《友利坊X友利冰室X勿当奴の食评》by@ihungry.hk茶餐厅只系得沙嗲牛?呢个谂法就大错特错啦😎!今个小编会同大家介绍一间位于太子嘅超特别茶餐厅,就系位于太子与旺角交界嘅友利冰室X勿当奴🔥!友利冰室X勿当奴主打主打中西合璧创意港式Fusion美食,除咗主打自设工场自家制烧味,仲有唔同嘅特色主食、小食、甜品、甚至连Burger都有,地理位置仲要非常方便,重点系价钱非常平民!未试过嘅你,就一定要试吓几有特色啦😍!小编话你知💡友利坊X友利冰室X勿当奴仲有急冻包任君选择,当然亦唔少得精选套装附送金属锅盘去直接烹煮添!仲唔拿拿去网店预订👉Yaulei.com.hk🔸『花胶雪吞鸡煲 - $98』一碗花胶鸡汤,唤醒你家嘅感觉💞!呢个花胶雪吞鸡煲系超超超超足料🔥🔥🔥,里面有大量鲜嫩弹牙雪吞、滑嫩大鸡件同营养丰富花胶等等,汤底仲张超甜,绝对唔系味精汤,只会Feel到家嘅感觉,绝对系唤醒你嘅味蕾,同埋对屋企嘅回忆🏘!🔸『寿喜烧牛腩煲 - $98』寿喜烧配牛肉就试过,但寿喜烧配牛腩你又试过未☺️?寿喜烧牛腩煲将日式✖港式Perfect Combine,系意想不到地咁Match,而牛腩肉质鲜嫩多汁,口感绝

🔸『花胶雪吞鸡煲 - $98』

🔸『寿喜烧牛腩煲 - $98』
寿喜烧配牛肉就试过,但寿喜烧配牛腩你又试过未☺️?寿喜烧牛腩煲将日式✖港式Perfect Combine,系意想不到地咁Match,而牛腩肉质鲜嫩多汁,口感绝佳,搭配浓郁寿喜烧酱汁,绝到好味到难以抗拒!
重点系牛腩煲仲会附送温泉蛋,温泉蛋够嫩滑,加埋蛋黄捞饭仲正💓!

🔸『白酒青口焗薯蓉 - $68』
鲜嫩的青口融入浓郁白酒中🍾,再搭配香浓焗薯蓉,每一口都散发出丰富海鲜风味和浓郁酒香,小编表示超正啊😍!

🔸『椒盐烧卖粒 - $12』
小巧可口椒盐烧卖粒,一啖啱啱好!椒盐烧卖炸到外酥内软,加埋香辣嘅椒盐粉,令烧卖更加之惹味,系下午茶嘅绝佳选择👍!

🤪iHungry开心指数:8/10分