2024-04-05
🤎《佐敦异国风情尼泊尔餐厅》— The Jungle好似从来冇食过尼泊尔菜,见佢有啲菜式好特别,所以决定试吓😙我哋系红日既晏昼时间去,以为个个去咗旅行会冇乜人,点知都几好生意😆入到去虽然地方唔算大,但都坐得好舒服🫶🏻Lunch set $88 有汤/沙津、主菜、饮品💖份量非常十足,又好食特别,性价比高😌👍🏻🥟Momo (Pork, steamed dumplings)呢个菜式系呢间舖嘅signature! 可以拣猪肉鸡肉或者芝士,煎或者蒸🙆🏻♀️今次我哋试咗蒸嘅,皮嘅厚度适中,入面嘅馅又好食,加埋个酱食到停唔到口😛个人觉得好食过小笼包🥹🍕Daily pizza我哋冇问系咩Pizza,一上菜见到系辣肉肠芝士Pizza,本身对辣肉肠冇好大兴趣既我,竟然觉得呢个Pizza有惊喜😍好浓嘅芝士味,同埋辣肉肠包住啲芝士,好幸福🥰算系高质嘅pizza🥹🍝Daily pasta今次嘅Daily pasta系卡邦尼意粉,味道唔错,但相比其他菜式之下,比较冇咁惊艳~🐟Seared sole fish fillet条鱼几大条质感绝唔鞋口,上面有啲柠檬同配料调味,令到成件事冇腻又变得香口😛仲有仲有呢个菜式仲有
条鱼几大条质感绝唔鞋口,上面有啲柠檬同配料调味,令到成件事冇腻又变得香口😛仲有仲有呢个菜式仲有薯蓉,好绵滑😚 🥩Grilled beef steak (lunch set +$38)
呢个性价比好高,又大份又抵食,仲要个牛扒切开一块块皮脆肉腍,好重牛味!仲有薯条,炸得好香💖推介!
☻味道:9/10
☻环境:7.5/10
☻服务:7.5/10
☻价钱:9/10
☻回头率:85%
☻人均消费:$100-150~
📍The Jungle (佐敦)
佐敦庙街273-275号宝发大厦地下3号舖