餐厅: can‧teen (世紀廣場)
资讯:

2023-02-18 38 浏览
唔讲真系唔知,原来兰桂坊都有开can.teen,价钱都几亲民,地点都好方便,平日放lunch如果唔想食太贵,都可以考虑下。皇牌黯然销魂饭($59)因为佢话系皇牌,所以叫咗个试下。卖相都唔错,只蛋煎到有脆边,而且蛋黄仲系流心!叉烧份量都ok多,个人比较钟意瘦啲嘅叉烧,所以都几啱我。佢个边㶶㶶地咁,最钟意食呢啲位!味道都够晒入味,加埋蛋黄汁捞饭啱啱好。招牌去骨海南鸡饭($69)拣呢个因为佢话系招牌,应该有保证。我个人比较钟意呢一款,因为望落好丰富,仲配埋个中汤。中汤系南瓜栗子瘦肉汤,好清甜,又多配料。海南鸡啲肉质都嫩滑,又唔多肥膏。佢另外仲配埋莴笋,整体上比较健康咁,啱我。如果钟意食海南鸡饭同黯然销魂饭嘅朋友,又想喺中环平平地食餐饭嘅话,不妨试下呢间。

皇牌黯然销魂饭($59)

招牌去骨海南鸡饭($69)