2020-03-27 633 浏览
红磡民泰街一带有好多餐厅😋 应有尽有,朋友话想食泰国菜,「平靓正」当然系座无虚席既哩间,因为哩间泰菜价格劲抵,而且份量真系好多呀,食物质素又出色❤️铁板蚝饼,用烧热嘅铁板奉上,份量多,蛋味重,蚝仔🦪好饱满又够大粒,加埋辣酱食,味道真系好夹呀,有蛋香又有蚝仔嘅鲜味😘🎈烧乌头,每次都会叫哩种鱼,因为啖啖肉,烧烤后劲香后,完全唔腥,鱼肉好新鲜,一啲都唔干又有鱼汁,只系用左啲盐去烧就有咁既效果,正😉🎈原只烧鱿鱼 🦑,配上泰国辣甜酱汁,可以令鱿鱼提鲜😝😝清新既感觉❤️❤️ 重点鱿鱼美味又弹牙的🥰🎈烧鸡全翼,上菜有惊喜,烤得好香脆,够味又大只又有肉汁😝🎈咸柠梳打❤️❤️❤️同青柠梳打❤️前者系腌咸柠檬🍋配上梳打,后者系新鲜青柠配梳打,系完美既泰式饮国💓💓🎈椰汁千层糕,好有口感,一层一层既🥰🥰椰汁西米糕,好钟意啲西米,沾满了椰汗既香味🥳🥳

🎈烧鸡全翼,上菜有惊喜,烤得好香脆,够味又大只又有肉汁😝

2020-03-27
  • 铁板蚝仔煎蛋