意茄汁点薯角多啲。 食下影下不经不觉坐左成个半钟,好悠闲,唔似得一般咖啡店咁又细又迫又要等位,呢度绝对系一间假日好去的小店。咖啡师制作用心,环境悠闲,相约朋友黎饮咖啡,真的十分不错。如果可以多几款立体拉花拣就仲好,因为如果常常黎饮,都希望每次个立体拉花都唔同样嘛~