2018-05-03
铜锣湾其实有一间分店,专买花以及手工制造嘅衣服。旺角这间分店叫做「小房子」🏠。自己都去过10几间唔同嘅楼上cafe,但系冇一间好似小房子咁样,可以给顾客带来咁安静、放松嘅心情。整间餐厅,以「花」🌸及「urban」🏙为主题,坐咗一阵,你会开始觉得唔想走,想留喺铺头成个晚上🤗。店舖嘅经营都系与别不同,基本上呢甚至可以带其他饮品入嚟坐低,亦都唔会有最低消费。但系如果你选择叫一杯餐厅特饮或者食物,你都会收到一个与别不同嘅享受。餐厅有一个书柜,欢迎客人免费借阅,我咁钟意食嘢,当然系睇食谱啦。餐厅嘅客人,大多数以年轻女性为主,每一位打扮都好有心思,斯文而且有浓厚书卷气息。有些人为了休闲🎊、有些人为了读书📖、有一些为了聊天👩❤️💋👩,甚至有一些人是为了过来玩猫猫🐱。饮品方面,基本上以花茶、水果茶为主。青柠檬薄荷姜茶🍵另外有蜂蜜🍯,份量是自己按喜好加入,收到茶之后,记得要盖上,放大概5至10分钟,等里面材料🍋🍃,慢慢味道散发出来。薄荷蜜桃梳打🍹
饮品方面,基本上以花茶、水果茶为主。
青柠檬薄荷姜茶🍵
薄荷蜜桃梳打🍹