2021-10-03
岩盐焦糖肉桂卷 $45本身见好多人都推介就叫咗黎试 结果有少少失望☹️ 肉桂卷虽然整得好软熟 系包点既角度系几出色 但就食唔出主角肉桂既香甜味 反而有少少辛苦味 加上又杰又死甜既焦糖酱实在太唔啱了 整体黎讲唔推介🥺评分: 6/10🌟伯爵茶草莓麻糬贝果 $45呢个系纯素版本 对素食既朋友都好friendly! Bagel食落外皮太有嚼劲 加埋大半都系烟韧既麻糬馅料实在少啲牙力都唔得🥵 而箍紧牙既朋友食咗一半觉得太硬就放弃咗🥲 草莓jam既味道太假太甜 唔似用新鲜🍓整 加上麻糬太多 好快就觉得好腻 建议大家叫其他bagel会好啲😟评分: 2/10🌟百香果乳酪青提夹心乌巴茶贝果 $35🥯系锡兰乌巴红茶粉整成 不过食落茶味唔算好浓 反而夹心既半乌巴红茶乳酪更有茶香🫖 而另一半既百香果乳酪就好重百香果味 酸酸甜甜咁好清新🌿 重点系粒香印提子够新鲜 食落多汁香甜 绝对系成个bagel既mvp🥰 同埋呢个bagel食落烟韧得黎又够湿润 整体口感好好 同埋成个组合都好fresh 食完半份都唔会腻🤤评分: 9/10🌟Iced Latte $45Latte入口算滑 但应该系咖啡豆既问题 饮落唔算太香浓 而且
评分: 6/10🌟
伯爵茶草莓麻糬贝果 $45
评分: 2/10🌟
百香果乳酪青提夹心乌巴茶贝果 $35
评分: 9/10🌟
Iced Latte $45
Latte入口算滑 但应该系咖啡豆既问题 饮落唔算太香浓 而且以为有猫猫外卖杯 黎到发现转咗真系😭 (希望我冇记错个comments喇🤣)
评分: 7/10🌟
Iced Matcha Latte $45
行过去既路程颇远同埋好热 所以又破界叫咗冻饮🤪 第一啖饮落已经觉得好淡 虽然饮落冇茶粉粒 但系搅拌既时间会发现茶粉未完全溶得哂 而且奶味偏重 甜度偏高 个人认为一般🤥
评分: 6.5/10🌟
———————————————————————
Dear Coffee & Bakery (大围)
大围田心街20号云叠花园商场地下7号舖