//#黄店地图系列间野叫:刈Bao台式创意小食边度黎:葵芳葵富路7号葵涌广场3楼TOP世界3069-T26&T27号舖环境点:开业大约两个几月 存在感略低 未见有人潮涌现🌝:门外张贴多张Pepe贴纸和「香港加油」等字句 ▪金银馒馒 $127.5分小店成个menu都充满住神秘感 斋睇个名完全系一头雾水 金银原来系炸馒头同白馒头 本身白馒头配抹茶炼奶 炸馒头配紫薯酱 不过本人对紫薯好感不大 提出全兜抹茶酱嘅诉求 店家积极聆听后 表示理解并欣然接受 拍摄期间更询问我是否需要追加抹茶酱 十分关心食客嘅需求.讲返个馒头 系香港整炸馒头整得好嘅店舖唔多 呢间水准中上 虽然用上细馒头 不过仍然能够保持内在湿润 外皮酥脆嘅口感 抹茶酱带微微甘苦 中和炼奶嘅寡甜 唯一挑剔系有啲炸皮位有少少界口 炸少10-15秒口感应该会更perfect池🤪
#黄店地图系列
间野叫:刈Bao台式创意小食