复活节假期去沙田新城市广场影lulu猪,顺便试下依间韩国过江龙。餐厅店名系「海边的露台」,韩国本店对住海景好chill,可惜来到香港后全部分店都系商场内。今次用餐体验一般般,因为我同朋友叫左主菜同甜品,点知职员一上就上甜品先😰之后两个主菜同两杯饮品几乎同时送达,但我地只系用紧一张小圆枱,结果迫到放唔哂,职员好无助我又唔知点帮佢,唯有叫佢收走啲细碟,不过食得有啲辛苦🤦🏻‍♀️毕竟系新开嘅分店,加上假日lunch hour几乎满座,希望之后服务会有改善。值得一赞嘅系食物性价比算几高,而且卖相打卡able,充满春日气息✨餐厅职员个个戴哂柑橘帽子好可爱🍊🐷🍝 泡菜猪肉芝士千层面 $𝟟𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)
本身唔钟意食熟番茄,所以比起正宗lasagna,fusion嘅泡菜千层面反而更啱我胃口,如果泡菜可以辣多少少就更好👍🏻🐷🍚 烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭 $𝟙𝟚𝟠 (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)
黑毛猪好肥美,睇啲肥膏都觉得好邪恶,不过几好食。紫苏饭微辣但几乎每一啖都滴得出油,对女仔来讲有啲heavy🤰🏻

🍰 至臻蜂巢无花果窝夫 $𝟙𝟠𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
卖相色彩缤纷,见到都开心左。由于一开始职员已经上左菜,佢等

🐷🍝 泡菜猪肉芝士千层面 $𝟟𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)

泡菜猪肉芝士千层面
🐷🍚 烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭 $𝟙𝟚𝟠 (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)

烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭
🍰 至臻蜂巢无花果窝夫 $𝟙𝟠𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)

卖相色彩缤纷,见到都开心左。由于一开始职员已经上左菜,佢等到我地食哂主菜(即系成个钟后)先食cream都未溶哂都算系咁😂窝夫好大份,水果新鲜,配无花果酱几特别,除左蜂巢有啲太甜外,其他部分都配搭得好好,非无花果粉丝都觉得好食!
至臻蜂巢无花果窝夫

🍌🥛 ᴀǫᴜᴀ ʙᴏᴍʙ水漾奶昔 $𝟝𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)

外貌协会表示见到粉蓝色咁靓已经开心左,再加埋柑橘兔仔pat pat嘅装饰真系可爱度爆灯!味道方面,依个系唔会太甜嘅香蕉蜂蜜奶昔,质感似幼滑啲嘅沙冰,好清新!

🍍🍸 热情金菠萝沙冰 $𝟞𝟠 (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)

打卡able,不过味道就比较系一般菠萝梳打。
ᴀǫᴜᴀ ʙᴏᴍʙ水漾奶昔

2023-04-07