2017-01-12
身边总会有两三个好朋友喜欢吃蚝,但不是人人喜欢吃。若然你是生蚝钟情者,一定要嚟试呢个生蚝放题啦,每位包前菜、蚝汤、蚝饭及雪糕(加30蚊仲可以升级享用多款刺身)。要注意嘅系呢个套餐唔包括其他放题嘅食物,可以令你专心食蚝啦,时间为90分钟。前菜有螺肉,泡菜及酸青瓜等,味道正常。特别喜欢微酸的青瓜,爽脆且开胃!仲有多款炉端烧蚝的酱汁,分别有辣汁和忌廉汁。蚝汤,汤内有一粒好细的蚝肉,蚝味较重,只是暖暖的,热一点会便好~~个汤有点咸,好似落咗盐重手左,但又冇试味咁。服务员先递上一打生蚝,生蚝望落都几生鲜!生蚝不外乎加柠檬汁/茄汁,不过要额外免店员拿取,沾酱汁和连带少许的海水一起入口,虽细细只,但食落肉质也香软,肥美新鲜,食落仲带少少海盐味。餐厅绝对用料新鲜,比预期之中更好~~回甘香味,很满足!烧蚬,蚬肉肥美又鲜甜,经过炉端烧后,蚬壳上仍保留住蚬汁。蚬肉鲜嫰唔靭,鲜甜无沙,属于新鲜既味道,不用加任何酱料都好好食,原汁原味! 细细只好似唔够喉?唯有赶工烧多D啦。烧蚝,唔好烧到很干先食,微缩水就代表就食得。我会烧大约5分钟左右,再加上忌廉酱。蚝肉有点胀,唔会太干,咬落去还有些蚝汁和忌廉汁!蚝肉虽然细细
仲有多款炉端烧蚝的酱汁,分别有辣汁和忌廉汁。
个汤有点咸,好似落咗盐重手左,但又冇试味咁。
虽细细只,但食落肉质也香软,肥美新鲜,食落仲带少少海盐味。
餐厅绝对用料新鲜,比预期之中更好~~回甘香味,很满足!
蚝肉有点胀,唔会太干,咬落去还有些蚝汁和忌廉汁!蚝肉虽然细细粒,但非常鲜甜
烧京葱我无食到,因为不喜欢,呵呵。
还OK吧。
钟意食蚝嘅人,当你食到好多只就会回本,仲好有满足感添,最好就约埋喜欢吃蚝的三五知己来啦!!