2017-05-13 205 浏览
MASTER KAMA系旺角开分店,梗系要黎朝圣一下啦。所以相约朋友收工过黎尝鲜一下。店铺位于大厦二楼,虽然地方比铜锣湾店细但环境同气氛搭够,最紧要系食物水准保唔保持到呢? 点餐前先柯打左两杯饮品,分别系薄荷柠檬同热情果茶。两者饮落都清新,唔会太甜。尤其是薄荷柠檬茶,边食边饮可以中和整晚食物嘅饱济感。 因为同朋友都唔算太饿,所以只系点左以上三样。本身玉子烧系最早到嘅,但为左影相我地都等埋其余两样上菜先开始食。 龙虾玉子烧虽然俾我地摊冻左少少,但仲可以保持松软多汁。微甜嘅玉子烧除左厚身之外,中间夹杂着弹牙嘅龙虾肉所以食落口感丰富,淡淡嘅牛油香提升整体嘅味道。   主角龙虾包果然无令人失望,面包烤得外皮香脆内里松软。啖啖龙虾肉配上面包真系食停口。唔加牛油汁单靠香菜同虾肉其实已经够味,加左更令整个层次再变得更惹味,不过要衡量返卡路里都会随之上升架。 双色薯条都令人十分满意,除左大大条炸得香脆之余,两者咸甜咸甜交替亦令味道唔会咁单调。轻而易举就将一篮嘅炸物消灭干净。龙虾海鲜PIZZA一上枱已觉得满足。大大个龙虾头先声夺人虾肉满满咁平均铺系薄饼上面,芝士嘅量又多所以每一啖都食得到所有材料。饼皮厚

龙虾玉子烧
龙虾包

龙虾海鲜薄饼

饼皮厚薄啱啱好唔会咁易俾酱汁浸腍,仲保持到脆口。味道浓郁程度比龙虾包有过之而无不及。

眼见愈来愈多客人上楼,我地都识做地食完所有野再倾左阵偈就交返张枱出黎,方便其他朝圣人士嘛。整体食物质素同环境都唔错,觉得下次行开旺角,上黎叹返个下午茶都会系唔错嘅选择。
2017-04-27
龙虾玉子烧