是晚约咗长辈级的食饭就拣间中菜啦!我上网揾左一轮见到太子呢间中菜馆,啲人推话小菜够锅气又坐得舒服,一于就呢一间啦。场内嘅环境的确感觉几舒服同埋新净,装修几新潮的感觉,一个食中菜就去老饼酒楼或大排档嘅固有印象。而且带朋友嚟呢度食一啲都唔失礼!食中菜最紧要新鲜同有镬气,我都在乎佢够唔够份量,因为长辈想食鱼头,我地点左个锅烧姜葱水库鱼头($138), 讲真纯粹为咗敬老先点呢个鱼头, 因为我真系唔识食的鱼头𠮶种人。碟鱼头上到嚟我嘅第一印象系好香😍,我再尝试去拣啲肉嚟食,真系冇乜肉,但系食食吓佢的骨又真系几香,佢将成个大鱼头开边炸到香脆,再配以姜葱佢炆佢,镬气和味道都10分,但系我都仲系唔识得论骨,长辈对呢道𩠌嘅评价十分高,佢话个鱼云好好食而且最贵系佢。ok fine , 长辈开心就好了😆跟住我就点返一啲我钟意食嘅嘢啦,就系椒盐一字骨($88),食得出佢嘅一字骨腌得好入味再拎去炸,再去椒盐,睇起上嚟有啲干,但食起上嚟却是好juicy会爆汁𠮶只,啖啖肉幼又易甩骨,因为佢新鲜热辣炸起拎上嚟,虽然好热气,但系好好食!👍食咗咁多炸嘢同埋肉,要食返啲菜,我地点左个上汤粉丝什菜煲($88), 超级大煲有成四

食咗咁多炸嘢同埋肉,要食返啲菜,我地点左个上汤粉丝什菜煲($88), 超级大煲有成四五种菜仲有菇几抵食!

最后主食方面我哋拣咗福气炒饭($98),侍应话即系福建炒饭,几钟意佢上面铺满了虾,鸡肉,冬菇和菜心粒,再加埋炒底系几典型嘅福建炒饭,如果有埋带子就完美啦!

问返长辈意见佢哋称赞呢度嘅大厨有啲料到,佢哋都觉得唔使下下话去酒楼食中菜,加上呢度又有冷气环境又唔错,味道同埋镬气拍得住大排档,最紧要系价钱都几实惠,我哋三个人食饱饱都系食咗四百几蚊咋👍👍😋
———————————————————
店名:有囍