。O小姐。滋滋吉列牛vs忌廉乌冬。日常。朋友特登走堂,为咗嘅系要一齐倾偈食个饭😳再揾又揾,梗系揾一间未食过而又好多好评嘅餐厅啦。最后就去咗铜锣湾百乐中心呢一间食吉列牛嘅餐厅。侍应喺我哋嚟嘅时候已经同我哋讲话个冰机坏咗,只有热嘢饮,吓死宝宝,以为真系只可以饮热水,原来仲有汽水!!我哋睇咗好耐,最后决定叫一个套餐二,吉列牛定食再加咖喱忌廉乌冬配鸡肉,另外仲叫咗个蛋卷以及芝士单骨鸡翼。先讲个吉列牛先,呢一个套餐佢入面有好多配料,估唔到酱料方面仲有松露😬吉列牛系要自己摆上板度烧嘅,即系话你钟意食熟啲又得,钟意食生的又得再配埋啲汁,好味㖞,配埋啲菜、豆腐、Wasabi、汤仲有个饭,加埋都唔系太油腻。味道都唔错,佢个皮系脆嘅,烧起上嚟嘅时候要小心有啲油会弹到自己个身上面啊。另外一个主食系忌廉咖喱乌冬,完全估唔到呢一碗白雪雪嘅乌冬原来又唔系甜个㖞,佢配埋乌冬配埋好多好多鸡肉,估唔到又夹㖞!同埋个cream系好smooth既,望落去好顶瘾,打卡一流🤣蛋卷方面就正常发挥,但系一定要赞嘅就系芝士单骨鸡翼!每一只鸡翼都充满芝士,对于芝士控嚟讲,简直系好似专门而设咁!!配埋冰冻嘅忌廉(下次等佢个冰柜好返嘅时候
。O小姐。滋滋吉列牛vs忌廉乌冬。日常。

朋友特登走堂,为咗嘅系要一齐倾偈食个饭😳

忌廉咖喱鸡肉乌冬

蛋卷
芝士单骨鸡翼

配埋冰冻嘅忌廉(下次等佢个冰柜好返嘅时候再试吓冻饮),一路倾偈一路食嘢,食食吓就食到佢哋打烊了。💁🏻‍♀️

整体嚟讲嘢食系值得推介嘅,要打卡嘅话忌廉乌冬一定要点,钟意食牛嘅话呢,吉列牛都要食,我觉得系可以嗌佢个套餐嘅,夹埋都系二百几蚊,唔够嘅话仲可以嗌啲小食,我见佢仲有蟹盖饭、南瓜饼等等。

重点系服务唔错,见我哋倾偈倾咁耐都冇催我哋走,今次咁样嘅服务态度已经好难得👍🏻要支持一下。
忌廉咖喱鸡肉乌冬
蛋卷