2021-04-04
烧猪颈肉饭 $58猪颈肉烧得有啲焦香 食落都算淋身 加埋酸酸甜甜既汁可以平衡返猪颈肉既油腻 不过份量唔算多 而且啲饭有啲偏淋 整体感觉一般 怕肥既人就唔建议叫🤧评分: 5/10🌟冻泰式奶茶 $24泰式奶茶一向都系偏甜 但呢间既奶茶未免甜得太过离谱🥲 冇茶香味之余 成杯好似饮糖水咁 系啲冰溶咗沟淡咗先比较易接受 唔钟意甜既朋友就唔建议要了🥺评分: 3/10🌟香茅菠萝特饮 $28香茅菠萝特饮无论卖相同味道都相对讨好 饮落有淡淡菠萝既香味 加上味道颇清新 而甜度都算适中 可以接受🤣评分: 7/10🌟牛肉船面(牛腩、牛丸) $58牛肉船面配上蛋面 蛋面食落带少少碱水味 不过配上偏甜既汤底又唔算太难接受 面既份量相对较少 男士可能唔够食 而牛腩整得唔算出色 口感一般 反而猪皮炸得比较香脆 食落较香口 整体黎讲冇乜特别 冇想像中咁出色🤢评分: 5/10🌟本身系元朗开既阿叔泰面备受好评 见到大围开咗新分店就去试下 点知发现食物味道相当普通 而且店舖好细 将6人枱隔咗两份版坐3枱2人 中间系零距离 系疫情下仲坐咁近都有啲担心 而且店员确实有啲冇礼貌 个日受到既待遇唔系咁好 身边亦有几位朋友去过大围店话
评分: 5/10🌟
冻泰式奶茶 $24
评分: 3/10🌟
香茅菠萝特饮 $28
评分: 7/10🌟
牛肉船面(牛腩、牛丸) $58
评分: 5/10🌟
本身系元朗开既阿叔泰面备受好评 见到大围开咗新分店就去试下 点知发现食物味道相当普通 而且店舖好细 将6人枱隔咗两份版坐3枱2人 中间系零距离 系疫情下仲坐咁近都有啲担心 而且店员确实有啲冇礼貌 个日受到既待遇唔系咁好 身边亦有几位朋友去过大围店话中伏 但都有朋友赞元朗店好食而且服务好好 唔知系咪个别事件 去唔去就大家自己决定🤔
———————————————————————
阿叔泰面 (积信街) (大围)
大围积信街31-51号安信楼地下Q号舖