2022-06-28
鳗鱼饭系我最爱食之一、但系香港一碗正常及CP 值高嘅鳗鱼饭真系好难求🤷🏻♂️此间位于尖沙咀既鳗鱼饭专门店、小弟两年前曾经满怀希望帮衬过、但系可以灾难来形容!鳗鱼好腥!有骨!而且啲饭煮到1919⋯⋯之后小弟决定不会再顾!但系两年之后、小弟同父亲大人行街街、父亲大人话想试吓、咁咪入去试吓啰🫤由于惊再次中伏😏今次小弟只系点咗个细碗嘅鳗鱼饭+日本黑豚肉⋯⋯出奇地今次食同上次食、简直有天渊之别!!! 今次旧鳗鱼大大嚿! 而且烧得啱啱好, 个皮有少少脆、好香口😋😋而且一啲都唔腥and 完全冇骨👏👏👏 另外个饭都改善咗好多、唔会1919、食得出系一粒粒嘅日本珍珠米、鳗鱼嘅汁酱味道亦都适中、不会太甜!而且不会过浓!配角日本黑豚肉易煮得啱啱、不会柴!全个餐加埋嘢饮只系70几蚊、如果口痕痕想食鳗鱼饭!真系一个非常唔错嘅选择👍👍👍