2019-07-28
同同事系附近加班收工后,咁辛苦既当然要慰劳一下自己,同事就带我去小编想食既好耐既韩烧呢个套餐就岩哂选择困难症既小编,有齐哂鸡牛猪,仲有大爪鱼同墨鱼,包埋韩式小食同沙律叫完个套餐后就先上左4碟小菜,呢到既泡菜岩哂小编,唔太辣且浓味,可以用黎夹肉一齐食沙律好新鲜配上胡麻酱酸酸甜甜好开胃呢盒烧烤盒放左干冰,一上枱就好梦幻咁,记得影相呀入边有大八爪鱼,墨鱼,特级牛骨,春川鸡腿,猪五花肉,严选牛胸腹材料相当丰富且好新鲜,好有肉味春川鸡腿烧完仲好滑嫩,食落冇雪味同香口,可以点少少酱油更正牛胸腹煮到7-8成,食落好软腍同好重牛肉味,唔洗点任何酱汁已经够味墨鱼烧1分钟就已经得,食落好厚身同爽口,而且好鲜味重点要介绍一下个特级牛骨,食落好浓牛味同好腍身,而且有腌过味所以好惹味仲可以加埋炉边芝士粟米又可以食泡菜炉边蛋消下腻个大八爪鱼真系好大只,差唔多一个炉咁大,食落好爽口同鲜味,而且已经腌左所以又唔洗点任何酱汁五花肉真系有五成肥膏五成肉,食落油脂满溢但又唔会成口油,烤完加少少海盐,不油不腻且香口小编觉得食牛唔够喉但又怕热气,就叫左个牛肋骨煲牛肋骨煮得好软腍同入味,食落牛肉味浓郁,汤底系萝卜牛骨汤,十分鲜甜
沙律好新鲜配上胡麻酱酸酸甜甜好开胃
呢盒烧烤盒放左干冰,一上枱就好梦幻咁,记得影相呀
材料相当丰富且好新鲜,好有肉味
春川鸡腿烧完仲好滑嫩,食落冇雪味同香口,可以点少少酱油更正
墨鱼烧1分钟就已经得,食落好厚身同爽口,而且好鲜味
仲可以加埋炉边芝士粟米又可以食泡菜炉边蛋消下腻
小编觉得食牛唔够喉但又怕热气,就叫左个牛肋骨煲
牛肋骨煮得好软腍同入味,食落牛肉味浓郁,汤底系萝卜牛骨汤,十分鲜甜且健康
烧烤当然饮返杯冰凉饮品,近排系白桃既季节,餐厅都跟上季节,推出白桃既饮品同甜品
白桃沙冰冻冰冰好岩烧烤食,而且桃味好出好香甜,仲有几旧白桃可以食
白桃冷泡乌龙茶都好消暑,茶味唔太浓,桃味较突出
食完咁多热气野,当然要食返个沙冰降下温
面头有好多爽口同香甜既白桃,中间仲有原个既白桃桃入边仲有云尼拿雪糕,底下系牛奶沙冰,加埋个碗白桃糖酱,食落甜甜地又有层次
p.s. 因为溶得比较快,打卡影张就要较快
两个人食个烧烤套餐再加埋甜品真系好满足,为工作后苦中带一点甜
p.s.餐厅好贴心咁每个人都有围裙,著浅色衫既人都唔怕
总括黎讲:
食物质素高同新鲜,员工服务几好,坐得又舒服,性价比好高
🍳🍴味道: 9.5/10
👩👨服务: 9.5/10
🏠💺环境: 9.5/10
💰💸抵食: 9.5/10
总消费: $930 (2人)