身边有朋友特别钟意食火锅,今次去依间火锅店为朋友私藏!!🤫🤫今次同佢食过后确系✨真心推介~老实讲,去到见到门面,相信应该好多人都好似我咁唔会留意到~平实而地道!菜单描述简单并无花巧,初时都无乜期待感,但其后见到食材嘅质素同份量却令人惊喜😋食物嚟到样样新鲜而有水准,性价比高!椒盐白鳝片($108)必叫佐酒小食✨出边连餐厅都比较少见嘅菜式,竟然喺火锅店见到!而且水准高,炸得香脆干身,完全冇骨,啖啖肉😚👍🏻椒盐加脆蒜,非常惹味胡椒猪肚汤底($148)嚟到已经飘来好重嘅胡椒味,汤底清澈但味道浓郁非常暖胃.锅中充满酸菜/猪肚/枝竹.猪肚爽口枝竹吸晒汤底精华!澳洲M6三角牛小排($298)入口嘅味道同口感都比表面上睇嚟更嫩滑😲而且肉味重🐮带油脂.估唔到会有少少入口即溶效果,份量亦唔少3秒脆响铃($58)响铃上枱有阵阵热力♨️原来响铃系即叫即炸!非常钟意呢个薄度,超级脆而且冇多余油分!就算食到最后仍然系松化!记得唔好渌多个3秒👈🏻游水海虾($98)每只虾都新鲜扎扎跳🦐而且只数都几多!虾肉爽口又有虾膏四宝丸($98)自家手打制丸有虾丸/墨丸/牛丸/猪肉丸看似普通,但内里馅料充足🤗虾丸弹呀,感觉似用咗好多

椒盐白鳝片($108)

胡椒猪肚汤底($148)

澳洲M6三角牛小排($298)

3秒脆响铃($58)

游水海虾($98)

每只虾都新鲜扎扎跳🦐而且只数都几多!
虾肉爽口又有虾膏

四宝丸($98)

自家手打制丸有虾丸/墨丸/牛丸/猪肉丸
看似普通,但内里馅料充足🤗虾丸弹呀,感觉似用咗好多只虾而制成.墨丸内有墨鱼肉爽口,牛丸就以轻微麻辣配制.而猪肉丸更有梅菜

菜单并冇仔细列出🫢所以嚟到非常惊喜~

最后仲叫咗鲜莴笋($42)同柠檬大可乐($36)
朋友果然冇介绍错🤫钟意食打边炉嘅朋友,行过旺角不妨试试!会令人喜出望外~

格局唔新潮,但睇得到心机都专注于食物之中✨👍🏻各方面都确系有保证!