2023-08-06
男小编超钟意食拉面,耐唔时都要食一次😂 今次我哋去到坑口一间系一田入面嘅拉面店到食,佢坐位唔多,只有几张吧台嘅坐位,冇位坐都可以考虑叫外卖㗎~🧄黑呜虎(博多黑蒜油拉面)汤底配上浓厚嘅黑蒜油,一食入口满满黑蒜味,香浓够晒惹味😋 其他配料都唔输蚀,份量充足,糖心蛋系经过特别调味,食落去有少少酸酸地,听落去好似好奇怪,但又几好食😂重点系块叉烧,唔会好肥腻(唔会食到成口油)成碗拉面层次都好丰富❤️ 美味しい (好味🤤)🦐虾呜海老(虾味噌猪骨汤拉面)呢碗就加入咗樱花虾粉🦐,满满嘅樱花虾味,汤底咸中带点甜,虾粉真系点缀咗成碗拉面🤩,就算冇鲜虾都食到鲜虾嘅味道,食落去回味无穷。女小编好钟意食荀,所以另外加咗一碗荀😂 亦都令拉面层次更加丰盛🤤我哋又意外发掘到一间拉面性价比高嘅拉面店,佢仲其他地方都有分店👍🏻 食到嘅机会就更多啦😉📍将军澳重华路8号东港城2楼222及228号舖一田超市内
🧄黑呜虎(博多黑蒜油拉面)
🦐虾呜海老(虾味噌猪骨汤拉面)
📍将军澳重华路8号东港城2楼222及228号舖一田超市内