好耐冇发掘将军澳嘅新餐厅✨~ 上星期同爸爸系屋企附近晚餐 之前已经有留意过呢间新餐厅🍴因为见到里面有台湾铁路车厢嘅装修🚞 好似坐系车厢食饭咁🤣 同埋佢嘅价钱好亲民 有时想方便系屋企附近食一两碟小炒♥️ 最后就决定拣呢间🫶🔻🔻🔻🔻🔻✨麻辣鸡煲 ($168/半只)听爸爸的话嘅缘故😂 (因为佢超想食鸡煲🐣) 所以叫左个招牌麻辣鸡煲~ 半只鸡嘅份量都唔少 而且里面比我想像中多配料 莞茜、蒜头🧄、紫洋葱🧅、豆豉、香葱 讲得出嘅浓味香料都有😆 令到成个鸡煲好够味 仲有佢个麻辣味唔会话好抢喉 改进嘅地方系鸡件碎骨比较多 食嘅时候要注意啦~-✨姜汁炒芥兰 ($58)食鸡煲嘅同时都想叫碟菜解下腻🥬 经典嘅小菜之一 炒芥兰味道唔会话有太大惊喜 正正常常几有火喉👍-✨草莓珍珠奶茶 ($14)黎得台湾食店 叫返杯珍奶🧋拣左草莓味~🍓上面仲有邪恶嘅忌廉同加左脆片 增加口感~ 味道偏甜而且茶味不太出~ 珍珠都算烟韧 但如果可以软糯d更好🤏~-✨冷泡乌龙茶 ($6)预先整好嘅冷泡乌龙茶🍵 味道清香回甘👍🔺🔺🔺🔺🔺📍台北车站 (将军澳)🗺 将军澳贸业路8号新都城中心一期地下G25号舖

🔻🔻🔻🔻🔻
✨麻辣鸡煲 ($168/半只)

✨姜汁炒芥兰 ($58)

✨草莓珍珠奶茶 ($14)

✨冷泡乌龙茶 ($6)
预先整好嘅冷泡乌龙茶🍵 味道清香回甘👍
🔺🔺🔺🔺🔺
📍台北车站 (将军澳)
🗺 将军澳贸业路8号新都城中心一期地下G25号舖