2020-12-05
天晴🌟既日子点可以无一杯出色既咖啡☕️呢,喺九龙湾呢个传统既工业区,其实都开始有唔同既新与咖啡店,其中我就好钟意Coco-espresso既咖啡,贵为旗下第六间分店,佢一贯都有出色既咖啡啵!Cappuccino-soy milk especial with extra hot, 我自己比较fruity啲嘅咖啡豆☕️因为饮落去会比较香味重一啲,Coco-espresso既咖啡豆,苦味唔算好突出,酸度我觉得唔会太过抢,加上soy milk既豆香,我觉得味道层次会更加高,加上soy milk打出黎既奶泡body会更加mellow,呢个质感就系我最喜欢㗎喇🤪Flat white系我另一种喜欢既咖啡,因为佢比Latte espresso味更加重,所以咖啡既苦味会更加出,加上奶泡比Latte更加薄同细滑,呢种精致既口感我觉得好唔错,呢度既奶泡打得够既细滑,而且员工好有心呀,特别为我做左个好靓既拉花,靓靓既天气加上完美既拉花,心情都靓哂🥰🥰🥰