和友人们去荃湾吃饭,见到这间由台湾艺人纳豆开的「良辰吉时」手摇饮料店竟然在荃湾也有分店,见很多人在排队,心思思想试试,但同时又担心中伏,因为之前亲自试一芳和春风撞奶等都中哂伏,上网睇呢间嘢又好坏参半,最后决定集体饮一杯(系,好卫生又环保♻️😂)lets try try ma😝😝 我地点左杯啵爆黑糖厚鲜奶,成$36/杯一点都唔便宜,依家开饮品店真系好好赚,排队排左10分钟,😅网上很多人说很甜,我们想调较甜度店员却说fix死左不能调较,巧惊惊😵大概又等左10分钟,在不抱很高期望情况下拿到手了,拎上手有啲微暖,应该系煮好嘅黑糖珍珠,搅拌一下之后温度就变得啱啱好啦!一啖饮落去有几好饮㖞,d奶又真系几有奶味㖞,唔似得某撞奶店啲奶好似水一样无味,重点珍珠系非常之软林,不会太硬身却又有𡁻头,食落唔算好甜,愈𡁻啲黑糖味就会出,成杯嘢饮落好顺,系我钟意嘅口感和味道😋👍同行的友人们都觉得这杯黑糖珍珠厚鲜奶不错哦!不只是我说哦,哈哈👍👍👍 饮到不伏的东西已很好彩😋!可惜世界上太多伏东西😢______________________________店名: 良辰吉时 (荃湾)环境:7/10服务:7/10 价钱:6

啵爆黑糖厚鲜奶

店名: 良辰吉时 (荃湾)
环境:7/10
服务:7/10