2024-10-29
。O小姐。鸡煲+片皮鸭。日常。好耐冇去希慎食饭,原来啲餐厅已经变咗好多😳😳😳😳由于呢大半个月食完西餐嘢,系时候要食返中餐。上网睇吓有啲乜嘢新餐厅装修又靓又坐得舒服,最后就拣咗喺13楼嘅姚姚酸菜鱼😏佢间铺个装潢color tone 系Tiffany blue 😄,入门口有架大车,啲位相隔都有啲远嘅,坐得舒服,呢个好紧要!因为食饭嘅时候,好惊人逼人,想讲句嘢都惊大声嘈到人😳Anyway, 呢间餐厅系食酸菜鱼嘅,不过唔想一嚟就咁刺激,不如食咗个鸡煲先🫢 见到佢有新嘢出,于是就叫个菌香鸡煲三食($268):- 半只菌香鸡- 鸡汤浸菜- 仲有个白饭添我哋得两个人,但系个鸡煲声称话半只鸡,但系都超级多!好足料,有好多只鸡啦,仲有木耳,仲有好多菇!食极都仲有! 食到有啲漏喉嘅时候就要食吓个菜,中和一下,味道OK。本身惊鸡煲好似有啲dry,同步见到佢有半只片皮鸭优惠🤩只系94蚊!咁就要嗌啦!呢个一定要嗌,必推! 佢个片皮鸭皮够脆,全部都系肉,搭配甜面酱、萝卜、京葱同青瓜!佢个皮有超多件😳唔记得咗数有几多件,但系起码都应该有八件!呢个真系好抵食!另外,我哋各自加$12升级无限享用自助Bar,当日有两款前
好耐冇去希慎食饭,原来啲餐厅已经变咗好多😳😳😳😳
Anyway, 呢间餐厅系食酸菜鱼嘅,不过唔想一嚟就咁刺激,不如食咗个 鸡煲先🫢 见到佢有新嘢出,于是就叫个菌香鸡煲三食($268):
- 半只菌香鸡
- 鸡汤浸菜
- 仲有个白饭添
另外,我哋各自加$12升级无限享用自助Bar,当日有两款前菜,都系啲开胃小食,重点系任拣任砌料嘅凉粉😀(有桂花蜜啦红豆啦酒酿小丸子啦,仲有好多款料,因应各自喜好,而可以食好多唔同味嘅凉粉🫢
除咗凉粉之外,仲叫咗杯爆打青瓜柠檬茶,充满青瓜味嘅柠檬茶😀最尾最尾重点亦都要推介嘅就系个皮超级脆嘅红糖糍粑,就算唔系即时食,隔咗阵佢个皮都仲系脆😏
今次食完之后,我哋仲要食唔晒,仲要打包返屋企。如果一大班人想食嘢嘅话,我觉得真系可以试一下呢一间餐厅,喺门口仲见到佢出咗个生日包房优惠,傻的吗,包房仲要送价值 $588嘅优惠,生日寿星送$300嘅现金券同埋一支$288嘅酒😳会唔会太抵呢?仲要只系希慎分店先有😳即刻bookmark,睇吓嚟紧边个朋友生日先😏