2023-06-27 723 浏览
身为米线半爱好者,当然唔少得试食米线餐厅啦😋今次我哋发掘到一间位于九龙湾嘅米线餐厅「肥仔云南米线」餐厅系德宝商场地下嘅小巷到,位置唔多起眼,所以我哋都转左阵先揾到~~~~~~~~~~~~~~~~🍜小锅米线+蟹柳佢哋嘅小锅米线整体味道还好,米线硬度适中,个人觉得汤底咸咗啲🙈酸度都重咗啲。汤底可以选择辣度🌶️,可能选择辣啲可以中和到整个味道😂🥢凉拌米线+腩肉我哋两个都较中意凉拌米线,配菜中有炸酱,食起上嚟有少少辣辣哋🌶️ 配菜同酱汁捞埋一齐食都好惹味。但食食下会觉得有啲咸🤣 所以一定要叫野饮🥤🍖碳烧猪颈肉猪颈肉真系值得一试👍🏻 碳烧味好出,肉质岩岩好,唔会话好硬或者好软,份量都足够,配埋啲泰式辣酱正呀🤤想简单平平地食个米线,可以嚟呢到试吓☺️~~~~~~~~~~~~~~~~推荐度:⭐️⭐️⭐️美味度:⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️📍九龙湾牛头角道3号得宝商场地下37号舖#香港美食 #美食 #美食推荐 #美食日记 #九龙湾 #米线 #肥仔云南米线 #颓食 #hkfood #minicouple #minicoupleenjoyer #hkcouple #kowloonbay #foodie #hkfoodie #co

~~~~~~~~~~~~~~~~
🍜小锅米线+蟹柳

🥢凉拌米线+腩肉

🍖碳烧猪颈肉

想简单平平地食个米线,可以嚟呢到试吓☺️

~~~~~~~~~~~~~~~~
推荐度:⭐️⭐️⭐️
美味度:⭐️⭐️⭐️
环境:⭐️⭐️

📍九龙湾牛头角道3号得宝商场地下37号舖

#kowloonbay #foodie #hkfoodie #couple #hkcouple #enjoyer #hkenjoyer
  • 炭烧猪颈肉