2021-03-28 54 浏览
今日过嚟九龙湾探朋友,朋友带我过嚟德宝商场食嘢,唔讲唔知原来开咗劲多间新嘅嘢食啵,仲有开咗条好靓嘅食街,第一间就系大胜猪扒清汤腩,啱晒我哋呀,又有猪扒又有清汤腩👍店主系一对夫妇经营,极之合拍👍大胜清汤牛腩饭,果然系招牌菜式,清汤腩里面用的是坑腩,牛肉香味十足,可以说是整碗汤的灵魂 ,饮一啖汤便尝到清甜,牛坑腩份量多到我以为系两份的份量,配埋白饭食真系真唔停口呀😍咖喱猪扒蛋饭,厚切猪扒极之惹味,伴以咖喱冲配白饭,再有一只大阳蛋,蛋液配上猪扒和咖哩汁,是最佳的组合呢😊煎肉饼饭,劲大块,表面焦香带微脆,入口脆卜卜,香口惹味,肉饼质感较挺实,手打肉饼果然真材实料,好耐冇食过煎肉饼😃😃南乳猪手饭,又系劲足料,有分6-7旧猪手,炆到啲猪手劲淋,南乳汁完全入哂味,食落口满满骨胶原😋😋菊花姜蜜💕唔系度度都有得饮,真系够晒特别😃

菊花姜蜜💕唔系度度都有得饮,真系够晒特别😃

2021-03-28
午餐