2023-06-15
依间系我食左五年以上嘅爱店,事缘我久唔久去葵广整指甲,几乎每次整完都会去买依间章鱼烧食,已经成为左一种习惯🙈以前每粒章鱼烧都系放一粒大嘅原只章鱼,口感好出色,当年我试过依间后再去大阪食唔同嘅章鱼烧,唔知点解硬系觉得依间系最好食(可能咁啱系大阪试个啲比较一般🤣)好可惜自从疫情以来改为每粒用两粒章鱼粒,口感上有落差,但整体来讲仍然好足料好抵食!粉团刚刚好唔会好似食粉咁,但亦唔会太薄容易烂,酱料亦比得好阔绰👏🏻虽然长期都好多人买要等,但都整得好快,一般十分钟内有得食,即叫即整可以保持温度🔥以下系多年来历久不衰、我最爱嘅四款味道:🟠🐙 明太子章鱼烧 $𝟛𝟚/𝟞 ᴘᴄs (𝟙𝟘/𝟙𝟘)No.1最爱,本身系明太子控,依间嘅明太子味好好食同份量好多🥰⚫️🐙 黑松露章鱼烧 $𝟛𝟝/𝟞 ᴘᴄs (𝟡/𝟙𝟘)我最常食嘅第二名,用平时点薯条个啲黑松露沙律酱,我自己几钟意,不过部分人可能会觉得阵黑松露味有啲假,各花入各眼😎🦀🐙 蟹膏章鱼烧 $𝟛𝟝/𝟞 ᴘᴄs (𝟠/𝟙𝟘)蟹膏份量多同味道好浓,加左少少蟹籽,个人觉得食得多会有少少漏。🥚🐙沙律蛋章鱼烧 $𝟛𝟚/𝟞 ᴘᴄs (𝟙𝟘/𝟙𝟘)我几乎从来冇听过人叫依款,因
🟠🐙 明太子章鱼烧 $𝟛𝟚/𝟞 ᴘᴄs (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
我几乎从来冇听过人叫依款,因为佢只系普通不过嘅蛋沙律,但我有一日突然觉得食来食去都系个几款味,心血来潮想食蛋沙律,点知好有惊喜🤩首先系佢会保留一两件比较大件嘅烚蛋系度增加口感,其次系蛋沙律冻冰冰章鱼烧热辣辣,咁极端地放埋一齐好特别!我个人来讲真系好钟意❤️
🌟 Follow @gfgm.hk on Instagram for more 🌟