2020-09-23 167 浏览
今日嚟到APM嘅Apple整完野,肚饿啦要揾嘢食,见到食街好似系新装修完毕,于是就上去望吓有咩食先😚劲想去日本嘅我见到有间拉面,即刻心心眼🍜嗌左黑蒜豚骨叉烧拉面,有诚意同水准嘅拉面,重点既汤头,好好饮😋黑蒜味配猪骨既味道,汤底好浓郁,相信用左大量既猪骨熬煮,豚骨既精华全部在汤头里❤️拉面硬度适中,拉面🍜完美的吸附汤汁,系我最钟意嘅😚拉面配料既叉烧好好食,叉烧肥瘦适中,大片又厚,有嚼劲啖啖肉,好入味,超级开胃🤩大宫定色可以拣牛肉同豚肉,我选左牛肉🤪牛肉容易煮腍,配埋洋葱的香甜和酱汁,简直搭配得天衣无缝,吃一口,就完全被掳获。好送饭嘅大宫牛肉😄定食仲配埋一碗白饭,一碗味增汤同埋沙律🥗食完感觉好似返咗日本咁😄泡菜豚肉丼,选用左珍珠米饭🍚豚肉片薄薄的,煮得好嫩滑,再配合自家秘制泡菜酱汁😚 香辣惹味,送饭一流,另外把温泉蛋放到饭上拌匀🥚,口感复杂,层次分明😃小食嗌左炸鸡四粒,鸡肉腌得几入味,鸡肉好厚身,鸡皮炸得好脆身,日式炸鸡果然好嫩滑🤪和风章鱼丸,丸子很大一颗,即叫即烧,章鱼丸子口味相当丰富,里面是弹牙多汁的章鱼粒和蔬菜,配上烧汁、蛋黄酱❤️❤️

2020-09-23
午餐