2019-12-10
同妈咪去花墟买花,行到差唔多梗系要食下午茶啦,妈咪钟意食粉面,经过呢间铺头,刚好有粉面饭食,见到装修好新净啵,而且全部都系木制既枱同,有一种讲唔出嘅怀旧感觉🤗🤗枱上面仲放有一瓶腌萝卜,其实依家唔系好多铺头有得食呢啲,我劲钟意食啰,真系唔客气啦,呢度嘅腌萝卜整得好出色,我真系食咗好多😋😋萝卜牛筋饭,牛筋同饭分开上,一睇牛筋份量劲多,绝不吝啬🤪重重的胶原感喺度呼唤紧我😊😊急不及待食一够萝卜同牛筋先,萝卜配牛筋,牛筋煮得非常软淋及入味,萝卜入口绵化,清甜,重点牛筋口感软滑,配埋𠮶汁,真系超级送饭呀❤️五香牛筋捞面,牛筋又系份量好多,炆煮得相当软腍入味,配埋秘制既五香腩汁,捞埋爽滑既面一齐食,摆落口真系多层既享受,重点系个捞面既汤底好正,简简单单嘅组合❤️下午茶时段,加$6就可以有一碟菜,我拣咗食菜心,呢个下午茶真系好丰富,有饭有面又有菜。久违了的宁静,配上好耐冇听过嘅收音机声,我喜欢呢种感觉🤗