环境:墙上面贴满日式复旧海报同贴纸,店内播著轻快嘅日文歌,有去到日本居酒屋嘅感觉,非常适当迟收工嘅人去食宵夜放松。服务:一坐低就有员工拎笔、餐牌同两杯水俾我哋,亦有指示我哋可以将袋放喺一张櫈上面,都算贴心。其间我问起一个女职员有冇手工啤酒介绍,佢就推介Beniaka 7% (Aamber Ale)同Tokyo IPA 6% (Belgium IPA),佢指前者有甜番薯味,后者系花酒,带有花香味,都适合女士口味。食物:黑蒜鸣:猪骨浓汤配以自家制黑蒜油,跟叉烧及太面 ($78)猪骨汤底浓郁,黑蒜的味道反而冇咁特出,但叉烧算大块,总共有两片。一碗面的份量应该够女士食,但对男士可能略嫌偏少。COEDO Beniaka 7% (Aamber Ale) (48)手工啤酒由甜番薯同大麦酿制,入口顺滑,丝毫没有苦涩味。女士应该会很喜欢,值得一试。
环境:

服务:

食物:

黑蒜鸣
黑蒜鸣:猪骨浓汤配以自家制黑蒜油,跟叉烧及太面 ($78)
叉烧
半熟蛋