2018-10-21
《全港最正🐔海南鸡饭?🤔》睇好多食评,好多有名「识食」既「食家」都大力推荐依间极不起眼既茶餐厅,话佢系全港No.1 海南鸡饭~咁巴闭,梗系要试试啦!———————————————————💁🏻♀️海南鸡饭 $59(包饮品或汤)- 油饭系香而不腻,份量系足既;但系今日食既时候饭过水,😐有一pat pat, 麻麻地- 鸡🐥系滑既,入味既,唔太肥,算ok~- 成个饭最正应该系佢既海南鸡酱,正系好好食👍!自家装,味道刚好,唔太酸唔太辣,令成个饭Fresh 哂!😍- 不过另外既甜酱油就极之唔掂,完全似系老抽加生抽加糖,仲要系难食果只😒———————————————————👩🏻🏫但咁讲啦,咁既价钱咁既质素,性价比算高既!我估系个饭失手啫~至于「全港第一」就⋯⋯😏香港太多海南鸡饭我仲未食过,等我食完再话你地知啦🤗———————————————————除左海南鸡,仲试左佢地个咖哩~青咖哩系香,但鸡肉就鞋到一个点~我估佢走左油先加入咖哩汁,所以汁香但同件鸡就好似离左婚咁~🤦🏻♀️———————————————————👉🏼胜利小厨 (何文田)何文田胜利道6号地下
咁巴闭,梗系要试试啦!
———————————————————
💁🏻♀️海南鸡饭 $59(包饮品或汤)
- 鸡🐥系滑既,入味既,唔太肥,算ok~
至于「全港第一」就⋯⋯😏
香港太多海南鸡饭我仲未食过,等我食完再话你地知啦🤗
———————————————————
除左海南鸡,仲试左佢地个咖哩~
青咖哩系香,但鸡肉就鞋到一个点~
———————————————————
👉🏼胜利小厨 (何文田)
何文田胜利道6号地下