2022-12-10
💖 Signature by 5R (中环)✨中环港铁香港站29号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️唔知有冇人同我一样,觉得蛋糕系生命之中系不可缺少嘅一部份?🫣我系超级钟意食蛋糕㗎。所以任何大事大节我都觉得应该要有食蛋糕环节最好我可以自己一个人食晒一个蛋糕🤣今次嚟呢间位于地铁站嘅蛋糕店买咗一啲蛋糕同朋友一齐食,估唔到佢嘅圣诞蛋糕卖相咁吸引😍-Chestnut Chocolate Log Cake🪵 $78圣诞节必定会出现嘅,除咗有圣诞树、圣诞老人之外,成日都会见到圣诞树干🤣虽然唔知道有啲咩关系但系呢个树干蛋糕整得好靓,上面仲有一粒小蘑菇🍄食起上嚟有浓浓嘅栗子味🌰,都几特别㗎!-Pistachio Raspberry Tree🎄 $78圣诞蛋糕一定要买圣诞树造型咁先有feel‼️估唔到佢个外型系绿色,但系食落去系Raspberry味🍓,饼底仲用咗开心果🤭成个配搭劲好味😋-Blue Berry Yogurt Cake🫐 $78中间有少少nuts做夹心,我觉得呢一款虽然冇咩圣诞装饰,但系系我私心想买嘅听人哋讲呢一款蛋糕超好食㗎😘。所以我就毫不犹豫地要左一个,估唔到佢真系冇令我失望!甜度
💖 Signature by 5R (中环)
✨中环港铁香港站29号舖
-Blue Berry Yogurt Cake🫐 $78
中间有少少nuts做夹心,我觉得呢一款虽然冇咩圣诞装饰,但系系我私心想买嘅听人哋讲呢一款蛋糕超好食㗎😘。所以我就毫不犹豫地要左一个,估唔到佢真系冇令我失望!甜度适中,食完之后满口蓝莓味😍
-Earl Grey Chocolate Cake $78
小鹿蛋糕🦌相对上,我觉得比其他款式嘅蛋糕容易溶,因为系用咗伯爵茶、朱古力慕丝做夹心😚所以建议大家尽快食用🤩一打开个盒已经闻到好香嘅伯爵茶味我个friend劲钟意食😆
雪人蛋白饼2pcs per pack/$68
圣诞曲奇饼仔2pcs per pack/$58
以上2款 买2送1
想要继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩