2021-04-14
星期六喺太子行完街,食埋晚餐先番屋企,见到有间新开嘅日式餐厅😛出面个姐姐好热情宣传,价钱又合理唔收加一,就决定入去try try~可能因为新开,入面装修都唔错,枱与枱之间都有保持一定嘅距离👍🏻食物选择方面主要有石锅乌冬、冷乌冬、滑蛋丼饭同便当😋价钱包一杯冷热饮品同面豉汤(石锅乌冬除外)✨酱油猪软骨石锅乌冬全部石锅乌冬都有得拣手打乌冬or稻庭乌冬😌汤底都有4款选择咁多(松茸香菇汤/黑蒜猪骨浓汤/韩式辛辣泡菜汤/黑胡椒酸菜汤),总有一款岩口味😉我自己就拣左黑蒜猪骨浓汤同手打乌冬,上枱热辣辣仲有泡泡声好正!! 猪软骨入味又煮得淋, 汤底都够味, 但如果黑蒜味再劲啲会再好食啲~~✨滑蛋照烧鸡扒丼饭男友都话满意呢个饭,佢最钟意个蛋,话好厚又好滑,喺屋企自己好难整到😆平时食肉兽又重口味嘅佢都冇投诉太少肉同唔够味👍🏻面豉汤都唔会太淡,算合格👍🏻👍🏻饮品方面就细细杯咁,我𠮶杯菜蜜味道偏淡,男朋友𠮶杯奶茶就有奶同糖水另外跟埋~Overall黎讲都算几好,楼面员工又几有礼貌,上菜收野都快,唯一系男友借用餐厅厕所时发生左啲小意外😐佢话去完喺走廊迎面见到个员工,但对方无意让位,结果男友喺避佢嘅时候错脚踏空左一
✨酱油猪软骨石锅乌冬
✨滑蛋照烧鸡扒丼饭
Overall黎讲都算几好,楼面员工又几有礼貌,上菜收野都快,唯一系男友借用餐厅厕所时发生左啲小意外😐佢话去完喺走廊迎面见到个员工,但对方无意让位,结果男友喺避佢嘅时候错脚踏空左一级楼梯(当时走廊好暗睇唔到有级楼梯),佢成个跪左喺度,膝盖损哂同拗亲只脚🥺🥺希望舖头之后会注意下,可能贴啲提示叫人小心梯级之类,真系好危险呀