2016-08-09
一向都颇钟情友记的车仔面,贪其价钱平而且车仔𩠌选择多,所以每次行完狮子山都过去食。成半年无行山,今日行完山当然要去食下佢。我地5点半左右到,星期日呢个时间唔多人,所以一入即有位,我拣左30蚊3个𩠌,我额外加多左柚皮,其他分别系猪红、大肠及粟米鱼肉卷,加5蚊有细乐,朋友因为唔知食咩好,所以同我点同一样的𩠌。今次个汤底有点失望,无之前咁浓味,虽然已经加左腩汁。猪红就保持到水准,好滑溜,而且阿姐好大方,俾左好多嚿我。大肠今次唔大入味,而且唔系之前食开𠮶只大大圈𠮶种,好唔开心呀~个粟米鱼肉卷几好食,好多粟米系入面。柚皮唔算稔,但因为其他地方都好少车仔面有得食佢,所以我食佢。埋单每人38蚊4𩠌加饮品,食到饱一饱,其实真系好抵食。
所以每次行完狮子山都过去食。成半年无行山,今日行完山当然要去食下佢。 我地5点半左右到,星期日呢个时间唔多人,所以一入即有位,我拣左30蚊3个𩠌,我额外加多左柚皮,其他分别系猪红、大肠及粟米鱼肉卷,加5蚊有细乐,朋友因为唔知食咩好,所以同我点同一样的𩠌。 今次个汤底有点失望,无之前咁浓味,虽然已经加左腩汁。猪红就保持到水准,好滑溜,而且阿姐好大方,俾左好多嚿我。大肠今次唔大入味,而且唔系之前食开𠮶只大大圈𠮶种,好唔开心呀~个粟米鱼肉卷几好食,好多粟米系入面。 柚皮唔算稔,但因为其他地方都好少车仔面有得食佢,所以我食佢。埋单每人38蚊4𩠌加饮品,食到饱一饱,其实真系好抵食。