2020-04-13
谂返起以前会特登上深圳食野就觉得太戆居,明明有香港好多小店都做到一样嘅效果,甚至更好😣罪过罪过!·呢间位于上环嘅上海菜黄店叫醋娘子,八五有罢市,店内有康复香港Banner。价钱都算正常发挥又唔使收加一~我哋叫咗两个面同一个小笼包,每人$70有找😎·小笼包一盅四件,原本冇乜期望点知原来都会爆下汁。唯独是个皮就正常皮厚度,冇话特别薄,不过呢个价钱我好收货😎·个酸辣米线真系要赞一赞。食得多连锁米线太多,差唔多唔记得咗真正嘅酸辣汤应该系咁嘅味。佢个汤仲有啲酸菜鱼汤底嘅𠮶种感觉,正呀喂,又唔口渴,好似冇咩味精🤤·啲米线配料我哋一个拣咗菜肉云吞、流心芝士猪扒。有四旧足料嘅云吞,都几抵食。留心猪扒中间就隔咗层芝士,食落好邪恶啊🧀🧀·我哋加咗$3转年糕,起码有成廿几三十旧,真系食到厌系列🤤 食开韩国年糕,再食上海年糕感觉好唔错,至少唔使咬咁耐🤣·临近收工嘅时候听到店员同老细讲今日赚得好少。唉,希望多啲人都会食呢间野啦分散投资🤗-上海小笼包|$28麻辣菜肉云吞酸辣米线|$50流心芝士猪扒酸辣米线|$58转年糕+3-醋娘子 (上环)上环永乐街139号地下B舖-
上海小笼包|$28
麻辣菜肉云吞酸辣米线|$50
流心芝士猪扒酸辣米线|$58
转年糕+3
醋娘子 (上环)
上环永乐街139号地下B舖