2016-07-11
此文适合去 #放空 #发呆 #hea 的朋友仔-深水埗区食嘢真系坚... #卧虎藏龙 㗎😎这间小店唔可以归类食物劲好味,但有时食嘢系要加埋环境同老板嘅诚意去整合的😘到底有几多间以木做概念嘅文青小店🤔-环境👀 :深水埗旧区中一个小休点,门口放了一大一小的木台跟木椅(我今次坐咗出面食,好在当天不太热,叫另一番风味)室内👀 :长形走廊以木系摆设做主题⛴⚓️有少少比我感觉好似走进船舱食物👅 :<All Day SFO Breakfast> $88上枱时有一丁点失望不够丰富,可能少了我最爱的茄汁豆伴大只碟😅其实份量跟平常的差不多了😆🍞多士但不够脆身而偏腍🍄菇身够奶滑带香🍳蛋炒得尚算嫩滑🐠烟熏三文鱼很新鲜够味🌭香肠不太够肥美饱满🍅番茄仔🌱蔬菜伴边<Lavender Lemonito> $32饮落较重柠檬味🍋慢慢会尝到一丁点薰衣草味🌾不过夏天最爱饮冰凉带酸的感觉😌📡WIFI Pw : coffeerealgood201-📱💻📚ps:这里只有一位厨师,可能会食物等比较耐一点,但话明休闲小店,可以带书或电脑去慢活享受一下😉
环境👀 :
深水埗旧区中一个小休点,门口放了一大一小的木台跟木椅
(我今次坐咗出面食,好在当天不太热,叫另一番风味) 室内👀 :
长形走廊以木系摆设做主题⛴⚓️有少少比我感觉好似走进船舱 食物👅 :
<All Day SFO Breakfast> $88
🍞多士但不够脆身而偏腍