2022-07-04
《人气高质小店🍝》———————————————-#homeland 💛-早排去咗大埔探朋友,佢就推介咗喺大埔墟入面嘅一间小店,装潢几有心思,走轻工业风设计,色彩缤纷嘅霓虹灯招牌够哂抢眼🏳️🌈 餐厅一共有两层,入座后就已经见到全场爆满,十分受欢迎😍-🍕白松露杂菌芝士薄饼小店主打手工pizza、意粉等西式菜式,睇得出非常之有心思,款式多样💕主打手工每日新鲜制造,冇味精餐单,健康美味~白松露香突出,配搭满满嘅蘑菇同芝士口感丰富🍄-🦀甲罗烧蟹膏炖饭卖相好靓,香气扑鼻,大大只蟹壳装住蟹籽、蟹肉同蟹膏,底下系热辣辣嘅炖饭,一次过将全部嘅蟹籽蟹肉蟹膏同炖饭捞均嚟食,啖啖都咁鲜甜香浓😝-另外我哋再嗌咗两款小食,鸡翼会有三款酱汁选择,包括柚子蜜、白松露忌廉或者明太子,我哋就拣咗明太子酱,十分惹味,配系酥脆嘅炸鸡翼上面层次丰富🐥而酥炸吉列广岛蚝嘅外层炸得好脆,炸粉亦唔会好厚,蚝肉肥美新鲜,十分juicy 💦-⭐ 参考价钱︰甲罗烧蟹膏炖饭:$158白松露杂菌芝士薄饼:$98明太子鸡翼:$30酥炸吉列广岛蚝:$38🍌抵deal 指数:8/10💰 人均消费:$160
———————————————-
#homeland 💛