2023-08-31
依间餐厅位处尖沙咀站对出,平日放工时间全场爆满,见咁受欢迎所以试下。餐厅主打泰式船面,有船汤、冬阴功汤同清汤三款汤底,面底有五款。以前食过船汤内脏味好劲,自此怕怕,但依度嘅船汤令我克服左恐惧😳整体来讲食物味道唔错,不过价钱偏贵。服务方面员工比较cool,唔系点讲野同冇咩表情,我觉得系需要改善嘅🤣🦪🍜 卜卜蚬冬阴公汤黄面 $𝟡𝟚 (𝟡/𝟙𝟘)依个组合系餐牌推荐,冬阴公汤底少少辣好开胃,一碗面有八只卜卜蚬,肥美鲜甜同冇沙!其余配料有虾、青口、菇以及唔啱我嘅秋葵🙈🐮🍜 顶级安格斯牛肉船汤薯粉 $𝟡𝟚 (𝟡/𝟙𝟘)牛肉超嫩滑!船汤有少少甜咁几好饮,配料有脆猪皮、鱼蛋清甜萝卜、同秋葵,有泰国风味 。🐥🍕 泰式小食拼盘 $𝟟𝟠 (𝟠/𝟙𝟘)泰式炸虾饼好饱满同弹牙,系略嫌比较细件😕薄脆炸芝士云吞唔油腻,芝士系某pizza牌子嘅芝心批芝士,有啲唔够香。香茅鸡翼肉质好嫰滑同好香,如果我下次再食会单点香芧鸡翼!🍹 泰式蝶豆花特饮 $𝟚𝟠 (𝟞/𝟙𝟘)味道一般,上枱时唔够冻,不建议。🌟 Follow @gfgm.hk on Instagram for more 🌟
🦪🍜 卜卜蚬冬阴公汤黄面 $𝟡𝟚 (𝟡/𝟙𝟘)
味道一般,上枱时唔够冻,不建议。